اعضای پارلمان روسیه پیشتر اعلام کرده بودند که قصد بررسی این معاهده هستهای را دارند.
اسکای نیوز در این رابطه نوشت که لغو تصویب این معاهده هستهای ممکن است باعث آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید میان قدرتهای جهانی بزرگ شود.
در بیانیه منتشر شده توسط دومای روسیه آمده است که کمیته امور بینالملل باید تا تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۶ مهر) درخصوص این مسئله تصمیمگیری کند.
روسیه که در پی فروپاشی اتحاد شوروی سابق، تسلیحات هستهای شوروی را به ارث برد، دارای بزرگترین ذخیره کلاهکهای هستهای در جهان است.
طبق آمارهای سازمان ملل، در مدت پنج دهه حد فاصل ۱۹۴۵ تا زمان ارائه معاهده ۱۹۹۶ ممنوعیت جامع آزمایشات هستهای، بیش از ۲۰۰۰ آزمایش هستهای در جهان به اجرا در آمد که ۱۰۳۲ مورد آن توسط آمریکا و ۷۱۵ مورد نیز توسط اتحاد شوروی سابق اجرا شد.
اتحاد شوروی سابق آخرین آزمایش هستهای خود را در سال ۱۹۹۰ و ایالات متحده آمریکا هم آخرین آزمایش خود را در سال ۱۹۹۲ انجام داد.
همچنین طبق اطلاعات سازمان ملل، از زمان مطرح شدن معاهده ممنوعیت جامع آزمایشات هستهای نیز تاکنون ۱۰ آزمایش هستهای در جهان اتفاق افتاده که شامل دو آزمایش توسط هند در سال ۱۹۹۸، دو آزمایش توسط پاکستان در سال ۱۹۹۸ و شش آزمایش نیز توسط کره شمالی در سالهای ۲۰۰۶، ۲۰۰۹، ۲۰۱۳، ۲۰۱۶ (دو بار) و ۲۰۱۷ میشود.
پوتین همچنین در سخنرانی در روز پنجشنبه گفت، روسیه با موفقیت یک موشک کروز با سوخت هستهای و با قابلیت حمل کلاهک هستهای و با توانمندیهای منحصر به فرد تحت عنوان موشک «بورِوِستنیک» را با موفقیت آزمایش کرده است.
۳۱۱۳۱۱