عبدالحمید قدیریان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران به مناسبت فرا رسیدن ماه عزای امام حسین علیه السلام گفت: یاد امام حسین علیهالسلام ما را از دنیا جدا میکند. چرا؟ زیرا یک معرفتی پشت آن است. یاد امام در قالب مناسک خوب است، اما صرفاً به مناسک پرداختن، ما را از مبانی فهمی و حتی استفادههای اجتماعی غافل میکند. شما نگاه کنید چقدر از موضوع عاشورا در دفاع مقدس بهره بردیم؟ پس از سالها که میگذرد، همچنان استفاده میکنیم. دوستانی که در آن سالها در دفاع مقدس بودند، شهود کردند؛ یعنی در صحنه نبرد وارد شدند و خلق اثر کردند که به قول امام هنرمند محسوب میشوند؛ یعنی یک مفهوم را به فرم تبدیل کردند.
وی با تأکید بر آنکه بیشتر از شور و شعف داشتن نسبت به این مناسک، باید به معرفت بپردازیم، گفت: چرا که در راستای مسیر ظهور نیاز به معرفت داریم. باید با کاروان حسینی همراه شویم؛ یعنی چه کاروانی شویم؟ یعنی مدام عزاداری کنیم؟ خیر؛ از ظرایف این کار و رفتارهای معرفتی آن استفاده کنیم. بنابراین به گونهای حرکت کنیم که بر اساس مباحث معرفتی بتوانیم هم شور حقیقی به جامعه به ویژه جوانان منتقل کنیم و هم آینده را بر اساس نگاه حسینی تبیین و تصویر کنیم.
.
قدیریان با اشاره به اینکه تولید آثار هنری بر اساس تفکر هنرمند ایجاد میشود، افزود: وقتی تفکر جامعه هنری را به سمت نگاههای عاشورایی و معرفت عاشورایی سوق نمیدهید، به طور طبیعی آثاری تولید نمیشود و یا اگر مقداری اثر در این زمینه میبینید، صرفاً به فرم پرداخته میشود و این امر حداقل برای جمهوری اسلامی و زمانی که به سمت ظهور میرویم، جفاست. امیداوریم مسیری را برویم که علما وسط بیایند و رسانهها مطالبهگرایانه از آنها بخواهیم وسط میدان بیایند و مباحث معرفتی عاشورا را باز کنند.
انتهایپیام/