Categories: سیاسی

مخالفان و موافقان اصلاح قانون انتخابات شوراها چه گفتند

مخالفان و موافقان اصلاح قانون انتخابات شوراها چه گفتند

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برگزیده های ایران، رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا در دستورکار مجلس قرار داشت که نمایندگان با اکثریت آرا کلیات آن را به تصویب رساندند.

در ادامه نظرات موافقان و مخالفان طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای شه  و روستا را می‌خوانیم:

در این جلسه محمد صالح جوکار، رییس کمیسیون شوراهای مجلس درباره طرح مذکور گفت: در حال حاضر نزدیک به شش دوره انتخابات شوراها در کشور برگزار شده است و با کارشناسان امر در خصوص مشکلاتی که تا امروز درباره بحث شوراها در کشور وجود داشت، بررسی‌های لازم صورت گرفت و این طرح به بهترین شکل ممکن به صحن علنی ارایه شده است. لذا لازم است نمایندگان با این طرح موافقت کنند تا انتخابات سال آینده به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

همچنین احمد آریایی‌نژاد؛ نماینده مردم ملایر در مجلس در مخالفت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، گفت: این طرح باید برای چکش کاری به کمیسیون شوراها برگردد و اصلاحات اساسی در آن انجام شود؛ قانون باید کارآمد باشد .

وی ادامه داد: اینکه بابت آزمون وجهی از داوطلبان دریافت شود درست نیست زیرا شوراهای روستاها دستمزدی نمی گیرند و باری هم روی دوش آنها می گذاریم؛ تقلب در انتخابات الکترونیک زیاد است و احراز هویت انجام نمی شود و این موضوع باید اصلاح شود.

در ادامه جلسه امروز زهرا سعیدی؛ نماینده اصفهان در مجلس نیز در مخالفت با کلیات این طرح، بیان کرد که طرح مذکور برای بررسی بیشتر باید به کمیسیون بازگردد؛ ما یک متولی تحت عنوان شورای نگهبان داریم و تایید و رد انتخابات شوراها را باید به آن بسپاریم و کسانی که مدرک لیسانس و فوق لیسانس و دانشگاهی دارند نباید آزمون دهند؛ باید اجازه دهیم مردم شهرداران را انتخاب کنند و این طرح باید با دقت نظر به کمیسیون مربوطه بازگردد.

وی ادامه داد: دولت، مجلس و قوه قضائیه باید کار خودشان را انجام دهند و ظرفیت مناسبی را برای انتخابات شورای آینده ایجاد کنیم.

بنابراین گزارش، مجتبی یوسفی نماینده اهواز در مجلس به عنوان دیگر مخالف طرح مذکور، گفت: اصلاحات خوبی در قانون صورت گرفت و باید تعارض منافع در تائید صلاحیت شوراها توسط نمایندگان مجلس برداشته شود و ما مکانیزم این کار را نداریم و انتظار داشتیم این مهم در این قانون اصلاح شود؛ همچنین انتخاب و عزل شهرداران و تزلزل مدیریتی در شهرها و عدم استفاده از کارشناسان مجرب در ۱۴۰۰ شهرداری باید مدنظر قرار گیرد و در برخی موارد با دخالت های برخی شوراهای محدود شاهد تزلزل مدیریتی در شوراها و شهرداری ها و انتخاب مکرر و عزل شهرداران را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: اختیارات شورای عالی استان‌ها به عنوان پارلمان محلی باید افزایش یابد البته در رابطه با تعداد بالای شوراهای شهر و روستا هم با مشکل مواجه هستیم.

در ادامه این نشست محمد بیات، نماینده خمین در مجلس در موافقت با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور گفت: نظارت عالی مجلس در انتخابات باعث می‌شود در این طرح بازنگری صورت بگیرد و اصلاحاتی در طرح قدیم اعمال شود همچنین در طرح جدید شوراها به صورت خاص دیده می‌شوند، این طرح همان طرح کوچک شده انتخابات ریاست جمهوری است با این تفاوت که نظارت‌ها بیشتر صورت گرفته و با تدابیر در نظر گرفته شده مانع از تخلفات می‌شود.

همچنین مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه به عنون موافق با این طرح گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته شفافیت در این طرح مورد توجه قرار می‌گیرد، عدم وجود ظرفیت کافی در روستاها منجر شده مردم انگیزه لازم را برای حضور در شوراها نداشته باشند باید انگیزه را در مردم ایجاد کنیم، زمانی مشخص شده است که با توجه به استعلاماتی که گرفته شده، در زمان مورد نظر پاسخگوی مردم باشیم، اقدامات صورت گرفته نباید باعث کاهش نقش نظارتی مجلس شود. در مجموع وضع این قوانین باید باعث تقویت شوراها شود و همچنین جایگاه آنها ارتقا یابد امیدواریم کمک کنید خلاء جزئیات آن برطرف گردد.

در پایان این جلسه علی اصغر نخعی‌راد؛ نماینده مردم مشهد نیز در مجلس درباره طرح اصلاح مفادی از قانون انتخابات شوراها، گفت: در بحث مدیریت واحد شهری اصلاحات آورده نمی‌شود این مساله را به کمیسیون ارجاع می‌دهیم. بدیهی است این مسائل در چند روز گذشته در مجلس بررسی شده است، تمام ذی‌نفعان در کمیسیون حضور یافته و موضوع را بررسی کردند. اگر قرار اصلاحاتی اعمال شود در انتخابات شوراها صلاحیت را در نظر می‌گیریم. شورای نگهبان این مساله را نمی‌پذیرد.

عضو کمیسیون شوراهای مجلس افزود: کلیات این بحث مورد بررسی قرار گرفته. اگر قرار است اصلاحاتی اعمال شود در جزئیات است، کمیسیون جلسات متعددی در مورد آن داشته است، نمایندگان با کلیات این طرح موافقت کردند.

انتهای‌ پیام/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago