Categories: اجتماعی

موضوع انتقاد غیرمستقیم فرزانه صادق از زاکانی چه بود؟

موضوع انتقاد غیرمستقیم فرزانه صادق از زاکانی چه بود؟

به گزارش برگزیده،وزیر راه و شهرسازی در دیدار دو ساعت و نیمه با نمایندگان جامعه شهرسازان، معماران و فعالان محیط زیست و سایر نهادهای مدنی، صحبت‌های ۲۰ نفر از نمایندگان این تشکل‌ها را به تفصیل شنید و ابراز امیدواری کرد تا گفتگوهایش با آنان مستمر باشد.

انتخاب در خبری نوشت: فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دیدار دو ساعت و نیمه با نمایندگان جامعه شهرسازان، معماران و فعالان محیط زیست و سایر نهادهای مدنی، صحبت‌های ۲۰ نفر از نمایندگان این تشکل‌ها را به تفصیل شنید و ابراز امیدواری کرد تا گفتگوهایش با آنان مستمر باشد.

وزیر راه و شهرسازی که مستمع مشکلات متعدد حوزه شهرسازی، مسکن و طرح‌های توسعه شهری و دیگر مطالبات محیط زیستی و حقوقی سازمان‌های مردم نهاد و نمایندگان جامعه معماری و شهرسازی بود، خواستار اولویت‌بندی ابر چالش‌های ذکر شده از سوی این نهادها و تشکل‌ها شد و ابراز امیدواری کرد تا در مدت وزارتش «اسیر نظامات قدرت نشده و در صراطی مستقیم به سوی حل مشکلات مردم پیش برود».

عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: شاید در این مدت محدود چهارساله به رؤیاها و اهداف غایی خود نرسیم اما باید در مسیر صحیح دستیابی به آنها حرکت کنیم.

وی در عین حال که از اهمیت رؤیاپردازی سخن گفت؛ خطاب به حضار تاکید کرد که کمک‌ها و مشورت‌های آنان باید واقعی و با توجه به نیازهای مردم و امکانات موجود باشد.

صادق در واکنش به برخی انتقادات مطرح شده نسبت به قانون جهش تولید و مفاد مربوط به مسکن در قانون برنامه هفتم توسعه؛ یادآور شد: این قوانین به دلیل عقب‌ماندگی در تولید مسکن و نیاز مردم برای خانه‌دار شدن تدوین شده است.

صادق با تاکید بر اینکه تنها ترسیم مشکلات است، راهگشا نیست، متذکر شد: باید ارتباط مؤثری با مردم برقرار کنیم تا آنها بدانند که ما برای رفع نیازهایشان دچار چه مشکلاتی هستیم. تأمین زمین و مسکن وظیفه ماست؛ اما باید مسکنی متناسب با شان مردم برایشان تأمین کنیم، نه آنکه بدون زیرساخت‌های لازم، صرفاً مسکن‌هایی را در محل‌هایی نامناسب به آنها تحویل بدهیم.

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه باید نسخه‌های واقعی برای حل مشکلات مسکن و شهرسازی تجویز شود یادآور شد که حل همه مسائل موجود، متوجه وزارت راه و شهرسازی نیست.

وی در واکنش به انتقادات برخی اعضای حاضر در جلسه به مصوبات شورای‌عالی شهرسازی و معماری خطاب به احمد نیکخواه نائینی سرپرست معاونت معماری و شهرسازی خود، تاکید کرد: مشروح صورت‌جلسات این شورا که نشان دهنده مواضع نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، نمایندگان مشاوران معمار و شهرساز و فعالان مدنی و محیط زیستی و سایر فعالان است؛ منتشر شود و در دسترس همگان قرار بگیرد چراکه این موارد محرمانه نیستند و مخاطبان باید در جریان مواضع طرفین موافق و مخالف قرار گیرند.

صادق با بیان اینکه آنچه در چند سال اخیر در سیاست‌گذاری شهر تهران رخ داده است قابل دفاع نیست، ادامه داد: موقعیت ویژه و چالش‌های شهر تهران ایجاب می‌کند که تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در آن، در سطح کلان‌تری همچون هیئت محترم وزیران انجام شود. ابر مشکلات پایتخت؛ صرفاً در شهرداری تهران و کمیسیون‌های آن قابل حل نیست و نیازمند تصمیم‌های هیئت وزیران و البته اجرای آنهاست. من هم مثل شما متوجه هستم که سرزمینمان رنجور است. برای همین علاوه بر شهرسازی، برنامه ریزی محیط زیست، امور اجتماعی به‌ویژه در حوزه زنان برایم حائز اهمیت است.

عضو کابینه دولت چهاردهم با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بتواند نقش «مادرانه» خود در وزارت راه و شهرسازی را به خوبی ایفا کند؛ خواستار استمرار مطالبه‌گری جامعه مهندسان معمار و شهرساز و سایر فعالان مدنی شد.

وزیر راه و شهرسازی خطاب به نمایندگان جامعهندسان مشاور معمار و شهرساز ادامه داد: بسترسازی برای تسهیل مطالبه‌گری شما با من؛ نقد عملکرد وزارت راه و مطالبه‌گری از وزیر، با شما.

وی در ادامه سخنان خود با قبول آنکه برخی طرح‌های جامع، مسئله محور نیستند متذکر شد: البته اول باید بدانیم که «چه می‌خواهیم بکنیم؟» و بعد برخی طرح‌ها را کنار گذاشته و یا اصلاح کنیم.

وزیر راه و شهرسازی از مذاکرات خود با سازمان برنامه و بودجه برای متناسب سازی حق مشاوران در تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری یاد کرد و اطمینان داد که این مسیر ادامه خواهد یافت.

وی که انتصابش به عنوان وزیر راه را به منزله اعتماد دولت و مجلس به یک کارشناس معماری و شهرسازی تعبیر می‌کرد؛ ادامه داد: تداوم این اعتماد نیازمند کمک شماست. باید با اولویت‌بندی مسائل مطرح شده در این جلسه به سمت حل آنها پیش برویم.

در این دیدار ۲ ساعت و نیمه ۲۰ نفر به نمایندگی از جامعه مهندسان معماری و شهرسازی، حقوق‌دانان، فعالان محیط زیستی و سایر نهادهای مدنی با وزیر راه و شهرسازی گفتگو کردند.

مهم‌ترین مطالب مطرح شده در این جلسه عبارت بود از: توجه به طرح آمایش سرزمین در توسعه شهری، ضرورت ارتباط مستمر انجمن‌های معمار و شهرساز و سایر نهادهای مدنی با وزیر راه و شهرسازی، ضرورت آگاهی و مسئولیت‌پذیری مدیران شهری، توجه به ابر چالش‌ها و سیاه‌چاله‌های مدیریت شهری، ضرورت گره‌گشایی از اقدامات سازمان نظام مهندسی، متناسب‌سازی حق مشاوران در تهیه و تدوین طرح‌های توسعه شهری، برخورداری از استراتژی درون سازمانی در وزارت راه و شهرسازی و ایجاد ساختار انگیزشی و پرهیز از عملکرد جزیره‌ای، شناسایی نسبت وزارت راه و شهرسازی با انجمن‌های معمار و شهرساز و سایر نهادهای مدنی، برقراری ارتباط منسجم با شهرداری‌ها، استفاده مؤثر از دوره محدود وزارت، توجه به محجوریت «زنان» و «فناوری» در حوزه شهری، توجه به مدیریت کاربردی سرزمین در فضای شهری و توجه به آمایش سرزمین، توجه به وابستگی معیوب و مفسده‌برانگیز نظام برنامه‌ریزی شهری به نظام درآمدی شهرداری، ضرورت اجرای سند شهرهای دوستدار کودک، اهمیت توجه به نقش تسهیلگری و مطالبه گری NGOها و انجمن‌های مردم نهاد و صنفی، جلوگیری از تصرف هر روزه شهرها با نگاه سوداگرانه به اقتصاد، ممانعت از سلب مالکیت عمومی با عناوینی همچون مسکن دار کردن فقرا، جلوگیری از تصرف فضای سبز شهری، ضرورت تصویب قانون جامع شهرسازی و رفع خیال گرایی در قوانین پراکنده شهری، پیشنهاد تشکیل معاونت اجتماعی در وزارت راه و شهرسازی، ضرورت اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در طرح‌های توسعه شهری، توجه به بحرانی شدن مسئله مسکن و وضعیت مستأجران، ضرورت توجه به کیفیت مسکن و زیست در فضای شهری، لزوم کاهش تعداد متولیان در حوزه مسکن و انتخاب کارشناسانه مدیران متخصص و بومی استان؛ ایجاد پایگاه کلان داده برای کلیه پروژه‌های معماری و شهرسازی.

گفتنی است در این نشست، ناصر مشهدی زاده، محمدکریم آسایش نماینده ۱۲ تشکل صنفی معماری و شهرسازی، گیتی اعتماد معمار، سهراب مشهودی مسئول شهرسازی جامعه مهندسان شهرساز، سعید سادات‌نیا دبیر جامعه مهندسان مشاور شهرساز، واحدی عضو هیئت مدیره انجمن طراحان شهری، محمود اولاد اقتصاددان، موسوی دبیر انجمن صنفی مشاوران معمار و شهرساز، ترانه یلدا معمار و شهرساز، نفیسه آزاد جامعه شناس و پژوهشگر شهر و زنان، حبیب‌الله طاهرخانی عضو جامعه مهندسان معمار و شهرساز، موسی پژوهان مسئول پروژه‌های بوستان کودکان سازمان شهرداری‌ها، یکتا ابراهیمی فعال مطالعات اجتماعی و محیط زیستی، کامیار وکیل دادگستری، مهرناز عطاران عضو وزارت راه و شهرسازی، سیمین حناچی معمار و شهرساز، هانیه بنی‌هاشمی برنامه‌ریز شهری، شیوا آراسته عضو جامع معمار و شهرساز در این نشست حضور یافتند و به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

۲۳۳۲۱۷

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago