Categories: سلامت

پنج خوراکی کبد پسند را بشناسید

پنج خوراکی کبد پسند را بشناسید

الهه جعفرزاده: خوردن غذاهای مفید می‌تواند به کاهش آسیب ناشی از بیماری‌های کبدی کمک کند و بدن را سالم نگه دارد. این موضوع در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سیروز یا هپاتیت C نقش دارد. ابتلا به هر یک از این بیماری‌ها می‌تواند کبد را در فیلتر کردن مواد مغذی و پاکسازی بدن با مشکل مواجه سازد.

به یاد داشته باشید که قبل از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی، با پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید. در این مطلب به معرفی برخی از خوراکی‌هایی که به حفظ سلامت کبد کمک می‌کنند و با این عضو سازگاری دارند، پرداخته می‌شود:

۱. قهوه

در خصوص تأمین سلامت کبد، برخی از مطالعات نشان می‌دهد که قهوه خطر سیروز، سرطان و فیبروز کبدی را کاهش می‌دهد. تحقیقات انجام‌شده در سال ۲۰۲۱ نیز اثبات می‌کند که نوشیدن قهوه می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات کبدی یا بیماری کبد چرب را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد. در همین مطالعه مشخص شد که نوشیدن قهوه خطر مرگ ناشی از بیماری کبد را تا ۴۹ درصد کاهش می‌دهد.

از آنجا که قهوه معمولاً حاوی کافئین است، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه می‌کند که بزرگسالان مصرف کافئین خود را در حدود ۴۰۰ میلی گرم قهوه در روز (حدود چهار یا پنج فنجان) محدود کنند.

۲. ماهی‌های چرب

طبق تحقیقات انجام‌شده در سال ۲۰۱۵، ماهی‌های چرب مانند سالمون می‌توانند به کاهش التهاب و تجمع چربی در کبد کمک کنند و در عین حال BMI کلی را کاهش دهند. ماهی‌های روغنی یا چرب همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت قلب و مغز مفیدند.

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که رژیم غذایی حاوی ماهی‌های چرب می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد، که شایع‌ترین نوع سرطان کبد است، را کاهش دهد. خطر ابتلا به سرطان کبد در افرادی که حداقل دو بار در هفته از این نوع ماهی مصرف می‌کردند، ۵۴ درصد کمتر بود.

بیشتر بخوانید:

علائم و راه‌های پیشگیری یک سرطان مهم را بشناسید

۳. روغن زیتون

مصرف روغن زیتون در طولانی‌مدت سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. یک مطالعه گسترده در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که خوردن یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را تا ۱۴ درصد کاهش دهد. همچنین روغن زیتون می‌تواند به کاهش آنزیم‌های کبدی و چربی کبدی (که بیماری‌زا هستند) کمک کند. روغن زیتون میزان کلسترول خوب (HDL) را در خون افزایش می‌دهد که این موضوع فوایدی برای کبد دارد.

۴. گردو

آجیل‌ها، در صورتی که به اندازه مصرف شوند، میان‌وعده‌هایی مقوی و سرشار از مواد مغذی هستند که چربی‌های سالم بالایی نیز دارند و علاوه بر تقویت سلامت قلب و عروق، می‌توانند به کاهش بروز بیماری‌های کبدی نیز کمک کنند. در بین انواع آجیل، گردو بهترین گزینه‌ برای کاهش بیماری کبد چرب است و این خاصیت به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی و وجود اسیدهای چرب در گردو است. گردو دارای بیشترین اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ و همچنین آنتی‌اکسیدان‌های پلی فنول است.

۵. کربوهیدرات‌های پیچیده

کربوهیدرات‌های پیچیده بهتر از کربوهیدرات‌های ساده هستند زیرا دیرتر متابولیزه می‌شوند و از نوسانات گسترده قند خون جلوگیری می‌کنند. کربوهیدرات‌های پیچیده همچنین دارای مواد مغذی ضروری مانند روی، ویتامین‌های گروه B و سطوح فیبر بالاتری هستند که همگی در ارتقای سلامت کبد و متابولیسم نقش مفیدی دارند. مصرف غلات کامل مانند نان و ماکارونی سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، جو، ذرت و بلغور راهی برای دریافت کربوهیدرات‌های پیچیده است.

بیشتر بخوانید:

پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری کبدی را افزایش می‌دهد

منبع: healthline

۴۷۲۳۲

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago