Categories: سیاسی

نیروهای نظامی ایران در مسیر ورود به قطب جنوب /ارتش ایران مالک بخشی از قطب جنوب خواهد شد؟

نیروهای نظامی ایران در مسیر ورود به قطب جنوب /ارتش ایران مالک بخشی از قطب جنوب خواهد شد؟

ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در سفر به دور دنیا که چند ماه قبل با موفقیت به پایان رسید، مصداق حضور راهبردی نیروی دریایی ارتش ایران در آب‌های بین‌المللی است.

حالا ارتش جمهوری اسلامی ایران بدنبال حضور راهبردی در قطب جنوب است. اواخر اردیبهشت ماه خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قصد دارد در آینده نزدیک یک ناوگروه خود را برای اولین بار به منطقه قطب جنوب اعزام کند.

توافق میان ایران و جمهوری آذربایجان برای برگزاری رزمایش مشترک در دریای خزر

اخیرا نیز دریادار ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره احداث پایگاه در قطب جنوب عنوان کرد: موقعیت قطب جنوب از چند منظر حائز اهمیت است. در حوزه نظامی این منطقه بهترین مقر برای کنترل موشکهای بالستیک است و دشمن از این منطقه استفاده می‌کند. ما باید ابتدا یک گروه پژوهشی به آنجا بفرستیم تا شرایط را بررسی کنیم. از سوی دیگر باید برای احداث پایگاه موارد خاصی که برای ساختمان سازی لازم است رعایت شود و مورد مهمتر اینکه ما باید ارتباط دائمی با این پایگاه داشته باشیم. در تلاش هستیم یک گروه را برای محیط شناسی به این منطقه بفرستیم. امروز این خود باوری وجود دارد و از نظر ما این توانمندی در کشور وجود دارد. در خصوص شناور هم باید بدنه شناور را یخ شکن کنیم.

به گزارش تسنیم، قطب جنوب از مهمترین مناطق استراتژیک جهان است که مورد توجه بسیاری از کشورها قرار دارد.

۵۲ کشور عضو معاهده جنوبگان هستند اما اکنون حدود ۳۰ کشور (از جمله آمریکا، روسیه، شیلی، فرانسه، آرژانتین، هند، پاکستان و برزیل) با ۷۰ مرکز فعال پژوهشی، در این منطقه دارای ایستگاه تحقیقاتی هستند که روسیه با ۱۰ ایستگاه پیشتاز است.

به‌گفته ابوالفضل صالح، سرپرست پژوهشکده علوم دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی، «حضور در قطب جنوب از جنبه‌های مختلف علمی، حقوقی و سیاسی، ژئواستراتژیک، اقتصادی، ظرفیت‌سازی و دستیابی به فناوری‌های نوین دارای اهمیت است و در آینده این منطقه به‌عنوان یک موضوع عمده صحنه بین‌المللی مطرح خواهد شد و با توجه به منابع سرشار این ناحیه، اهمیت راهبردی آن بر حاکمیت بر نیم‌کره‌جنوبی و مسائل علمی بی‌بدیل این محیط، احتمال تجدیدنظر در معاهده‌ جنوبگان بسیار است.»

تأسیس پایگاه دائمی جمهوری اسلامی ایران در قطب جنوب به‌منظور افزایش عمق استراتژیک کشورمان، در طول سالهای گذشته مورد توجه قرار گرفته است و برنامه‌هایی نیز برای تحقق این امر اعلام شده است اما مشخص نیست که این برنامه‌ها اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد.

ایران به‌دلیل امکان دسترسی مستقیم به قطب جنوب از سواحل مکران (بدون وجود هیچ خشکی در سر این راه)، طبق قوانین بین‌المللی می‌تواند در بخشی از قطب جنوب ادعای حاکمیت کند.

۲۷۲۲۰

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

یک پایانه جدید در تهران افتتاح شد

پایانه جدید شرق پس از حدود ۶ سال بلاتکلیفی، از تیر ماه سال گذشته مورد…

16 ساعت ago

جنایت به‌خاطر متلک‌پرانی در تهران/ قاتل سه ضربه چاقو به هومن زد

پسر جوان که با دختر مورد علاقه‌اش در پارک نشسته بود، جنایت تلخی را رقم…

16 ساعت ago

این کرم‌های انگلی ترسناک در بدن حیوانات خانگی زندگی می‌کنند!

در این تصاویر که با میکروسکوپ ۱۸۰ برابر بزرگ شده‌اند، شاهد کرم‌های نواری، کرم‌های گرد…

16 ساعت ago

توضیحات دادستان آذربایجان شرقی درباره حمله به یک وکیل دادگستری در تبریز

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان آذربایجان شرقی گفت: موضوع حمله به یک وکیل دادگستری…

16 ساعت ago

آلودگی هوا در تهران و ۹ استان دیگر/ بارش باران در شمال و شمال غرب کشور

در آذربایجان شرقی و غربی هشدار نارنجی برای وقوع رگبار پیش بینی شده است.

16 ساعت ago

نوزاد عجول در پایگاه هلال احمر جاده‌ای به دنیا آمد

نوزاد عجول در حیاط پایگاه هلال احمر گردنه قوشچی ارومیه متولدشد.

19 ساعت ago