به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، عبدالعظیم بهفر با اشاره به جلوگیری از برداشت غیرمجاز نمک از دریاچه مهارلو اظهار کرد: این موضوع به واحدهای تولیدی اعلام شده است و هماهنگیهای لازم توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دادستانی استان فارس بهمنظور کنترل برداشت غیرمجاز از دریاچه و تشکیل پرونده تخلفات واحدهای تولیدی پیگیری شده است.
وی با تأکید بر اینکه نمک خوراکی چه بهصورت استخراجشده از معادن سنگ نمک و چه بهصورت استخراجشده از آب دریا دارای ناخالصیهای فراوانی است، افزود: ناخالصیها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند و یکی از عوامل مؤثر در مرگومیر ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، باقیمانده سموم و فلزات سنگین است.
مدیرکل امور فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس نمونهبرداری گسترده از نمکهای رنگی و سنتی، مشخص شد این نمکها آلوده به فلزات سنگین هستند که برای سلامتی بهشدت مضرّاند.
بهگفته وی، با وجود توصیههای علمی و بهداشتی مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیهشده هنوز عدهای بر این باورند که نمک دریا و نمکهای رنگی برای بدن مفید است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته میشود در صورتی که اینها نمکهاییاند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین هستند و خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.
/+