Categories: سیاسی

نمایندگان شمالی تحصن کردند، صحن مجلس بهم ریخت /ادامه اعتراضات بر سر برنامه هفتم توسعه

نمایندگان شمالی تحصن کردند، صحن مجلس بهم ریخت /ادامه اعتراضات بر سر برنامه هفتم توسعه

در نشست علنی امروز- یکشنبه ۱۶ مهر ماه- مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند (پ) این ماده موافقت کردند و بند(ت) برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

در بند(پ) ماده ۳۸ آمده است:دولت (وزارت نیرو) مکلف است به منظور پایداری سرزمین و مدیریت یکپارچه تالاب ها و دریاچه های کشور نسبت به ایجاد سازوکارهای اجرائی لازم تا پایان سال اول برنامه برای اجرای برنامه عمل حفاظت و مدیریت تالاب ها با اولویت اجرای برنامه های جامع مدیریت زیست بومی، تخصیص و تأمین نیاز آبی زیست محیطی و جلوگیری از برداشت غیرمجاز این حقابه با تأکید بر وظایف و اختیارات وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حفاظت محیط زیست و حتی المقدور با جلب مشارکت بهره برداران و جوامع محلی در دشت های پیرامون تالاب ها و دریاچه ها اقدام نماید.

فرمان ابراهیم رئیسی به وزارت اقتصاد/ ۲ منطقه آزاد تجاری ایجاد می‌شود

بند(ت) ماده ۳۸ بدین شرح است:

به منظور تقویت و حفظ منابع آبی کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف است: -۱ طی پنج سال برنامه، سالانه (%۰/۵)درصد از ارزش محصولات کشاورزی و غذایی پر آب بر صادراتی خلاف الگوی کشت را اخذ و هرسال (%۰/۵) درصد به این عوارض اضافه نماید تا در پایان سال پنجم میزان آن به ۳ درصد برسد و درآمد حاصل از عوارض فوق را به ردیف مربوط درآمدی نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید.

۷۰ درصد درآمد حاصل از اجرای این جزء به منظور احیای قنوات، افزایش بهره وری آب و محصولات کشاورزی، اجرای پروژه های آبخیزداری و الگوی کشت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و ۳۰ درصد مابقی به منظور نصب شمارشگر(کنتور)های هوشمند چاههای آب کشاورزی در اختیار وزارت نیرو قرار می گیرد. فهرست محصولات کشاورزی و غذایی مشمول این جزء، به صورت سالانه توسط وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای هرسال تهیه و ابلاغ می گردد.

۲- زمینه واردات محصولات کشاورزی آب بر در سال اول برنامه و اجرا آن ازابتدای سال دوم برنامه را فراهم نماید.

داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این بند(ت) گفت: با توجه به مشکل کم آبی در کشور تشویق صادرات محصولات پرآب بر سیاست مناسبی نیست، البته در این حکم محدودیت چندانی اعمال نمی شود و عوارض کمی از صادرات محصولات پر آب بر دریافت می شود که آن هم برای تقویت زیر ساخت ها در بخش کشاورزی هزینه می شود و این به نفع بخش کشاورزی است.

رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: اگر در دوره ای با توجه به ظرفیت کشور در تولید برنج، شرایط صادرات را داشتیم می‌توانیم درآن سال این عوارض را معاف کنیم و اینگونه کار تسهیل می‌شود این امر منجر به اصلاح بخش کشاورزی کشور خواهد شد و حمایت از کشاورزان هم جزو سیاست های جدی دولت سیزدهم بوده است .

در روند بررسی این بند نمایندگان استان های شمالی نسبت به عنوان صادرات محصولات پر آب بر یعنی برنج اعتراض کرده و در سخنگاه تحصن کردند .در نهایت به دستور مجتبی ذوالنوری نائب رئیس مجلس که ریاست این جلسه را بر عهده داشت این بند برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.

۲۷۲۱۸

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

برگزاری آئین باشکوه ادای احترام اصحاب فرهنگ و هنر به شهید جمهور/ استقبال و همدلی گسترده سینماگران

آئین یادبود و ادای احترام خانواده فرهنگ و هنر به شهیدان خدمت به ویژه شهید…

2 ساعت ago

تغییر چهره «خانم شیرزاد» ساختمان پزشکان بعدِ ۱۳سال

تغییر چهره «خانم شیرزاد» ساختمان پزشکان بعدِ ۱۳سال ببینید.

2 ساعت ago

پیام مرموز دیوید لینچ/ چیزی در راه است

فیلمساز مشهور با یک پیام ویدیویی پررمز و راز خبر داد که چیزی در راه…

2 ساعت ago

بازخوانی فضای انتخاباتی بعد از شهادت شهید رجایی در سال ۱۳۶۰/ هاشمی رفسنجانی و موسوی از آیت‌الله خامنه‌ای حمایت کردند

هاشمی رفسنجانی: «آقای خامنه‌ای را (برای ریاست‌جمهوری) شایسته‌ترین می‌دانم... آقای خامنه‌ای یک نمونه‌ی مسلمان جامعی…

2 ساعت ago

تصویر تازه‌ای از ارسطوی پایتخت در کنار خانم بازیگر

شبنم مقدمی عکس تازه‌ای در کنار احمد مهران‌فر از پشت صحنه فیلم سینمایی «خجالت نکش۲»…

2 ساعت ago

انسان و تجربه کنار آمدن با تجربیات زندگی

انیمیشن کوتاه «پیله» به کارگردانی فاطمه زاهدیان درباره کنار آمدن انسان با تجربه‌های زندگی و…

2 ساعت ago