به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برگزیده های ایران، مدیریت شهری ششم تهران و دولت سیزدهم بالاترین سطح همکاری دو نهاد مهم و خدمتگزار را دنبال میکنند، به طوری که نه تنها علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در جلسات مداوم و هفتگی هیئت دولت شرکت میکند بلکه رئیسجمهور، حکم نماینده ویژه برای شهردار تهران صادر کرد.
اما در این میان مخالفان تلاش کردند که اختلافنظر فنی یکی از مدیران میانی وزارت کشور با مدیریت شهری بر سر تایید صلاحیت واگنهای وارداتی را به اختلاف دو نهاد تعمیم دهند. برخلاف نظر این مدیر، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران میگوید: متروی تهران پیش از این کارشناس تایید واگنها بوده و اگر شرکت دیگری بخواهد کار تایید را انجام بدهد باید دو تا سه میلیارد تومان هزینه شود و ما نمیخواهیم هزینه اضافی صرف شود.
رسانههای اصلاحطلب در حالی روی فراموشی مردم حساب باز کردند که گویا از یاد بردهاند که این محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران در دوره اصلاحات بود که بارها و حتی در تلویزیون، حسن روحانی و دولتمردان دولت قبل را به باد نقد گرفت؛ هاشمی حتی در آذر ماه سال ۱۳۹۹ درباره عدم تامین پول واگنها، رفتار دولتمردان گذشته را «خیلی کودکانه» خواند و گفت: «…چرا دولت مردان ما نمیفهمند، وقتی ما سیستمی را هزینه کردیم، تونل و تجهیزات ثابت را ساختهایم، اما چرا واگن خریداری نمیکنیم …».
آتش اختلاف در شورای شهر دوره پنجم آنقدر شعلهور بود که هر دو طرف بارها علیه یکدیگر صحبت کردند و ابایی هم از اعلام آشکار اختلافات نداشتند البته این شکاف، به موضع گیریهای آشکار رسانهای محدود نشد، بلکه آنقدر وسعت گرفت که رئیس جمهور دوره قبل حتی اجازه ورود پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران به جلسات هیئت دولت را نمیداد.
ماجرای واگنها چیست؟
پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران چند ماه پیش در روزنامه اعتماد مدعی شده بود «قرارداد ۶۳۰ واگن مترو، اساساً مرتبط با مدیریت شهری فعلی شهر تهران نیست و به تلاشهای مدیریت قبلی باز میگرد» هرچند که صحبتهای اولیه به آن سالها بر میگردد اما باید از پیروز حناچی پرسید که برای این قراردادی که از سال ۹۷ ابلاغ شده چه قدمی برداشته است؟
واقعیت این است که نه تنها در دوره قبل اقدام عملی در این باره انجام نشد بلکه شهردار تهران همزمان با تلاشهای شبانهروزی برای تحقق قرارداد خرید ۶۳۰ واگن، به واسطه ارتباط خوب با دولت و همت آقای رئیسی، ۱۵ درصد پیشپرداخت خرید واگنها را پرداخت و حتی با افزایش ۲۵ درصدی این تعداد را به ۷۹۱ دستگاه رساند.
همچنین این دوره مدیریت شهری توانست در اتفاقی کمنظیر رکورد افتتاح میانگین ماهانه یک ایستگاه مترو را ثبت کند و آن و در اختیار مردم قرار دهد.
این درحالیست که در آن دوره مدیریتی نه تنها واگن و اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل اضافه نشد بلکه ۱۶۰۰ اتوبوس کمتر از آنچه تحویل گرفته شد به دوره زاکانی تحویل داده شد و در موضوع مترو حتی انبارهای قطعات یدکی مترو خالی به دوره مدیریت ششم تحویل داده شد.
همچنین طبق آنچه در کتابچه تحول و تحویل (که مدیران دوره قبل برای کارنامه عملکردشان چاپ کردند)، تنها برنامهریزی برای تهیه ۲۰۰ دستگاه اتوبوس (۸۰ دوکابین و ۱۲۰ تک کابین) دیده میشود که با ۸۲۶ اتوبوس جدید، ۴۲۸ دستگاه اتوبوس اورهال شده و قرارداد ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس ۱۲ متری، ۲۵۰۰۰ دستگاه تاکسی سدان برقی، ۲۵۰۰ دستگاه تاکسی شاسیبلند (suv)، ۱۰ هزار دستگاه ون و ۱۵۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی قابل مقایسه نیست.
/