Categories: سیاسی

قدرتمندترین زیردریایی‌های هسته‌ای جهان/ از بوری تا باراکودا/ عکس

قدرتمندترین زیردریایی‌های هسته‌ای جهان/ از بوری تا باراکودا/ عکس

زیردریایی های هسته ای یک شاهکار واقعی در حوزه مهندسی بوده، اما برخی از آن ها یک سر و گردن بالاتر از بقیه هستند. زیردریایی‌های هسته ای که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد قوی ترین و پیشرفته ترین زیردریایی های هسته ای هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند.

زیردریایی کلاس بوری (روسیه)

در سال ۲۰۲۲ نیروی دریایی روسیه زیردریایی جدیدی از کلاس بوری- اَی (Borei – A) را به دریای سفید برد تا آزمایشات کارخانه ای آخرین دستاورد خود را آغاز کند. زیردریایی هسته ای ژنرالیسیموس سووروف یک زیر دریایی هسته ای نسل چهارم است و قرار بود تا پایان سال ۲۰۲۲ وارد خدمت در ناوگان اقیانوس آرام نیروی دریایی روسیه شود. این کشتی سومین زیردریایی در کلاس بوری – اَی است که پس از کنیاز ولادیمیر در سال ۲۰۲۰ و کنیاز اولگ در سال ۲۰۲۱ به نیروی دریایی روسیه تحویل داده می شود.

بیشتر بخوانید:

  • کشف یک دریاچه عجیب در سیاره سرخ

  • ابرخودروی جدید فراری جاده را به چالش می‌کشد / عکس

  • پهپاد شگفت‌انگیز ژاپنی که نیازی به جی‌پی‌اس ندارد

  • سناریوی هولناک مرگ خورشید

این پلتفرم یک الگوی بهبود یافته نسبت به طراحی قبلی کلاس بوری است که شامل بهبود قابلیت های پنهانکاری (از طریق عملیات بی سروصداتر) و قدرت مانور بالاتر در اعماق دریا می شود. این شناورها معمولا به ۱۶ موشک بالستیک درون قاره ای و اژدرهای ۵۵۳ میلی متری مسلح هستند. یک نشریه نروژی به نام بارنتس آبزرور در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ گزارش داد که ژنرالیسیموس سووروف در واقع در یک مراسمی در همان روز به ناوگان اقیانوس آرام روسیه ملحق شده و به جای مهمات های انفجاری سنتی، موشک های مجهز به کلاهک هسته ای را حمل خواهد کرد.

موشک های بالستیک این زیردریایی قادر به اصابت به اهدافی در فاصله حدود ۱۰,۰۰۰ کیلومتری هستند و این کشتی ها همچنین به حدود هشت MIRV (سیستم حامل کلاهک موشکی هدف‌گیری پرشمار مستقل) مجهز هستند که می توانند پرتاب چندین کلاهک را در هر بار شلیک – هر کدام متمرکز روی اهداف مستقل – تسهیل کنند.

زیردریایی کلاس ویرجینیا (ایالات متحده)

زیردریایی های حمله سریع کلاس ویرجینیا از جدیدترین زیردریایی ها در زرادخانه نیروی دریایی ایالات متحده هستند. قرارداد ساخت یک پلتفرم پیشران جدید به شرکت Babcock & Wilcox Nuclear Operations داده شد و خود این زیردریایی ها در نیوپورت نیوز، ویرجینیا توسط صنایع هانتینگتون اینگالز و جنرال داینامیکس الکتریک بوت مونتاژ شده اند. امروزه ۲۱ زیردریایی فعال در کلاس ویرجینیا در حال خدمت هستند. این زیردریایی های تهاجمی از نوع هسته ای هستند و اولین سری از آن ها با نام ویرجینیا در سال ۲۰۰۴ به آب انداخته شد.

این زیردریایی ها قرار است جایگزین زیردریایی های موجود کلاس لس آنجلس شوند که بزودی بازنشسته می شوند. این امر به اپراتورها در کشتی های کلاس ویرجینیا یک برتری متمایز در زمینه عملیات های ممانعتی و نظارت در آبراه های متخاصم می دهد.

زیردریایی های کلاس ویرجینیا مجهز به موشک های تاماهاوک و اژدرهای MK۴۸ ADCAP هستند. این شناورها می توانند به سرعتی بیش از ۲۵ گره دریایی برسند و به ویژه در انجام عملیات های آب های کم عمق توانایی بالایی دارند. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این زیردریایی ها، اتاق اژدر قابل پیکربندی مجدد است. این فضا می تواند به عنوان یک محل استقرار و شروع ماموریت برای تیم های عملیات ویژه در اعزام به دوردست ها عمل کند و این زیردریایی ها یک محفظه ایمن برای غواصان فراهم می کنند تا بدون نیاز به رفتن به سطح، وارد زیردریایی شده و آن را ترک کنند.

زیردریایی کلاس ونگارد (بریتانیا)

بریتانیا در سال ۱۹۹۳ زیردریایی HMS Vanguard را به آب انداخت و در این سال ها چهار زیردریایی کلاس ونگارد به عنوان اصلی ترین شناورهای گشت زنی زیر دریایی این کشور عمل کرده اند. زیردریایی های کلاس ونگارد با رآکتورهای هسته ای کار می کنند و گزینه های درگیری با موشک های بالستیک را در اختیار نیروی دریایی بریتانیا قرار می دهند. این زیردریایی ها یکی از بازدارنده های هسته ای اصلی بریتانیا به شمار آمده و بنابراین مجهز به کلاهک های هسته ای هستند.

زیردریایی های کلاس ونگارد ۱۶ موشک Trident II D۵ با ۱۲ کلاهک MIRV (که در مجموع ۱۹۲ مهمات هسته ای را شامل می شود) را حمل می کنند. این شناورها دارای چهار لانچر لوله ای اژدر هستند و اژدرهای Spearfish را برای شرایط نبرد زیر آب یا سطحی حمل می کنند. این زیردریایی ها می توانند به سرعتی در حدود ۲۵ گره دریایی برسند که آن ها را در حد استانداردهای رقابتی با دیگر زیردریایی های هسته ای قرار می دهد که در اعماق اقیانوس های زمین فعالیت می کنند.

در حالی که زیردریایی های کلاس ونگارد بخش مهمی از ستون فقرات دفاعی بریتانیا را تشکیل می دهند، جدیدترین نمونه از این چهار کشتی در سال ۱۹۹۹ یعنی حدود ۲۰ سال پیش به خدمت گرفته شد. در مقابل، ایالات متحده، روسیه و دیگران کشتی های جدیدی را برای مدیریت بازدارندگی و وظایف نظارتی زیر آب عملیاتی کرده اند. دولت بریتانیا نیز به نوبه خود توسعه فناوری زیردریایی جدید را دنبال می کند و قصد دارد این چهار کشتی کلاس ونگارد را تا دهه ۲۰۳۰ با کلاس جدید Dreadnought جایگزین کند.

زیردریایی کلاس باراکودا (فرانسه)

در ژوئن ۲۰۲۲، نیروی دریایی فرانسه یک کشتی جدید کلاس باراکودا را به ناوگان زیردریایی خود اضافه کرد. این زیردریایی به نام سافرن (Suffren) اولین فروند از ۶ فروند زیردریایی است که طی سال های آینده وارد خدمت می شود و می تواند برای ماموریت های ۷۰ روزه به عمق بیش از ۳۵۰ متری آب برود. این زیردریایی در مقایسه با دیگر فروندهای از این نوع کوچک تر است (۹۹ متر طول) و پر از تکنولوژی های پیشرفته ای است که به خدمه کمک می کند در آب بی صدا مانده و در مواقع لزوم مرگبار باشند.

این زیردریایی مجهز به موشک های کروز است و می تواند از طریق لانچرهای لوله ای اژدر زیر دریایی، اژدرهای هدایت شونده با سیم، پرتابه های ضد کشتی و مین پرتاب کند. این کشتی همچنین دارای توانایی پشتیبانی از گروه های عملیات ویژه است و با یک پناهگاه عرشه خشک که استقرار غواصان نظامی و وسایل نقلیه زیر دریایی را تسهیل می کند، تجهیز شده است.

ترکیبی از زیردریایی های کلاس باراکودا جایگزین کشتی های کلاس Le Triomphant خواهد شد. بسیاری از سیستم های تسلیحاتی مشابه نسل قبل هستند. کلاس باراکودا با جثه بزرگ تر، پنجره ماموریت ۶۰ روزه و ناوگانی متشکل از تنها چهار کشتی، در عملیات های جمع آوری اطلاعات، بازدارندگی و قابلیت های حمله رو به جلو بسیار بهبود یافته و دارایی ارزشمندی برای نیروی دریایی فرانسه به شمار می روند.

۵۸۵۸

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago