Categories: سلامت

نتایج جالب از نقش ادویه‌ها در افزایش جذابیت غذاهای معمولی

نتایج جالب از نقش ادویه‌ها در افزایش جذابیت غذاهای معمولی

نتایج یک مطالعه تحقیقاتی جدید به نقش ادویه ها در افزایش جذابیت غذاهای معمولی در این گروه سنی می پردازد. با افزایش سن، توده عضلانی حدود ۳ تا ۸ درصد در هر دهه از بین می رود. این عارضه بعد از ۳۰ سالگی شروع شده و بعد از ۶۰ سالگی تسریع می یابد.

به گفته محققان یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند کاهش توده عضلانی و شناخت را همراه با ورزش کاهش دهد. با این حال، افراد مسن تر پروتئین کمتری نسبت به ۱-۱٫۲ گرم بر کیلوگرم در روز مصرف کنند. دلایل این موضوع ممکن است شامل کم اشتهایی، از دست دادن حس چشایی، از دست دادن دندان ها، توانایی مالی ناکافی و عدم تحمل غذایی باشد. ادویه های آشپزی می توانند به افزایش جذابیت غذا کمک کنند و باعث افزایش مصرف غذاهای با پروتئین بالا شوند.

این مطالعه شامل ۱۰۹ سالمند بود که از این تعداد نیمی پیش غذای گوشتی و نیمی دیگر پیش غذای گیاهی دریافت می کردند و نیمی از خوراکی ها حاوی ادویه و بقیه فقط نمک و فلفل بود. نتایج تحقیقات نشان داد، حدود ۷۴ و ۸۰ درصد از افرادی که سالاد مرغ معمولی و تند مصرف می‌ کردند، پروتئین کافی را همراه با این وعده غذایی به دست آوردند. در مقابل، گروه گیاهخوار به طور متوسط ۰٫۲۵ گرم پروتئین در هر کیلوگرم غذا به دست آورد.

این امر به این دلیل است که مرغ دارای تراکم پروتئین سه برابر بیشتر از یک وعده غذایی گیاهی است. اگرچه شرکت کنندگان در هر دو گروه تا زمانی که سیر شوند غذا خوردند، گروه گیاهخوار نتوانستند به اندازه کافی برای رسیدن به هدف توصیه شده پروتئین مصرف کنند. این چالش نتوانست با تراکم پروتئین برای دو نسخه غذایی مطابقت داشته باشد، علیرغم اینکه غذای گیاهی ۲۵ درصد انرژی بالاتری نسبت به وعده گوشتی ارائه می دهد.

وقتی ادویه ها به غذای گیاهی اضافه شد، شرکت کنندگان گزارش دادند که غذای اصلی و کل وعده غذایی را بهتر می پسندند. این موضوع قابل درک است زیرا غذاهای گیاهی در کل نسبت به وعده های مرغ طعم کمتری دارند.

پس از افزودن ادویه ها، دو سوم از شرکت‌کنندگان هرگونه کاهش مصرف غذا را انکار کرده یا ادعا کردند که احساس طعم یا بوی غذا در مقایسه با زمانی که جوان‌تر بودند افزایش یافته است.

محققان معتقدند: افزودن ادویه جات و ترشی جات باعث افزایش طعم و علاقه به غذا در هر دو نوع گوشت خواری و گیاهخواری شد. این مطالعه همچنین نشان می دهد که دستیابی به دریافت پروتئین کافی در میان افراد مسن و افراد کم تحرک با غذاهای گیاهی چالش برانگیز است.فراتر از سهم ادویه ها در طعم، خواص زیستی فعال ادویه های آشپزی می تواند آنها را به یک افزودنی ارزشمند برای غذاها تبدیل کند چراکه اینها سرشار از پلی فنول با فعالیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد تومور هستند.

ادویه‌های آشپزی ممکن است ابزار مفیدی برای بهبود میل و طعم منابع پروتئینی با کیفیت بالا در میان افراد مسن باشد، به‌ویژه زمانی که در غذاهای گیاهی استفاده می ‌شوند، اگرچه بهبود طعم و مزه به تنهایی برای افزایش مصرف پروتئین کافی نیست.

شرح کامل این مطالعه در مجله Nutrients منتشر شده است.

بیشتر بخوانید:

مصرف زیاد این داروها احتمال زوال عقل را افزایش می‌دهد

رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر

۲۷۱

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

جزییات گروگانگیری یک زن و دخترش در مقابل مجتمع تجاری پالادیوم/ عکس

فرمانده انتظامی تهران بزرگ از وقوع یک گروگانگیری ناکام در مقابل مجتمع تجاری پالادیوم در…

2 ساعت ago

گرمای بی‌سابقه تمدید شد

جهان رکوردهای گرما را برای یازدهمین ماه متوالی تمدید کرد.

2 ساعت ago

تداوم کیفیت هوای «قابل قبول» در پایتخت

طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص آلودگی هوا بر روی عدد ۵۵ و…

2 ساعت ago

معلمان آزاد با این شرایطی می‌توانند در مدارس غیردولتی درس بدهند

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه فعالیت…

2 ساعت ago

تهران قدیم | حمل و نقل عمومی در تهران ۱۰۰ سال قبل این شکلی بود/ عکس

در میان قاجاریان، ناصرالدین‌شاه بیشتر از کالسکه استفاده می‌کرد. درشکه چون حدود ٤ نفر گنجایش…

2 ساعت ago

ورود سامانه بارشی جدید به کشور در هفته آینده/ تداوم بارندگی در این استان‌ها

کارشناس سازمان هواشناسی ضمن پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در مناطقی از خراسان شمالی،…

2 ساعت ago