Categories: اجتماعی

مواد غذایی با طعم تلخ چه فوایدی برای سلامتی دارند؟

مواد غذایی با طعم تلخ چه فوایدی برای سلامتی دارند؟

مواد غذایی تلخ مزایایی از جمله کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت، بهبود سلامت چشم، کبد و روده دارند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ۶ ماده غذایی تلخ زیر به شما در کاهش خطر بیماری‌هایی که پیش‌تر ذکر شد کمک می‌کند:

_ خربزه سبز: این نوع خربزه که زودرس است، طعم بسیار تلخی دارد. در کشورهای آسیایی، کارائیب، آفریقایی و … خربزه سبز طرفداران زیادی دارد. این میوه سرشار از مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنول‌ها و فلاونوئیدها است که به جلوگیری از رشد انواع سرطان‌ها و کاهش قندخون در مبتلایان به دیابت کمک می‌کند. خربزه تلخ سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که برای جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد مفید بوده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

_ سبزیجات خانواده کلم: سبزیجاتی از قبیل بروکلی، تربچه، کلم بروکسل و … حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات هستند که طعم تلخ آنها را قوی‌تر می‌کند. مطالعات روی حیوانات نشان داده که گلوکوزینولات می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی را کُند کند. همچنین این ماده به سم‌زدایی از کبد کمک می‌کند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که حداقل ۵ بار در هفته این نوع سبزیجات استفاده شوند.

_ قاصدک: ممکن است فکر کنید گیاه قاصدک تنها یک علف هرز است. اما برگ‌های این گیاه، خوراکی و مغذی هستند و حتی می‌توان آنها را در سالاد به طور خام مصرف کرد. برگ‌های این گیاه تلخ هستند اما مواد مغذی بیشماری از جمله کلسیم، منگنز، آهن، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K دارند. آنها همچنین حاوی کاروتنوئیدها و زاکسنتین هستند که از چشم‌های شما در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا محافظت می‌کنند. این سبزی پروبیوتیک‌هایی دارد که به رشد باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند.

_ پوست مرکبات: در حالی که گوشت و آب میوه مرکبات شیرین و یا ترش است، پوست آنها بسیار تلخ است. تلخی پوست مرکبات به خاطر وجود فلاونوئیدهایی از جمله هسپریدین و نارنژین هستند که نوعی آنتی اکسیدان محسوب می‌شوند. این فلاونوئیدها به کاهش رشد سلول‌های سرطانی، کاهش التهاب و بهبود سم‌زدایی کمک می‌کنند.

_ کافئین: قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب سراسر جهان است و منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. مانند اکثر غذاهای تلخ، قهوه نیز سرشار از پلی فنول‌ها است. یکی از غنی‌ترین این پلی فنول‌ها اسید کلروژنیک است که مزایای بیشماری دارد. این آنتی اکسیدان باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز خطر مرگ و ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و سدی در برابر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون است.

_ چای سبز: این نوع چای حاوی پلی فنول‌هایی است که ضد التهاب هستند و اثرات رادیکال‌های آزاد را در بدن خنثی می‌کنند. مصرف یک فنجان چای سبز در روز خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

تمرین‌های ساده برای تسکین یبوست/ تصاویر

این گیاه معطر ۶ ویروس خطرناک را از شما دور می‌کند

۲۳۳۲۳۶

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

تهران قدیم| تصویری زیبا و خلوت از تقاطع کاخ در دهه چهل/ عکس

تهران قدیم عکس‌های زیبا و خاطره انگیز زیادی دارد.

9 ساعت ago

نهایی شدن محل آرامستان جدید تهران

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از نهایی شدن توافق با مالک زمین محل احداث آرامستان…

9 ساعت ago

پیش‌بینی هواشناسی برای این هفته/ سامانه بارشی جدید کی وارد کشور می‌شود؟

طبق اعلام سازمان هواشناسی، سامانه بارشی جدید از شمال‌غرب به سایر مناطق کشور وارد خواهد…

9 ساعت ago

انفجار سهمگین ساختمان مسکونی در این منطقه تهران

بر اساس اعلام سازمان آتش‌نشانی تهران، یک ساختمان چهار طبقه مسکونی در منطقه ۷ تهران…

9 ساعت ago

کشف تریاک جاسازی‌شده در «کفش» دو تبعه افغان/ عکس

فرمانده هنگ مرزی تایباد از کشف مقادیری مواد مخدر از نوع تریاک جاسازی‌شده در کفش…

9 ساعت ago

از افرایش جریمه‌های رانندگی چه خبر؟

قرار بود که افزایش جرائم رانندگی از آخر فرودین ماه اجرا شود اما تا به…

9 ساعت ago