به گزارش خبرنگار سلامت برگزیده های ایران، سازمان غذا و دارو مجوز مصرف اضطراری واکسن رازی را صادر کرد.
چندی پیش محمدرضا شانهساز رییس سابق سازمان غذا و دارو درخصوص پیش خرید واکسن رازی گفته بود: پیشنهاد پیش خرید واکسن فخرا و رازی از سوی سازمان غذا و دارو ارائه شده و درصورت تصویب اعتبار و مصوبه این کار انجام میشود.
فلاح مهرآبادی معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در گفتوگو با خبرنگار سلامت برگزیده های ایران اظهار داشت: واکسن رازی اولین واکسن تزریقی_استنشاقی در جهان است، این واکسن دارای دوز سوم استنشاقی است که برای ایمن سازی بینی و سینوس ها بکار میرود. ویروس کرونا در بینی افرادی که دوز سوم این واکسن را دریافت کرده اند امکان زنده ماندن ندارد. یعنی امکان ناقل شدن در افراد واکسینه از بین می رود.
وی ادامه داد: رازی کووپارس برخلاف واکسن های کشته، بصورت همزمان ایمنی آنتیبادی خونی و ایمنی سلولی را فعال می کند که به این ترتیب سیستم ایمنی بدن سلول های آلوده در حال تکثیر ویروس را شناسایی و حذف می کند.
مهرآبادی افزود: رازی کووپارس تنها حاوی ۱۰ میکروگرم پروتئین اسپایک ویروس ( S ) است. در حالی که این مقدار در سایر واکسن ها بین ۸۰ تا ۱۴۰ میکرو گرم می باشد. به این ترتیب بدلیل آنتیژن خالص و حجم کم آن، کم عارضه ترین و کم خطر ترین واکسن موجود در ایران محسوب می شود.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: به دلیل خالص بودن آنتی ژن نوترکیب، این واکسن عاری از DNA ، RNAو آنتیژن N ویروس بوده و خطر عوارضی مثل التهاب ریوی در این واکسن وجود ندارد.
وی ادامه داد: ادجوانت همراه این واکسن، در مراحل کارآزمایی بی ضرری و قدرت اثر خود را ثابت کرده و باعث کاهش میزان آنتیژن مورد استفاده در واکسن و افزایش ایمنی زایی آن شده است.
مهرآبادی گفت: واکسن رازی کووپارس تنها واکسن ساخت ایران است که می تواند با اطمینان خاطر به عنوان دز دوم و سوم هر واکسن دیگری بکار برده شود و بر ایمنی زایی آنها بیفزاید.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی افزود: بدلیل آنتیژن بسیار کم و ایمنی زایی بسیار مناسب این واکسن برای گروه های سنی زیر ۱۸ سال، افراد مسن، مادران شیرده و دیگر گروه های حساس مناسب است.
به گفته وی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از سال ۱۳۰۳ تا کنون تولید واکسن های رازی مانند فلج اطفال، سرخک، سرخچه، اوریون، دیفتری و کزاز را نیز در کارنامه دارد.
انتهای پیام/