سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • اخبار تکنولوژی
  • اخبار ورزشی
  • بازار مالی
  • گردشگری
  • اقتصادی
  • بین الملل
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

برگزاری دیدار پیکان – پرسپولیس در ورزشگاه پاس قوامین تهران

23 ساعت پیش

اطمینان خاطر توخل به هواداران درباره مسیر دشوار انگلیس در جام جهانی

23 ساعت پیش

آتزوری در لباس طلا + عکس

23 ساعت پیش

اعلام راهبرد اصلی کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی جوانان/ پاداش مدال‌آوران مشخص شد

23 ساعت پیش

پیکان – پرسپولیس؛ بدون تماشاگر در ورزشگاه پاس قوامین

23 ساعت پیش

از بازی‌های آسیایی تا المپیک جوانان؛ تقویم فشرده کاراته جهان در سال ۲۰۲۶

23 ساعت پیش

مجوز سبک کوشیکی کاراته صادر شد

23 ساعت پیش

انتخاب مدیرعامل در هفته جاری در دستور کار باشگاه استقلال

23 ساعت پیش

پیکه و شکیرا آشتی کردند؛ مکالمه بی‌واسطه پس از ۳ سال!

23 ساعت پیش

ناگلسمان: در گروه خیلی آسانی قرار نگرفتیم/ نباید کوراسائو و ساحل عاج را دست‌کم بگیریم

23 ساعت پیش

Home » هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

زمان انتشار: 10 آذر 1404 ساعت 18:32

دسته بندی: سلامت

شناسه خبر: 732953

زمان مطالعه: 8 دقیقه

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

فاخره بهبهانی: دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی در گفتگو با برگزیده می گوید: اگر جزو افرادی هستید که بعد از خالی شدن ظرف ماست یا پنیر کارخانه‌ای آن را می‌شویند و برای نگهداری غذای باقی‌مانده در یخچال یا فریزر استفاده می‌کنند باید بدانید که این ظروف یک‌بار مصرف برای استفاده مجدد، خصوصاً برای غذاهای گرم، چرب یا اسیدی، ممنوع و پرخطر هستند.

این ممنوعیت نه یک سلیقه، بلکه یک دستورالعمل علمی است که بر پایه تست‌ها و استانداردهای سخت‌گیرانه نهادهای جهانی ایمنی غذا قرار دارد.

این ظروف هرچه نازک‌تر باشند، ناایمن ترند

اغلب ظروف ماست و پنیر و ظروف باکیفیت نگهداری غذا هر دو از پلی‌پروپیلن با شماره بازیافت ۵ ساخته می‌شوند. اما این نام مشترک، نباید افراد را گمراه کند. تفاوت اصلی در گرید مواد اولیه و روش ساخت آن‌هاست.

ظروف یک‌بار مصرف با روش «ترموفرمینگ» ساخته می‌شوند. این روش سریع و ارزان است و محصول نهایی دیواره‌های بسیار نازک و ساختاری ضعیف دارد. این ظروف فقط برای یک سفر یک‌طرفه از کارخانه به یخچال و آن هم برای نگهداری همان محصول تست شده است و این محصولات برای تحمل شوک‌های حرارتی، سایش اسکاچ و شستشوی مکرر طراحی نشده اند. اما ظروف چندبار مصرف استاندارد با روش قالب‌گیری تزریقی ساخته می‌شوند. محصول نهایی دیواره‌های ضخیم، ساختار متراکم و پایداری بالایی دارد. این ظروف به‌طور تخصصی تست شده‌اند تا در برابر بارها شستشو، حرارت مایکروویو و سرما مقاوم باشند.

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

ظروفی که فقط برای یکبار ایمن هستند

پلاستیک‌ها خالص نیستند و حاوی مواد افزودنی مثل نرم‌کننده‌ها، رنگدانه‌ها و پایدارکننده‌ها هستند. این مواد وظیفه دارند خواص فیزیکی پلاستیک را بهبود ببخشند. وقتی ظرفی برای یکبار استفاده تولید می‌شود، ساختار ضعیف این ظروف تحت فشار قرار می گیرد و در روند شستشو در تماس مکرر با آب داغ، مواد شوینده قوی یا سایش اسکاچ، پیوندهای داخلی پلیمر در معرض تخریب و آسیب قرار می گیرند. بنابراین نگهداری غذاهای خیلی داغ، چرب یا ترش، فرآیند مهاجرت شیمیایی را به شدت تسریع می‌کنند. پس توجه داشته باشید که استانداردهای ایمنی فقط برای شرایط اولیه همان محصول تضمین شده‌اند و استفاده مکرر، این تعادل را برهم می‌زند.

مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

ایمنی غذایی فقط یک بحث شیمیایی نیست، بلکه میکروبی نیز است. به این معنا که دیواره‌های این ظروف یک‌بار مصرف به راحتی در اثر تماس با قاشق یا اسکاچ، دچار خراش‌های میکروسکوپی می‌شوند. این خراش‌ها با چشم دیده نمی‌شوند، اما بهترین محیط برای رشد و پنهان شدن باکتری‌های احتمالی هستند که در این شیارها مستقر شده و یک لایه خاص و محافظ به نام «بیوفیلم» تولید می‌کنند. این لایه، باکتری‌ها را در برابر آب داغ و مواد شوینده خانگی مقاوم می‌کند. در نتیجه هرگز نمی‌توانید این ظروف را در خانه به طور کامل تمیز کنید و هر بار که غذای جدیدی در آن می‌ریزید، در خطر آلودگی متقاطع و فساد سریع‌تر غذا قرار می‌گیرید.

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

خطر ورود میکروپلاستیک‌ها را دست کم نگیرید

ظروف نازک ماست و پنیر، مقاومت کمی در برابر تنش دمایی دارند. وقتی آن‌ها را در دمای انجماد فریزر قرار می‌دهید، شکننده تر می‌شوند و با کوچک‌ترین ضربه یا فشار  ترک می‌خورند یا با هر بار شستشو و گرم و سرد شدن میکروپلاستیک‌های آن‌ها آزاد و به غذا وارد می‌شوند.

پس راه‌حل چیست؟

عادت صرفه‌جویی در استفاده از ظروف یک‌بار مصرف را کنار بگذارید و سلامتی خود را در اولویت قرار دهید. سه گزینه ایمن و مناسب برای نگهداری طولانی‌مدت غذا وجود دارد. ظروف شیشه‌ای، بهترین گزینه و کاملاً بی‌اثر و مقاوم در برابر دما هستند. ظروف استیل، ضدزنگ، بادوام و ایده‌آل برای نگهداری در فریزر هستند و ظروف پلاستیکی مخصوص نگهداری که ضخیم، محکم و دارای برچسب‌هایMicrowave-Safe و Dishwasher-Safe باشند، ایمنی کامل را دارند. بنابراین ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف، بعد از خالی شدن، فقط یک مقصد دارند آن هم سطل بازیافت است.

هشدار در مورد ظروف ماست و پنیر/ ظروفی که هرچه نازکتر باشند، ناایمن‌ترند/ مراقب لایه «بیوفیلم» باشید

۴۷۲۳۲

حتما بخوانید : چند ترفند برای سریع‌تر به خواب رفتن
برچسب ها
صنایع غذایی طب سنتی لبنیات مواد غذایی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • هزینه های سرسام‌آور درمان «سرماخوردگیِ ساده» معادل حداقل ۳ روز درآمد یک کارگر!/ وقتی بیماری‌های فصلی تبدیل به بحران می‌شود
    هزینه های سرسام‌آور درمان «سرماخوردگیِ ساده» معادل حداقل ۳ روز درآمد یک کارگر!/ وقتی بیماری‌های فصلی تبدیل به بحران می‌شود 17 ساعت پیش
  • روایت عضو پیشین هیات مدیره نظام پزشکی؛ پزشک برای عمل زیبایی علاوه بر پول جراحی، گردنبند طلای زن را هم گرفته بود/ تا ۵۰۰ میلیون هم زیرمیزی می‌گیرند
    روایت عضو پیشین هیات مدیره نظام پزشکی؛ پزشک برای عمل زیبایی علاوه بر پول جراحی، گردنبند طلای زن را هم گرفته بود/ تا ۵۰۰ میلیون هم زیرمیزی می‌گیرند 2 روز پیش
  • یک درخواست مهم از تهرانی‌ها
    یک درخواست مهم از تهرانی‌ها 2 روز پیش
  • این استان فردا (۱۲ آذر) تعطیل شد
    این استان فردا (۱۲ آذر) تعطیل شد 2 روز پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 1487
  • آذربایجان غربی 1357
  • اجتماعی 15588
  • اخبار استانها 0
  • اخبار تکنولوژی 272
  • اخبار روز 15395
  • اخبار ورزشی 20649
  • اردبیل 903
  • اصفهان 1616
  • اقتصادی 8124
  • البرز 809
  • ایلام 584
  • بازار مالی 31
  • بوشهر 485
  • بین الملل 5538
  • تبلیغات 51
  • تهران 744
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 1455
  • خراسان رضوی 1161
  • خراسان شمالی 711
  • خوزستان 1042
  • زنجان 653
  • سبک زندگی 377
  • سلامت 3502
  • سمنان 1185
  • سیاسی 12668
  • سیستان و بلوچستان 491
  • عکس 329
  • علمی و فناوری 7632
  • فارس 1244
  • فرهنگ و هنر 19335
  • قزوین 770
  • قم 836
  • کاریکاتور 452
  • کردستان 940
  • کرمان 1877
  • کرمانشاه 1232
  • کهگیلویه و بویراحمد 1299
  • گردشگری 12
  • گلستان 451
  • گیلان 1109
  • لرستان 1161
  • مازندران 897
  • مرکزی 563
  • مناطق آزاد 218
  • هرمزگان 1345
  • همدان 256
  • یزد 30

جدیدترین مقالات

  • عطاءالله مهاجرانی: تشیع مکتب زندگی است نه مذهب عزا/ چرا مراسم ولادت معصومین را کمرنگ برگزار می کنیم ؟
    عطاءالله مهاجرانی: تشیع مکتب زندگی است نه مذهب عزا/ چرا مراسم ولادت معصومین را کمرنگ برگزار می کنیم ؟ 21 ساعت پیش
  • مردم وام‌های بانکی را صرف چه کارهایی می‌کنند؟
    مردم وام‌های بانکی را صرف چه کارهایی می‌کنند؟ 21 ساعت پیش
  • چرا خرافات و طلسم و دعانویسی در جامعه اینقدر رواج یافته است؟ / عجیب اینکه روحانیون برجسته هم سکوت کردند
    چرا خرافات و طلسم و دعانویسی در جامعه اینقدر رواج یافته است؟ / عجیب اینکه روحانیون برجسته هم سکوت کردند 21 ساعت پیش
  • مردم‌داریِ افراطی ممنوع!
    مردم‌داریِ افراطی ممنوع! 21 ساعت پیش
  • فعال طب اسلامی: واگیردار بودن کرونا دروغ بود؛ من حودم با یک بیمار کرونایی که بعدا فوت شد روبوسی کردم، هیچ اتفاقی برای خودم و خانواده ام نیفتاد
    فعال طب اسلامی: واگیردار بودن کرونا دروغ بود؛ من حودم با یک بیمار کرونایی که بعدا فوت شد روبوسی کردم، هیچ اتفاقی برای خودم و خانواده ام نیفتاد 21 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

هاست ویندوز | هاست لاراول | سرور مجازی | دانلود رایگان نرم افزار |  مشاوره رایگان راه اندازی کافه | آموزش زبان آلمانی |

بهترین آژانس مسافرتی و هواپیمایی تهران | قیمت تتر امروز

کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ میباشد .@2025