به گزارش برگزیده از اصفهان، هفته گذشته گودبرداری در مسیر انجام «گذر کمر زرین» در اصفهان موجب آشکارشدن و به گفته کارشناسان میراث فرهنگی اصفهان، تخریب لایههای باستانی این منطقه شده است، این در حالی است که مسئولان میراث فرهنگی بیان داشته اند شهرداری اصفهان بدون اجازه اقدام به گودبرداری وسیع در این منطقه کرده است.
این نخستین بار نیست که اصرار مسئولان شهری بر ساخت وساز یا اجرای یک پروژه عمرانی درمناطق تاریخی، منجر به تخریب مناطق باستانی اصفهانی می شود، پیش از این در زمان اجرای متروی اصفهان درست زمانی که قرار بود خط مترو از منطقه ای دیگر اجرایی شود، مسئولان شهری مدعی شدند شبانه سر دستگاه TBM (دستگاهی برای حفر تونل مترو)به شکل خود به خود چرخیده و چاره ای جز عبور مترو از زیر سی و سه پل وجود ندارد!
در این ارتباط عیسی زارعیان کارشناس باستان شناسی اظهار کرد: دوست داران میرث فرهنگی اصفهان نگران هستند که تخریب های شبانه که در اصفهان تاکنون کم نبوده است همانند تخریب شبانه حمام تاریخی خسروآقا، انحراف خود بخودی و شبانه تونل مترو و عدم پاسداری شبانه روزی از مناطق باستانی همچون تپه اشرف اصفهان تکرار شود و یا شاهد جریان «نوشدارو پس از تخریب آثار تاریخی اصفهان» که در خیابانهای عبدالرزاق، میرداماد، میدان امام علی (ع) و دیگر مناطق تاریخی اصفهان باشیم.
وی افزود: فراموش نمی کنیم که برخی مسئولان شهری در سالهای گذشته ابراز داشتند که حتی اگر عالی قاپو و بناهای تاریخی مانند آن مانع گسترش و راحتی عبور و مرور باشد، باید از سر راه برداشته شوند، آن هم با این ادعا که در سرتاسر دنیا چنین است!، در این راستا میراث فرهنگی اصفهان باید، به شکل جدی جلوی ادامه فعالیت غیر کارشناسانه در این مسیر را بگیرد و در صورت اجازه به ادامه بهسازی مسیر به هر نحوی تیم محافظت و باستان شناسی همواره بر سر پروژه حاضر باشند.
و اما میراث فرهنگی اصفهان پس از آشکار شدن لایه های باستانی در این منطقه، با توجه به حساسیت بشتر افکار عمومی در نگهداری از بافت های تاریخی و میراث باستانی، عملیات اجرایی در گذر «کمر زرین» را متوقف کرده است.
در این ارتباط سید مهدی موسوی موحد، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اظهار کرد: یک گروه باستانشناسی مورد وثوق میراث فرهنگی و شهرداری اصفهان در محدوده گذر تاریخی کمر زرین مستقر شده است.
وی تصریح کرد: این کاوش باستانشناسی با نظارت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان انجام میشود و پس از تاییدِ مسیر و کاوش در لایههای زیرین، عملیات بهسازی ادامه پیدا میکند.
موسوی موحد یادآور شد: شهرداری اصفهان با توجه به نیاز به ساماندهی گذر کمر زرین و به منظور بهبود دسترسی مردم محلی، اقدام به تسطیح این مکان کرد.
وی افزود: با توجه به نیاز به عبور تاسیسات و تجهیزات شهرداری از این گذر، گودبرداری ها بیش از میزان توافق صورت گرفت و سبب آسیب لایههای تاریخی زیرین این محدوده تاریخی شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: عملیات بهسازی گذر «کمر زرین» در بافت تاریخی شهر اصفهان، پس از تایید مسیر و کاوشهای باستانشناسی انجام میشود.