به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از دزفول، پنجشنبه شب آیین نکوداشت ادیب دزفول دکتر محمدرضا سنگری با حضور جمعی از مسئولان و انبوه علاقمندان در محل حسینیه ثارالله این شهرستان برگزار شد.
وزیر آموزشوپرورش در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدا، معلمان و دانشآموزان شهید بهویژه معلمان شهید مطهری، رجایی و باهنر و همچنین ابلاغ سلام مخبر معاون اول رئیسجمهور به حاضران و دکتر سنگری اظهار داشت: خوشحالم که در جمع مردم شریف، اصیل، مومن، انقلابی، مجاهد و مقاوم دزفول هستم.
رضامراد صحرایی با بیان اینکه معلم در فرهنگ اسلامی ما جایگاهی وزین و گران دارد؛ گفت: دلیل حضور بنده در اینجا تکریم مقام معلم است.
وی افزود: در حدیث داریم که «صلوات خدا و ملائکه و حتی مورچهای که در آشیانهاش است برای معلمانی است که نیکی را به دیگران میآموزند.» این جایگاه وزین و رفیع برای کسی که نیکیها را به دیگران میآموزد غیرقابل مقایسه با هر حرفه و پیشه و شغل دیگری است.
صحرایی با بیان اینکه چرا چنین جایگاهی برای معلم در نظر گرفته شده است؟؛ ادامه داد: دلیل آن است که معلم نور و روشنایی میبخشد. جهل بدترین دردِ بیدرمان است و معلم کسی است که با جهل میجنگد.
وی تصریح کرد: معلمی شغل انبیاست و معلم سازنده زیرساخت سرافرازی کشور و معمار هویت و آینده کشور است. معلم گوهر وجود فرزندان این سرزمین را میسازد و آینده کشور در دست اوست.
صحرایی با بیان اینکه گرامیداشت مقام معلم یک وظیفه همگانی است؛ افزود: امروز برای گرامیداشت معلمی خدمت شما آمدهام که نسلهایی از این کشور مقاومت را از قلم او آموختند.
وی ادامه داد: کتابهای زبان و ادبیات فارسی و کتابهای دوره ابتدایی ما نسلهایی را پرورانده که مقاوم بودن، عاشق اهل بیت علیهالسلام بودن، با شعور عشق ورزیدن را یاد گرفتند و قلم قدبلند دکتر سنگری در این کتابها نقشآفرینی کرده است.
مرادصحرایی اظهار کرد: به فضل الهی آموزشوپرورش ما سربلند است و از ثمره این آموزشوپرورش است که امروز کشور مقتدر است. شاید شاخهای شکسته یا جدا شده و برگی پژمرده باشد، ولی درخت، تنومند و تناور و شکوهمند است و از دل این درخت و از شیره ذهن و جوشش خلاقیت معلمانی همچون استاد سنگری، کودکان این سرزمین رشد کردند و بالنده شدند.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه این مجلس، مجلس قدرنهادن به شان و منزلت معلم است؛ افزود: جامعهای که معلمانش را گرامی میدارد، به اندازه گرامیداشت آن معلمان رشد میکند. قد هیچ جامعهای بلندتر از قد معلمانش نیست. دزفول امروز در جایی ایستاده که بهخاطر این سلسله معلمان گرانسنگ، یکی از قدبلندترین شهرهای ایران و جهان است.
وی خاطرنشان کرد: دزفول در درون و بطن وجود خود معلمانی پرورانده که قد کل این منطقه و مملکت را برافراشتهاند. گرامیداشت مقام معلم، گرامیداشت این سرافرازی است.
صحرایی گفت: این آیین برای گرامیداشت معلم عزیزی است که بسیاری از کودکان ما بعد از شور عاشورایی، شعور و عشق را از او آموختند. بسیاری از معلمان ما ادبیات پایداری را از دکتر سنگری آموختند و بعد آن را به دیگران آموزش دادند. این استاد عزیز و صاحب سبک، در ادبیات مقاومت و پایداری نقش تحسینبرانگیزی در تربیت نسلهای آینده داشته و برگزاری این آیین نکوداشت کمترین کاری است که ما درباره او میتوانستیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: ویژگی ممتاز دکتر سنگری این است که هم عالم و هم معلم است. چه بسا عالمانی که معلم نیستند. مقام معلم به مراتب گرانتر از مقام عالم است. عالم میداند و معلم کسی است که آنچه میداند را میآموزاند.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه ویژگی ممتاز دکتر سنگری کسب جایگاه رفیع معلمی پس از دریافت عمیق علم و عالم شدن است؛ تصریح کرد: این عالم بودن در کنار معلم بودن، او را از همه کسانی که ادبیات میدانند متمایز کرده است.
رضامراد صحرایی گفت: خیلی کسان هستند که ادبیات میدانند اما ادیب نیستند و کسانی که عالم هستند اما معلم نیستند؛ چون مقام ادیب بودن پس از ادبیات دانستن حاصل میشود و مقام معلم بودن نیز پس از عالم شدن بر انسان حادث میشود.
وی افزود: وقتی مطلع این مراسم برای ایشان برقرار است با وجود روزهای کاری سختی که داریم، احساس کردم حضور در این محفل رزقی است برای من، و باید در محفل گرامیداشت این مرد الهی حاضر شوم، چون عالم و معلم همزمان در او جمع شده است.
صحرایی در پایان گفت: وظیفه خود میدانم از همه کسانی که دستاندرکار این کار نیک بودند و این سنت حسنه را جاری کردند تشکر کنم.
/۷۳۵/.