به گزارش برگزیده های ایران از ارومیه، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اکبر کرامتی در حاشیه بازدید از روند صادرات سیب درختی و ۲ واحد سردخانه و مرکز بسته بندی سیب درختی درشهرستان ارومیه اظهار داشت: آذربایجانغربی با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن قطب سیب کشور به شمار میرود ، اما هر سال صادرات و بازار رسانی این محصول از مهمترین دغدغههای باغداران استان است.
وی بیان کرد: روند صادرات سیب درختی استان در حال حاضر کند است و تسریع در فراهم کردن زمینه صادرات بیش از ۷۰۰ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشورهای منطقه و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.
کرامتی با اشاره به مسائل و مشکلات سیاسی پیش روی کشورهای بازارهدف سیب استان تصریح کرد: عدم فراهم نبودن زیر ساختهای صادرات محصولات کشاورزی برای بازگشت ارز به کشور(پیمان سپاری ارزی) در کشورهای مقاصد صادراتی، کمبود واحدهای سورتینگ و بسته بندی و ماشینهای یخچالدار و لزوم توسعه حمل و نقل ریلی و هوایی برای تسهیل در امر صادرات محصولات کشاورزی به دلیل فساد پذیر بودن آنها از جمله چالش هایی هست که باید به منظور رونق صادرات محصولات کشاورزی مرتفع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه کشاورزان منتظر ساز و کارهایی برای عرضه هستند ، بیان کرد: از آغاز فصل برداشت سیب درختی ازسطح ۶۰ هزار و ۴۶۵ هکتار باغ بارور سیب استان ، تاکنون ۱۵۵ هزار تن از این محصول از طریق گمرکات استان به کشورهای همسایه خارجی از قبیل عراق، تاجیکستان، ازبکستان ، هندوستان و .. صادر شده و این روند همچنان ادامه دارد.
کرامتی با اشاره به صادرات روزانه بیش از یک هزارتا یک هزار و ۲۰۰ تن سیب درختی از گمرکات استان ، اضافه کرد: بحث برندسازی در موضوع صادرات و ایجاد زیرساختهای صادراتی از موارد مهم در انجام صادرات است که توسعه زیرساختهای حملونقل بهویژه حملونقل هوایی در استان میتواند به رونق اقتصادی و افزایش صادرات در بخش کشاورزی کمک قابل توجهی کند.
خاطرنشان میشود طی امسال استان با تولید بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تُن سیب بازهم رکورد تولید این محصول در کشور را زد اما شرایط آب و هوایی و وزش باد و تنشهای اقلیمی موجب شد حدود یک سوم از محصول سیب درختی تولیدی به زیر درختی یا همان سیب صنعتی تبدیل شود.
انتهای پیام/