به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، مستند «آلاء» به کارگردانی محمدمهدی خالقی، درباره زنی تونسی است که جنبشی اجتماعی را راهاندازی میکند.
خالقی درباره ساخت این فیلم مستند توضیح داد و گفت: اندیشکده شهدا در راستای اهداف خود پژوهشهای راهبردی و بینالملل انجام میدهد که در بین آنها نکات و سوژههای سینمایی زیادی پیدا میشود. در این اندیشکده، پژوهش جامعی درباره تاریخچه زنان در غرب و زن در حوزه تمدنی غرب صورت گرفته و در این بین پژوهشی به نام «ناگفتههای صورتی» وجود داشت که اتفاقاً کتاب آن هم چاپ شده است.
وی ادامه داد: در حین مطالعه این پژوهش احساس کردم چقدر خوب و نیاز است که به چنین چیزی در قالب مستند پرداخته شود و تصمیم به ساخت مستند «آلاء» گرفتم.
کارگردان مستند «آلاء» درباره دلیل ساخت مستند با چنین موضوعی توضیح داد: آلاء یک نمونه است. خانمی که شبیه آن در کشورهای مختلف وجود داشته و دارد. این شخصیت را به دلیل شباهت با نمونه کاراکترهای داخل کشور در ۱۰-۲۰ سال اخیر انتخاب کردم. ما مشابه آلاء زیاد داشتهایم، خانمهایی که با هر نیتی اقدام به آغاز جنبشهای اجتماعی و به دنبال آزادی اجتماعی بودهاند ولی متوجه این اتفاق نبودهاند که جنبشی که شروع میشود، مسیر و آیندهاش چه خواهد بود و منجر به چه اتفاقهایی خواهد شد.
وی افزود: آلاء در تونس به دنبال به دست آوردن آزادی حقوق زنان بود و میبینیم که بعد از چند سال اتفاقهایی افتاد که اتفاقا برعکس اهداف خود اوست.
محمدمهدی خالقی در پایان گفت: این مستند آرشیوی است و پروسه ابتدایی کار مقداری طول کشید که این اتفاق باعث شد تا برخلاف چیزی که برای آن تلاش کردیم، به جشنواره «سینماحقیقت» امسال نرسیم. در حال حاضر مرحله پژوهش به پایان خود نزدیک شده و به زودی وارد مرحله فیلمنامه میشویم. به امید خدا در جشنواره «سینماحقیقت» سال ۱۴۰۴ حضور خواهیم داشت.
«آلاء» تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.
/