به گزارش برگزیده های ایران از مشهد، امروز نخستین نشست حقوق و اخلاق اجتماعی درمدیریت شهری با حضور مسئولان کشوری و لشکری از جمله معاون دادستان کل کشور، مدیرانکل خراسان رضوی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمعی از دانشجویان دانشگاههای کشور، دبیرشورای عالی فرهنگ عمومی، اعضای شورای شهر و مناطق مشهد مقدس برگزار شد.
در ابتدای این نشست معاون دادستان کل کشور اظهار کرد: رضای خدا در رضای خلق خداست و امروز نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر آموزههای دینی رابطه میان مردم و حاکمیت را ایجاد کرده است و اگر کاستیهایی وجود دارد مربوط به ما مدیران بوده نه حاکمیت و حقوق اساسی به طور دقیق به حقوق عامه پرداخته است.
«رضا خشنودی» با بیان پیشینهای از دادستانی قدیم(مدعی العموم) و جایگاه دادستانی در اعمال حقوق شهروندی، ادامه داد: دادستان وظیفه حفظ حقوق عمومی را بر گردن دارد و این حقوق چیست؟ در قانون آمده دادستان وظیفه دارد در راستای مصالح و حقوق عمومی اموری را انجام دهد.
وی افزود: امروز دایره حقوق عمومی و مصالح ملی با هم در آمیخته شده است، حقوق عمومی به ما هو حقوق عمومی به معنی تنظیم رابطه مردم و حاکمیت است یعنی هر نظامی در دنیا مقابل مردمش وظایفی دارد، قانون اساسی ما در اصول متعدد حقوق متعددی برای مردم در نظر گرفته است.
خشنودی با بیان اینکه رابطه میان حکومت و مردم در قانون اساسی تبیین شده است، تکمیل کرد: مدیران ما نباید احساس کنند که از مردم جایگاهی بالاتر دارند، بنا به اینکه ما تا چه اندازه میتوانیم در جهت احقاق حقوق مردم قدم برداریم، میتوان در خصوص حقوق عمومی صحبت کنیم.
معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: بخشی از حقوق عامه ناظر به اشخاص است و اینکه مدیر شهری در انجام وظایف خود چقدر توانسته رضایت مردم را بدست بیاورند معیار خوبی برای تشخیص رعایت حقوق مردم است.
تعهدات اربعه مسئولین به مردم چیست؟
وی اضافه کرد: چهار تعهد داریم در اصل ۲۲ قانون اساسی وجود دارد که حقوقی را برای مردم در نظر گرفته و مسئولین باید آنها را انجام دهند، تعهد امنیت روانی، امنیت اقتصادی، تعهد قضایی و تعهد امنیت فرهنگی است؛ چهار اداره کل در راستای این تعهدات داریم و اگر دادستان میخواهد مدعی العموم باشد باید بنگرد وقتی معضلی در کارش پیش میآید بگوید کجای کارم کاستی داشتم که این مشکل پیش آمد.
مردم باید از حقوق خود آگاه شوند
خشنودی با بیان اینکه مردم باید از حقوق خود آگاه شوند، تکمیل کرد: راهبرد گام دوم انقلاب بهترین ابزار برای آگاه سازی مردم از حقوقشان است، این باز کردن گره ادارات وظیفه دادستان نیست، دادستان هیچگاه نمیرود ارزاق عمومی یا خدمات پزشکی ارائه دهد بلکه او فقط نظارت میکند.
معاون دادستان کل کشور تاکید کرد: باید هماهنگی میان دستگاهها وجود داشته باشد و این فقط با ایجاد مشارکت حداکثری دستگاهها با چارتی مشخص امکان پذیر است، ما به تمام کسانی که خدمتگزار مردم هستند عنوان حرفهای میدهیم و به مردم و خدمتپذیران میگوییم مصرف کننده.
ضرورت آموزش مطالبهگری به مردم
وی تاکید کرد: ما باید به سمت مردم برویم، آنها را آگاه کنیم و از آنها بخواهیم که مطالبهگر باشند همانطور که مقام معظم رهبری در حمایت از آزادیهای مشروع دستور دادند که به سمت مردم بروید، اگر ما نیازهای مردم را بسنجیم مردم خودشان به سمت ما میآیند، اگر نمیتوانید کاری برای مردم کنید، اقناعگری کنید تا مردم بفهمند میدانید شما چه وظیفهای دارید.
باید نظامی ارزشی در مشهد حاکم کرد
در ادامه رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت و گردشگری شورای ششم شهر مشهد اظهار کرد: در شورای ششم تحقیقی کردیم و دریافتیم ظاهر مشهد آنچیزی نیست که از بیرون دیده میشود، زیر پوست شهر حالش خوب نیست ما باید در برخی شاخصهها بالاتر از دیگر شهرها باشیم و این با بهجز انقلاب و اصلاحی بزرگ درست نمیشود؛ باید این ناهنجاری ها را از بین برده و نظام ارزشی را حاکم کنیم.
حجتالاسلام حسن منصوریان با بیان اینکه یک نفر باید نظام ارزشی را به غیر از نظام حاکمیت حاکم کند، تبیین کرد: امر مدیریت شهری و شهرداری که یک نهاد اجتماعی باشد باید سهم خود را در اتفاقات ناهنجاری های اجتماعی بدهد، اکنون طلاق را کدام نهاد بناست پایین بیاورد؟ یا آمار اعتیاد، بد سرپستان یا کودکان کار؟ دستگاههایی وجود دارند اما آنها فقط سازمانهای ضمنی هستند.
وی اضافه کرد: مردم اگر در نظامهای اجتماعی مانند موسسات یا حتی هیأت ها وارد شدند و شروع کردند مسائل منطقه را استخراج کردن و از دستگاهها کمک خواست کار عاقلانهای کردهاند، نظام کدخدا منشی طلاق را پایین میآورد، نظامی که مسئول در آن بدون حق مسئولیت ساعت ۹ شب هم برای حل اختلاف به خانه زوجین میرود.
حجت الاسلام منصوریان با بیان اینکه که برخی مجامع عمومی ما مانند پارکها مناسب خانوادهها نیست، متذکر شد: نظام ما باید نظام حاکمیت اخلاق باشد، اخلاق حقوق شهروندی را هم توسعه میدهد.
نظام حاکمیت اخلاق، حلال مشکلات اجتماعی است
رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، زیارت و گردشگری شورای ششم شهر مشهد بیان کرد: برای حل معضلات اجتماعی باید بافت اجتماعی جامعه اخلاق باشد، اگر به این سمت و سو رفتیم بدون هیچ قانون جدیدی معضلات حل میشود.
انتهای پیام/ ۷۰۰۷۴