محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی در گفت وگو با خبرنگار سلامت فارس درباره آخرین آمار مهاجرت پزشکان در کشور، اظهار کرد: این موضوع، چندان چشمگیر نیست چرا که پیش از اینها نیز وجود داشته و امروز به دلیل مشکلات جامعه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است به طوری که در سال به طور میانگین ۳۰۰ نفر درخواست مدارک خود را دارند.
وی ادامه داد: این بدان معنا نیست تمامی این ۳۰۰ نفری که درخواست پرونده خود را میدهند مهاجرت میکنند، همین مقدار نیز نشانه مطلوبی برای ما نیست چرا که این افراد یک امیدی دارند که از کشور خارج شوند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت نامناسب کار برای پزشکان، خاطرنشان کرد: این پزشکان شرایط کار و فعالیت را برای خود مهیا نمیبینند و همین زنگ خطری برای ما مسئولان است که چرا سرمایه های ما که نخبه های پزشکی هستند نسبت به ادامه کار در کشور امید کمتری دارند.
وی با اشاره به خطر کاهش پزشک در کشور و برخی رشتههای پزشکی، تصریح کرد: امسال ما ۱۸ جراح عروق می خواستیم که دو نفر ثبت نام کردند و از طریق تکمیل ظرفیت به ۵ نفر رسید. در رشته جراحی قلب نیز ظرفیتهای ما تکمیل نمی شود و علت آن این است که پزشکان عمومی تمایلی برای ورود به این رشتهها تدارند چرا که شرایط را مناسب نمی بینند و از طرفی دیگر شرایط گذراندن دوران رزیدنتی با کمک هزینههایی که به آنها میدهیم غیرممکن است.
رئیس زاده با بیان برخی مشکلات رزیدنتها در دوران تحصیل و خدمت، عنوان کرد: یک رزیدنت متاهل که سی سال دارد و پزشک است چگونه می تواند با ماهیانه ۴ میلیون تومان زندگی خود را بگذراند و بدون دغدغه درخدمت آموزش و درمان در بیمارستان آموزشی باشد؟
وی به پیگیریهای این سازمان برای بهبود وضعیت معیشت و کار دستیاران پزشکی اشاره کرد و گفت: ما پیگیریم تا دولت و مجلس شرایط کار رزیدنتها را هموار کنند، در این باره با معاون اجرایی رئیس جمهور و معاون کل سازمان برنامه و وزیر بهداشت نیز صحبت کرده ایم.
انتهای پیام/