محمدحسن محبی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران درباره تکمیل تیم ملی آزاد در پایان تورنمنت مجارستان اظهار داشت: به هرحال اینکه ملیپوشان چطور انتخاب شوند، تصمیم فدراسیون است. حتماً میخواستند شیوه انتخاب به گونهای باشد که بهترینها ملیپوش شوند، اما مسئلهای که در همین تورنمنت بوداپست هم شاهدش بودیم، این بود که روسها در دیگر کشورها پخش شدند و فدراسیون و کادر فنی یک مقداری باید بیشتر در انتخاب تیم و اعزامها دقت داشته باشند که کار خیلی سخت است. به هرحال مردم کشتی را دوست دارند و میخواهند نتیجه بگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایرادی در چرخه امسال دیده است یا خیر، تأکید کرد: نه، بد نبود و انتخابیها و اعزامها درست انجام شد. روی هم رفته خوب بود و عدالت برقرار شد. فدراسیون روی این موضوع پافشاری داشت که باید همه در انتخابی شرکت کنند و این اتفاق هم افتاد، اما همانطور که گفتم امروز هم روسها در دیگر تیمها پخش شدند و هم سایر تیمها مدعی هستند. فقط یک کشتیگیر ما (محمد نخودی) توانست در تورنمنت مجارستان قهرمان شود که باید به این نکته توجه داشت.
سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد در واکنش به انتقادی که برخی اهالی کشتی از شیوه انتخاب ملیپوش ۷۹ کیلوگرم داشتند، تصریح کرد: من هم سرمربی و مربی تیم ملی بودم. در کشتی روسیه هم مثل ایران، سرمربی اختیاراتی دارد. خُب شاید آنها کشتی نخودی را بیشتر بپسندند. سرمربی هم نظراتی دارد که باید در تیم لحاظ شود. به هرحال کشتی ایرانی است و زیرگیری، از دیرباز هم مربی کشتیگیری را که زیرگیر بود به حریفش ترجیح میداد. نخودی هم در جهان کارنامهدار است. او طلای جوانان جهان و دو نقره بزرگسالان جهان را دارد. به نظر من ایرادی ندارد که سرمربی تیم ملی یک مقداری هم اعمال نظر کند. او میخواهد تیمش نتیجه بگیرد و کشتیگیری را که بهتر میتواند برای ما کشتی و امتیاز بگیرد، انتخاب میکند. کشتی ما همیشه در کشتی جهان جایگاه داشته است و خواهد داشت و مهم است که بتوانیم نتیجه بگیریم.
پیشکسوت کشتی کرمانشاه با اشاره با انتقادات اخیر سرمربی تیم ملی نسبت به کمتوجهی به کشتی خاطر نشان کرد: چند روز قبل دیدم حسن رنگرز مصاحبهای داشت که به کشتی هم اندازه فوتبالیستها توجه شود. من هم موافق این حرف هستم. ما استانداری داریم که حتی یک بار هم به مدیرکل ورزش استان وقت ملاقات نمیدهد. این بچهها تمام زندگیشان را در کشتی میگذارند که قهرمان ایران شده و در دنیا افتخار کسب کنند. کشتیگیران ما برای خوشحالی یک ملت از همه چیزشان میزنند و باید به آنها توجه شود، اما استاندار اصلاً پیگیر کشتی و ورزش استان نیست، کشتی که تمام دنیا قبولش دارند. متأسفانه او حتی یک بار فرصت ملاقات به مدیرکل ورزش، مدیران باشگاهها و هیئت کشتی نداده است، در حالی که مسئولان کشور باید توجه ویژهای به کشتی داشته باشند.
قهرمان پیشین کشتی جهان راجع به اینکه به نظر میرسد این بار هم کفه ترازو در تیم ملی به نفع اوزان بالاست و در این اوزان شانس بیشتری برای کسب مدال و قهرمانی داریم، گفت: اوزان بالایمان که خوب است، اما همه بچههای ما قابلیت مدال گرفتن را دارند و انشاءالله همه آنها در مدت باقیمانده بیشتر کار کنند و بهترین نتیجه را بگیرند. یک موضوعی هم که هست، مربوط به کشتیگیر میشود. وقتی تیم آسیایی باخت، با پژمان درستکار صحبت کردم و گفتم شما طبق چرخه عمل کردید، اما هر کاری که بکنید در نهایت خود کشتیگیر باید بخواهد که نتیجه بگیرد، وگرنه تلاش کادر فنی و فدراسیون همه بیفایده است. مشابه همین وضعیت در کشتی کرمانشاه هم هست. کشتیگیر باید بخواهد تا کشتی کرمانشاه جلو برود. من هم تیم ملی بودم، مربی و فدراسیون همیشه حامی بودند، ولی جدا از اینکه مربی و فدراسیون باید بینهایت حمایت کنند، کشتیگیر اول همه باید بخواهد که نتیجه بگیرد و در این راه تلاش کند. من امیدوارم در این مسابقات جهانی پیش رو بتوانیم شانه به شانه آمریکا حرکت کنیم.
محبی با تأکید بر اینکه اخلاق در ورزش بیش از هر چیزی اهمیت دارد، تصریح کرد: من فکر میکنم اخلاق از جامعه ما رخت بربسته است. من شنیدم خبرنگاری سراغ یکی از کشتیگیران رفته و اصرار داشته که مصاحبه کند، اما او از این کار خودداری کرده است. خدا رحمت کند علیرضا سلیمانی را، یا رضا سوختهسرایی را، آدم لذت میبرد آنها را میدید، چقدر بااحترام رفتار میکنند. انتظار از بچههای کشتی این است که آنها در کنار قهرمانی، مسائل اخلاقی را هم رعایت کنند.
/