گلستان

نهضت کتابخوانی در کشور بیمار و رو به افول است

غلامرضا خارکوهی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری برگزیده های ایران در گرگان اظهار کرد: متاسفانه گوشی همراه و فضای مجازی باوجود همه مزایا و ظرفیت‌ها موجب جدایی دانشجویان، دانش آموزان و جوانان از کتاب و مطالعه شده و گرانی کتاب بهانه بیش نیست زیرا اگر فردی علاقمند به مطالعه باشد می‌تواند از کتاب و فضای کتابخانه برای مطالعه استفاده کند و نیاز به صرف هزینه برای خرید کتاب نیست.

وی با اشاره به نقش مدارس و دانشگاه‌ها در ترغیب فرزندان و جوانان به مطالعه کتاب تصریح کرد: معلمان و استادان دانش اموزان و دانشجویان را ترغیب به خواندن کتاب و مطالعه نکرده و امروزه شاهد افزایش دفاتر اینترنتی برای تهیه انشاء و تحقیق دانش‌آموزان و دانشجویان بوده بدون اینکه معلمان و یا استادان دانشگاه حساسیتی در این مورد نشان دهند.

تاریخ‌نگار گلستانی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت موجود نهضت کتابخوانی در کشور ما افسرده، بیمار و رو به افول است و با این روند متاسفانه وضعیت مطالعه و کتابخوانی در شرایط خوبی بسر نمی‌برد.

* در هشت سال دفاع مقدس در اوج جنگ تیراژ کتاب در مدت کوتاهی به ۱۰۰ هزار نسخه می‌رسید اما الان تیراژ کتاب بین ۳۰۰ تا هزار‌ نسخه است

وی ادامه داد: در ۱۴ قرن پیش امام علی (ع) کتاب را غذای روح بشر معرفی کرده و اگر به این موضوع توجه می‌شد امروز در جامعه دچار مشکل نبوده و کشور به لحاظ مادی و اخلاقی به رشد و تعالی رسیده بود.

خارکوهی گفت: در هشت سال دفاع مقدس در اوج جنگ و نبرد ما شاهد اوج  گسترش نهضت کتابخوانی در میان مردم و جوانان بودیم تا حدی که گاهی تیراژ کتاب در مدت کوتاهی به ۱۰۰ هزار نسخه می‌رسید اما امروزه با توجه به افزایش دو برابری جمعیت کشور تیراژ کتاب بین ۳۰۰ تا هزار‌ نسخه بوده و جوانان ما با کتاب، کتابخوانی و مطالعه بیگانه شدند.
انتهای پیام/۲۳۰۷


سرور مجازی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا