معمای جنازه‌ای که در شکم کوسه پیدا شد!

معمای جنازه‌ای که در شکم کوسه پیدا شد!

وقتی جنازه‌ فردی در شکم کوسه پیدا شود، مظنون اصلی شکارچی بی‌رحم دریاست اما نه وقتی که پای یک کوسه دبستانی در میان باشد.

آن‌طور که لایوساینس می‌نویسد، ۲۶ فوریه، ماهیگیران محلی سه کوسه‌ دبستانی را که با نام‌های کوسه‌ی تاپ یا سوفین نیز شناخته می‌شود، نزدیک ساحل شکار کردند. آن‌ها هنگام بیرون‌آوردن این کوسه‌ها از آب، در شکم یکی از آن‌ها چند تکه از بقایای جسد انسان ازجمله یک ساعد را پیدا کردند. ماهیگیران بقای پیداشده را به پلیس تحویل دادند و پلیس موفق به شناسایی یک خالکوبی روی این ساعد شد که با خالکوبی مردی گمشده مطابقت داشت. اکنون قرار است یک آزمایش DNA انجام شود تا پلیس مطمئن شود که این بقایا متعلق به باریا هستند.

این کوسه توسط ماهیگیران و در نزدیکی محل ناپدیدشدن باریا صید شد. کوسه‌هایی که توسط ماهیگیران شکار شدند حدود ۱٫۵ متر طول دارند.

بااین‌وجود بعید است که کوسه باریا را کشته باشد. پلیس حدس می‌زند که احتمالا باریا هنگام رانندگی با یک سنگ برخورد کرده و جان خود را ازدست می‌دهد؛ سپس جسد او به دریا می‌افتد و تاحدی توسط کوسه خورده می‌شود.

گرگوری اسکومال، زیست‌شناس دریایی از دانشگاه بوستون و رئیس برنامه‌ی کوسه در آبزیان دریایی ماساچوست در ایمیلی به لایو ساینس گفت: «به‌نظر من دقیقا همین اتفاق افتاده است و بسیار بعید به‌نظر می‌رسد که کوسه باریا را کشته باشد.»

کوسه‌های دبستانی جثه‌ای متوسط تا بزرگ دارند و در سراسر جهان یافت می‌شوند. کوسه‌هایی که توسط ماهیگیران شکار شدند (مانند گونه‌ای که دست باریا را خورده بود) حدود ۱٫۵ متر طول دارند. این کوسه‌ها معمولا از کف دریا تغذیه می‌کنند و شکار اصلی آن‌ها کفشک‌ماهی و ماهی‌های ساردین موجود در این محدوده است؛ البته گاهی اوقات هم ماهی‌های بزرگ‌تر و ماهی مرکب را هدف قرار می‌دهند.

به‌نظر گاوین نایلور، زیست‌شناس دریایی از دانشگاه فلوریدا که پرونده‌ی بین‌المللی حمله‌ی کوسه (ISAF) را در موزه‌ی تاریخ طبیعی فلوریدا اجرا می‌کند، بعید است که یک کوسه دبستانی به انسان حمله کند؛ به‌خصوص که انسان‌ها از نظر جثه بسیار بزرگ‌تر از آن هستند که با طعمه‌ی معمولی کوسه اشتباه گرفته شوند. به گفته‌ی نایلور عملا بی‌سابقه است که این گونه‌ی کوسه، انسانی را بکشد.

نایلور و اسکومال بر این باور هستند که کوسه دبستانی باریا را نکشته، اما از جسد درحال‌تجزیه‌ی او تغذیه کرده است. براساس اظهارات اسکومال، مستندات نشان می‌دهند که درصورت امکان کوسه دبستانی ترجیح می‌دهد تا به‌عنوان یک وعده‌ی غذایی ساده گزینه‌ی مردارخواری را انتخاب کند و از لاشه‌هایی که درحال‌تجزیه هستند تغذیه کند. این گزینه حتی می‌تواند شامل تغذیه از لاشه‌ی انسان نیز باشد؛ اگرچه این موضوع بسیار بعید است و به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

استفاده از گوشت، باله‌ها و جگر کوسه دبستانی توسط انسان سبب شده است که این گونه همواره مورد هدف ماهیگیران قرار گیرد. به همین دلیل این کوسه به‌عنوان گونه‌ای که به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد در فهرست قرمز اتحادیه‌ی بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) برای گونه‌های در معرض خطر ذکر شده است.

۵۸۵۸

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago