به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، در جریان یکصد و شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران و پس از ارائه گزارش جلال بهرامی؛ معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران؛ برخی از اعضای شورای شهر تهران نظرات، انتقادات و پیشنهادات و چالشها و مشکلات را در حوزه حمل و نقل مطرح کردند.
نرجس سلیمانی؛ رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران در این باره اظهار کرد: قبل از اینکه به موضوع گزارش حمل و نقل ورود کنم ابتدا به جابجایی مدیران شهرداری میپردازم البته جابجایی مدیران حق مدیریت شهری است و امکان تغییر هر روزه از سوی شهردار تهران را دارند اما باید به این موضوع نیز توجه داشته باشیم که ماندگاری ۸ ماهه مدیران نمیتواند منجر به اخذ تصمیمات موثری در بدنه شهرداری باشد.
وی تصریح کرد: هنوز بیش از ۱۷ هزار ساعت به پایان شورای ششم باقی است و ما میتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و شاهد خدمترسانی بهتری به مردم باشیم.
سلیمانی با اشاره به ارائه گزارش از سوی جلال بهرامی؛ معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران گفت: علیرغم ارائه این گزارش باید توجه شود که سه دستگاه اتوبوس سهکابین متاسفانه در پارکینگ شرکت اتوبوسرانی پارک شده است و همچنان این اتوبوسها خاک میخورد و اینها سرمایه و منابع شهر هستند و چگونه است ما نمیتوانیم از این اتوبوسها برای ارائه خدمترسانی در شهر استفاده کنیم؟
وی با اشاره به ادعای شهرداری تهران مبنی بر قراردادهای متعدد و ورود اتوبوسهای جدید به شهر تصریح کرد: تا به امروز چندین بار درخواست صریح و روشن و سوال معینی را در خصوص تعداد قراردادها برای ورود اتوبوس به شهرداری دادهام اما تا الان هیچ قرارداد مشخصی برای ما ارسال نشده است تا ما بتوانیم صحتسنجی را در این زمینه انجام بدهیم.
سلیمانی با تاکید مکرر بر اینکه باید قراردادها برای ورود اتوبوسهای جدید، به شورا ارسال شود، گفت: ما انتظار داریم که شهرداری تهران این قراردادها را به شورا معرفی کند و ما نیز بازدیدی را از فرآیند خرید اتوبوسها داشته باشیم.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران با اشاره به ادعای معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مبنی بر قرارداد با بخش خصوصی و قرارداد با شرکت عقاب افشان برای ورود اتوبوسهای برقی گفت: تمامی اینها موارد ادعایی است که از سوی شهرداری مطرح میشود و حتی در مورد تهاتر املاک با مجموعه اتوبوسرانی نیز بیاطلاع هستیم!
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد یک بحران در حمل و نقل در شهر تهران هستیم، گفت: هنوز یک دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران اضافه نشده است.
سلیمانی با اشاره به اینکه مهرماه و آغاز سال تحصیلی پل صراطی برای شهرداری تهران است، تصریح کرد: قطعا در این بازه زمانی میتوان مدیریت شهری را مورد آزمون قرار داد.
ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه ما طبق ماده ۲۳ آییننامه مالی شهرداری تهران تنها یک بودجه در شهرداری داریم، گفت: اینکه عنوان میشود بودجه در دو سطح تعیین میشود حرف اشتباهی است چرا که ما دو بودجه نداریم و تنها یک بودجه برای شهرداری مصوب میشود و نمیدانم این حرف جدید مبنی بر سطح یک و دو بودجه چگونه در این دوره به راه افتاده است و این مسئله خلاف قانون است.
وی با طرح این پرسش که سال گذشته چه میزان از بودجه ۵۰ هزار میلیاردی در حوزه حمل و نقل محقق شده گفت: بر اساس آمار و ارقام ۵۰ درصد از این بودجه در سال گذشته در حوزه حمل و نقل محقق شده و جالب است که امروز معاون حمل و نقل شهرداری تهران عدد ۱۱۶ هزار میلیارد تومانی را در حوزه حمل و نقل عنوان میکند و چگونه ممکن است این ارقام اعلام شود؟
امانی با بیان اینکه در بودجه امسال شهرداری تهران از رقم ۷۰ هزار میلیارد تومانی، ۱۹ هزار میلیارد تومان برای حوزه حمل و نقل تخصیص داده شده گفت: جدای این مسئله، در گزارش مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی در جلسه امروز اعلام شد که قرار است تا پایان سال ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل و نقل شود و این در حالی است که حتی وزیر صمت در این باره پس از یک هفته رای اعتماد از مجلس حاضر نشد در خصوص ورود اتوبوسهای برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی توضیح بدهد!
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از عدم پیشپرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن از سوی دولت گفت: در حالی امروز معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از عدم پیش پرداخت این تعداد واگن خبر داد که آقای زاکانی در جلسه شورا حاضر شد و اعلام کرد که دولت پیشپرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن را پرداخت و به تعهدات خود عمل کرده است!
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران نیز ضمن اشاره به پیگیریهای آقایان زاکانی و فروزنده از سوی شهرداری تهران در هیئت دولت و بانک مرکزی برای پیشپرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن تصریح کرد: بنده نیز حتی با آقای فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی صحبتی داشتم و آقای فرزین حتی قول داد که از اختیارات خود برای پیشپرداخت این تعداد واگن استفاده کند اما این نکته حائز اهمیت است که متاسفانه پرداخت این موارد و پیش پرداختها در مرحله بعدی از کار با مشکل روبرو میشود.
رئیس شورای شهر تهران گفت: این موضوع نیز ناگفته نماند که بحث واگنها واقعا تنها برعهده شهرداری نیست و اگر به تعویق میافتد باید همه تلاش کنیم تا این موارد و مشکلات برطرف شود.
مهدی اقراریان؛ عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه امروز یومالحساب حوزه حمل و نقل است گفت: امید داریم در حوزههای دیگر نیز شاهد حضور معاونین شهردار در صحن شورا باشیم تا پاسخگوی عملکرد خود باشند.
وی با انتقاد از بیتوجهی مدیریت بهرهبرداری مترو تهران به موضوع عفاف و حجاب در مترو گفت: این موضوع مورد انتقاد شهروندان تهرانی است و بارها در این زمینه به ما پیام دادهاند و نسبت به وضعیت نامناسب و غیرقابل قبول مترو در حوزه فرهنگی و عفاف و حجاب تذکر دادهاند و امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع حل و فصل شود؛ البته این موضوع ناگفته نماند که عزم و ارادهای از سوی مسئولان مترو برای این موضوع وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برای برخورد با بیحجابی نیاز به عزم و اراده جدی است، تصریح کرد: به عنوان مثال در ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه ۱۹ عزم و اراده جدی وجود داشت و با متخلفین برخورد شد. نمونه دیگر را میتوان به موضوع جمعآوری دستفروشان در محوطه پارک دانشجو و چهارراه ولیعصر(عج) اشاره کرد و در کل برای برخورد با بینظمیها نیاز به عزم و اراده جدی است.
مهدی پیرهادی؛ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز گفت: بنده در اوایل این دوره تذکری را مطرح کردم که معاونین و مدیران شهری چارچوبی را برای ارائه گزارش در صحن داشته باشند و بر اساس آن چارچوب و مدل گزارش خود را به اعضا ارائه کنند.
وی با بیان اینکه ما در بازدیدهای خود از مناطق و گفتوگو با شهروندان نسبت به وضعیت اتوبوسرانی خجالت میکشیم، گفت: متاسفانه در سطح شهر به خصوص در مناطق جنوبی شاهد صفهای طولانی برای استفاده شهروندان از اتوبوس هستیم.
سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز با اشاره به ارائه گزارش از سوی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: در بخش تملک دارایی و سرمایهای امسال ۲۷ هزار میلیارد تومان بودجه برای شهرداری تهران پیشبینی شده است که این سوال مطرح است که از این رقم تا به امروز چه میزان به حوزه حمل و نقل اختصاص داده شده است؟
وی با اشاره به اظهارات معاون حمل و نقل شهرداری تهران و همچنین زاکانی شهردار تهران در خصوص احداث تراموا در پایتخت گفت: این موضوع چندین بار از سوی شهرداری تهران مطرح شده و علیرغم اینکه گفته شده مطالعات این مدل از حمل و نقل به کمیسیون عمران و شورا داده شده اما باید گفت که هنوز مطالعاتی از این حوزه به شورا داده نشده و حتما باید کلمه احداث تا زمان بررسی این مطالعات از سوی شهرداری تهران حذف شود.
تشکری هاشمی همچنین به موضوع تعیین تکلیف حقوقی مترو پرند اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز باید به صورت جدی پیگیری شود تا سرنوشت این مترو نیز همانند هشتگرد و کرج نشود و مشخص شود چگونه قرار است مترو پرند با مترو تهران همکاری داشته باشند.
وی همچنین به موضوع خطوط خط هشت تا ۱۱ مترو تهران اشاره کرد و گفت: این خطوط نیز باید حتما در شورا تصویب و نهایتا به مرحله اجرا برسد و قطعا اگر ما صرف و صلاح شهر را بررسی کنیم حتما حمایت خواهیم کرد.
وی به موضوع خرید قطعات مورد نیاز واگنها به خصوص قطعات خارجی اشاره کرد و افزود: در این زمینه نیز هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران به آغاز سال تحصیلی همزمان با مهرماه اشاره کرد و گفت: باید اقدامات لازم برای سرویسدهی در سال تحصیلی جدید از همین امروز تدارک دیده شود؛ ضمن اینکه در بخش نوسازی تاکسی نیز ما به شدت عقب هستیم و بیش از ۹۰ درصد از تاکسیهای شهر تهران به سن فرسودگی رسیده است و بر اساس آمار از ۷۰ هزار دستگاه تاکسی تنها ۵۰۰ دستگاه نوسازی شدهاند.
/