به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری برگزیده های ایران، محمد مخبر سرپرست ریاستجمهوری در آیین افتتاحیه مجلس شورای اسلامی دوازدهم که صبح امروز با حضور سران قوا، منتخبان جدید و مسئولان عالی کشوری و لشکری برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: برای بنده سخت است که از طرف شهید آیتالله رئیسی در این مجلس بهعنوان سخنران حضور یابم.
سرپرست ریاستجمهوری عنوان کرد: باید نعمت رهبری و مردم وفادارِ گوش به فرمان رهبری را شاکر باشیم و مردم سرمایه اصلی کشور هستند. حضور مردم و تدبیر رهبر معظم انقلاب مشکلگشا بوده است و در ماجرای شهادت آیتالله رئیسی هم این نمونه را شاهد هستیم.
مخبر اظهار داشت: شهدای خدمت ویژگیهای شخصیای داشتند که محبت ویژه مردم به آنان، به این خاطر است. بنده میگویم که هیچ عملی بالاتر از خدمت به مردم و تبعیت از رهبری نیست. گاهی اوقات شهید رئیسی از مسائلی ناراحت میشد و بعضاً تصمیم میگرفت حرفی را بزند ولی میگفت؛ “فکر میکنم که اگر این کار را انجام دهم، دل حضرت آقا ناراحت میشود.” و آن کار را انجام نمیداد، ریشه این مسئله، خداباوریِ او بود.
وی گفت: شهید رئیسی خود را از قیدوبندهای تشریفاتی خارج کرده بود و با تمام قدرت از سادهزیستی خود مراقبت میکرد. او به چارچوبهای نظام اسلامی با تمام وجود ایمان داشت.
سرپرست ریاستجمهوری عنوان کرد: ایشان روحیه خستگیناپذیری داشت و بعضی اوقات ساعت نیمه شب بعد از بازگشت سفرهای سنگین خارجی، قرار جلسه فردای آنروز اولوقت را تعیین میکرد.
مخبر خاطرنشان کرد: شهید رئیسی به ظرفیتهای کشور معتقد بود و میدانست که مسائل کشور با ظرفیتهای داخلی قابل حل است. ما از مسائل بینالمللی غافل نبودیم ولی اداره کشور را منوط به آن نمیکرد.
سرپرست ریاستجمهوری گفت: شهید رئیسی مردمدار و عاشق محرومان بود؛ وی در هر سفری باید به محرومترین نقطه آن منطقه میرفت و با مردمان آنجا، بهراحتی نشست و برخاست میکرد.
مخبر با بیان اینکه شهید رئیسی اصرار داشت که تدابیر حضرت آقا بههیچوجه نباید بر زمین بماند، اضافه کرد: او مقیّد بود که تمام تلاش خودش و دولت برای عملیاتی کردن دستورات ایشان عملیاتی شود.
وی با اشاره به ابعاد شخصیتی رئیس جمهور فقید ابراز کرد: شهید رئیسی مقیّد به قرائت دعای کمیل، توسل، سمات، ندبه، نمازشب، تعقیبات و مجالس روضه ماهانهاش بود و این از مشخصات ویژه او بود.
سرپرست ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: ما ابتدای دولت با مشکلات فوقالعاده زیادی مواجه بودیم؛ درآمدها و فروش نفت در حداقل بود و روزی ۷۰۰ نفر از کرونا از دنیا میرفتند، دسترسی به پولهای خارج تقریباً هیچ بود و پول نفتی که حدود ۳۰۰ـ۴۰۰ هزار بشکه فروش میرفت، برنمیگشت. ما آن وضعیت را پشتسر گذاشتیم و سال ۱۴۰۱ فکر میکردیم که وضعیت مناسبی خواهیم داشت چون فروش نفت و درآمدها سامان گرفته بود و ذخایر کالاها به وضع مناسبی رسیده بود، اما با حوادث خارجی و داخلی مواجه شدیم و شرایط سختی را برای ما ایجاد کرد. آخرینِ این حوادث، متمرکز شدن دشمن بر مسئله ارز و دسترسی ما به پولهای خارجیمان بود.
مخبر بیان کرد: طرفهای خارجی قرارها و هماهنگیهای ما را بههم میریختند و شرایط سختی رقم خورد. شهید رئیسی سال ۱۴۰۲ برنامهریزی سنگینی داشت و دستگاهها هم طرحهایی تدوین کردند. ایشان به بنده گفتند؛ “حضرت آقا رشد تولید و کنترل تورم را مدنظر دارند و باید از تحقق آن مطمئن شویم.”، ما چند پروژه حساس را برای دستگاهها معین کردیم و درباره وزارت نفت گفتیم که باید حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت اضافه فروش داشته باشیم؛ این توفیق را یافتیم که پایان ۱۴۰۲ تولید ۳.۳میلیونی نفت به ۳.۶ میلیون بشکه نفت رسید.
وی اظهار داشت: یکی از عوامل رشد تولید در کشور، همین مسئله بود و در آب، برق، بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی این مدل را اجرا کردیم. یکی از تمرکزهای خوب شهید ما، مسئله آب در کشور بود. اگر این کارهای ضربتی صورت نمیگرفت در تابستان ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با مشکل مواجه میشدیم، ضمن اینکه کارهای اساسی را در مسئله آب هم مدنظر داشتیم و پیگیر بودیم، انتقال آب از دریا مورد نظر ایشان بود و کارهای خوبی در این زمینه انجام گرفت.
سرپرست ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: ابتدای دولت بر تولید ۱۲هزار مگاوات برق تمرکز کردیم و به ۸هزار مگاوات رسیدیم و بر تولید ۳۰هزار مگاوات برق تمرکز داریم. ما کار ساخت مسکن را شروع کردیم و تا الآن ۲.۴ میلیون مسکن در مراحل مختلف قرار دارد و تا پایان ۱۴۰۴، حداقل ۴ میلیون مسکن را شروعشده داریم که بعضی تحویل شده و برخی در حال ساخت است.
مخبر عنوان کرد: سال گذشته بهواسطه برخی مسائل بینالمللی و اصلاحات در داخل، معیشت مردم دچار مشکل شد اما برای التیام آن، کالابرگ الکترونیک فعال شد و ۶۰ میلیون نفر با قیمتهای دو سال پیش و اضافه کردنِ یارانههایشان از این امکان استفاده میکنند. اهدای زمین رایگان به سه دهک اول، بیمه رایگان کودکان زیر ۷ سال و تحت پوشش قرار گرفتن تمامی مردم در بیمه سلامت نیز از دیگر کارهای دولت شهید رئیسی است.
وی ادامه داد: احیای کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل مهم بود و اینکه میبینید وضعیت بیکاری به وضع مناسبی تبدیل شده، به این خاطر است و حدوداً ۱۳۰۰۰ کارخانه به مدار برگشتهاند.
سرپرست ریاستجمهوری تصریح کرد: یکی از موفقیتهای بزرگ شهید رئیسی، قدرت ارتباطگیری با کشورهای مختلف و ارتباط عاطفی با سران کشورها بود. در این چند روزه در ارتباط با سران کشورها، آنان از تعابیر صمیمی و عاطفی درباره آیتالله رئیسی با من سخن میگویند. یکی از سران کشورهای دنیا به من گفت؛ “ما با آقای رئیسی طی همکاری، معادلات قدرت در دنیا را جابهجا کردیم”.
مخبر متذکر شد: امروز در دنیا آن وضع را که کسانی از یک نقطه برای تمام دنیا تصمیم میگرفتند و همه نیز موظف به اجرا بودند، نداریم، نظام اسلامی بهیُمن رهبری امام و حضرت آقا به این وضع از قدرت رسیده است.
وی اضافه کرد: در زمان عملیات اجرای وعده صادق، ما با شهید رئیسی وضعیت ارز و ارزاق را مرور کردیم. روزی در این کشور بود که یک روز موشک آزمایش میشد و شاخصها و بازار دچار مشکل میشد و جیغ مسئولان دولتی در میآمد اما امروز اسرائیل را زدیم و شاخصها هم تکان نخورد و قیمت ارز که البته وضع نامطلوبی دارد اما در همان وضعیت ماند و تورم و نقدینگی تکان نخورد و بازار هم مملو از مایحتاج مردم است، این استحکام و استقرار و قدرت، عادی نیست و بهیُمن رهبری حضرت آقا و تلاشهای مخلصانه آیتالله رئیسی بود.
سرپرست ریاستجمهوری عنوان کرد: حضرت آقا روز اولِ این حادثه به من فرمودند؛ “حتی یکی از کارهای کشور نباید مختل شود.”، و من الآن میگویم که حتی یکی از پروژهها بهرغم سختیها، متوقف نشد و دولت این وضعیت را مدیریت میکند.
/+