به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران و به نقل از نشریه کنفیدنسیال؛ فلورنتینو پرس رئیس باشگاه رئال مادرید بدون شک یکی از موفقترین و باسابقهترین رؤسا و دو دوره کاری او در سانتیاگو برنابئو، جزو بهترین ادوار تاریخ این باشگاه بوده است. تازهترین دستاورد او بازسازی ورزشگاه سانتیاگو برنابئو بود که به عنوان میراثی ماندگار برای کهکشانیها شناخته میشود اما او قصد دارد پیش از خروجش میراثهای بزرگ دیگری هم به جا بگذارد.
پرس ۷۷ ساله قصد دارد حداقل یک دوره دیگر به تصدی ریاست باشگاه رئال مادرید ادامه دهد و در عین حال در جستجوی گزینههایی برای تقویت جایگاه مالی و حقوقی باشگاه است. از نظر پرس فروش ۱۱ درصد از حق پخش تلویزیونی بازیهای لالیگا برای ۵۰ سال و تحرکات متنوع یوفا (در رأس آنها ممانعت از برگزاری سوپرلیگ اروپا) اقدامات تهاجمی و خصمانه علیه رئال مادرید بوده است که باشگاه باید با آنها مقابله کند. یکی از راهکارهای پرس برای این کار جذب سرمایهگذاران جدید است اما تجربه ناموفقی که برخی از تیمهای لیگ برتری در انگلیس با فروش بخش از سهام خود به سرمایهگذاران خارجی داشتهاند، رئیس رئالیها را نگران باز شدن پای رؤسای نااهل به ساختار مدیریتی باشگاه میکند.
از این رو پرس در حال بررسی دو گزینه است که یکی از آنها افزایش دامنه اختیارات اعضا و در عین حال مدرنیزه کردن ساختار باشگاه و حصول اطمینان از این موضوع است که یک نهاد یا سازمان خارجی نمیتواند بر باشگاه ادعای مالکیت داشته باشد. با این حال در این مقطع زمانی مشخص نیست که پرس دقیقاً در این حوزه چه برنامههایی در سر دارد اما این میتواند به معنا تبدیل باشگاه رئال مادرید به یک شرکت خصوصی باشد که اعضای آن سهامدارانش تلقی میشوند.
راهکار دیگر میتواند با تغییر عمده در فوتبال اسپانیا همراه شود. پرس مدتی است که با مؤسسه حقوقی کلیفورد چنس و مؤسسه بانکی و سرمایهگذاری «کیکپیتال پارتنرز» وارد مذاکره شده است تا شرایط قرار دادن سهام باشگاه رئال مادرید در بورس را بررسی کند. در همین حال دو مؤسسه مالی بزرگ دیگر، جیپی مورگان و جان هان نیز از اهداف پرس مطلع شدهاند و نیم نگاهی به اوضاع دارند. این راهکار دوم میتواند حتی به فروش ۴۹.۹ درصد از سهام باشگاه شود، یعنی درصدی که اجازه میدهد اعضای فعلی همچنان امور باشگاه را تحت کنترل داشته باشند.
انتخاب راهکار دوم میتواند تغییر شگرف در مدل مالکیت باشگاه رئال مادرید ایجاد کند و نقاط قوت و ضعف خودش را خواهد داشت. یکی از اصلیترین ایرادهای اجرای این راهکار بر هم خوردن تعادل در حق رای ذینفعان باشگاه خواهد بود. در حال حاضر از نظر تئوری، هر یک از اعضای باشگاه به یک اندازه برای تصمیمگیری درباره آینده باشگاه حق رأی دارند اما ورود سرمایهگذاران خارجی این تعادل را برهم خواهد زد. به هر حال پرس برای اعمال این تغییرات در ساختار مدیریت باشگاه، باید آنها را در مجمع عمومی باشگاه به رای بگذارد هرچند در سالهای اخیر به ندرت پیش آمده است که اعضای باشگاه با ایدههال او مخالفت کرده باشند.
/