به گزارش خبرگزاری برگزیده، با وجود باز بودن درهای کشور برای ورود گوشت برای تنظیم بازار، اما قیمت گوشت در بازار به صورتی نامتعارف دیده میشود؛ به طوری که قیمتهایی تا حد ۷۰۰ هزار تومان هم از سوی قصابان اعلام میشود.
این موضوع دیروز حتی به یکی از انتقادات نمایندگان در صحن علنی مجلس تبدیل شده بود؛ به طوری که حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس تاکید کرد: گوشت گرم در نقاطی مانند حوزه انتخابیه بنده کیلویی حدود ۷۰۰ هزار تومان است و ما در این زمینه بارها به وزیر جهاد کشاورزی تذکر داده ایم.
سید ناصر موسوی لارگانی نیز در تذکر شفاهی خود گفت: تورم کمر مردم را شکسته است. دولت عنوان میکند که گوشت کیلویی ۷۵۰ هزار تومانی مربوط به بالای شهر است و در سایر مناطق قیمت گوشت ۶۰۰ هزار تومان است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس متذکر شد: با فرض درست بودن گفته دولت فردی که ماهانه ۷ میلیون تومان حقوق دریافت میکند اگر بخواهد در ماه یک کیلو گوشت برای خانواده خود خریداری کند باید یک دهم حقوقش را بپردازد. باید فکری به حال مردم شود.
با این حال، علیاصغر ملکی، رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در تازهترین اظهارنظر درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت گوسفندی اعلام کرد: با وجود تلاشهای دولت در ماههای اخیر برای تنظیم بازار گوشت قرمز، تامین آن از محل تولید داخل و استمرار واردات، همچنان بازار این محصول با مشکلاتی روبهرو است.
این مقام صنفی اظهار داشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی در بازار حدود ۲۵۰ هزار تومان و لاشه گوشت گوسفندی بین ۵۰۰ تا ۵۲۰ هزار تومان است.
وی درباره وضعیت جمعیت دام گوسفندی کشور، تصریحکرد: با توجه به استمرار خشکسالیها و کشتار دامهای مولد بهدلیل کمبود علوفه دامی، کشور با کاهش جمعیت دام زنده گوسفندی روبهرو شد که اکنون این کمبود در بازار نمایان شده است.
ملکی گفت: بنابراین وزارت جهاد کشاورزی برای تامین بازار گوشت قرمز در ماه های پایانی سال سعی در افزایش واردات گوشت قرمز و دام زنده دارد تا بازار این محصول تنظیم شود.
وی بر این باور است که با وجود اینکه کشور با کمبود جمعیت دامی گوسفندی روبهروست، برخی به دنبال صادرات دام زنده هستند؛ بنابراین ادعا دارند که وضعیت جمعیت دامی کشور مناسب است و کاهشی در این زمینه نداریم.
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی افزود: در صورتی که دولت علاوه بر استمرار واردات گوشت، حجم آن را افزایش دهد، میتواند برای شب عید و ایام نوروز بازار این محصول را کنترل کند.
۲۲۳۲۲۵