Categories: قزوین

مشارکت ۸۱درصد از جمعیت قزوین در «پویش ملی سلامت»

مشارکت ۸۱درصد از جمعیت قزوین در «پویش ملی سلامت»

به گزارش خبرگزاری برگزیده از قزوین؛ جلال رحمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست خبری چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم که با حضور تنکابنی رئیس گروه پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، عطیه رزازی، کارشناس مسئول تغذیه‌ معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و حسن ارداقیان مدیر روابط عمومی دانشکاه در محل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، گفت: ۸۱درصد از افراد بالای ۱۸سال استان در «پویش ملی سلامت» شرکت کردند و از نظر ابتلا به فشارخون و دیابت مورد غربالگری قرار گرفتند که اکثرا می توانند با تغییر سبک زندگی و اصلاح تغذیه از ابتلابه این بیماری ها جلوگیری کنند.
وی به دستاورد کلی این پویش ملی اشاره کرد و افزود: این طرح باعث شد افرادی که فشار خون دارند ۹سال زودتر و افراد دیابتی ۵سال زودتر شناسایی شدند.
رحمانی با تاکید بر اینکه تغذیه نقش موثری در پیشگیری از این دو بیماری دارد، گفت: بعد از اجرای این طرح؛ بلافاصله پویش تغذیه سالم از یکم بهمن آغاز و تا ۱۵بهمن با شعار «انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده ید دار» برای هفته اول و «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم ادامه دارد و مردم می توانند از مشاوران تغذیه در مراکز استفاده کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: تغییر رفتار در نوع تغذیه در سنین متفاوت، ورزش منظم، کنترل استرس و مشاوره‌ روان شناختی نقش مهمی در حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری ها دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به تبلیغات منفی درخصوص استفاده از لبنیات در فضای مجازی توضیح داد: میزان مصرف شیر در هفته از ۳/۵ لیوان به ۲/۸ لیوان کاهش یافته و مصرف ماست هم از ۱۴۳کیلو سالانه به ۸۶کیلو رسیده است و در حال حاضر سالانه ۷۴کیلو ماست مصرف می‌شود.
وی افزود: مقدار مصرف روزانه نمک ۳ الی ۵گرم می‌باشد که بیش از این مقدار عوارضی مانند فشار خون، مشکلات قلبی و عروقی را به همراه دارد و یکی از دلایل اصلی سرطان معده، روده و فشار خون می‌باشد.
رحمانی با بیان اینکه هفته آینده طرح مبارزه با سرطان را در سطح استان قزوین اجرا می کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر ریه، پروستات و پوست از شایع ترین سرطان ها است و افرادی که به این بیماری مواجه هستند می توانند با مراجعه به مراکز خدماتی جامع سلامت، خدمات لازم را دریافت کنند.
رحمانی اظهارکرد: استفاده از غذاهای کم‌ چرب، کم نمک، میوه و سبزیجات، لبنیات کم چرب، غذاهای بخارپز و آب‌پز از راه های پیشگیری از سرطان می‌باشد.

۴۶

برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago