Categories: سیاسی

پورمحمدی در مناظره: تأیید صلاحیت‌های ما نباید شناور باشد

پورمحمدی در مناظره: تأیید صلاحیت‌های ما نباید شناور باشد

– اخبار سیاسی –

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برگزیده های ایران،‌ چهارمین مناظره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، از دقایقی قبل با حضور ۶ نامزد انتخابات ریاست جمهوری و با موضوع «سیاسی»  آغاز شد.

در ابتدای این برنامه سوالات کارشناسان برای بخش اول مناظره دوم نامزدهای ریاست‌جمهوری به شرح ذیل بیان شد:

پاک آیین: برنامه‌های شما برای بهره مندی از فرصتهای توافقات با چین و روسیه چیست؟

سجادپور: توازن و تعادل در سیاست خارجی را چطور دنبال می کنید؟

میرکریمی: پیمان منطقه‌ای با اوراسیا موفق بود؛ برنامه دولت شما برای تکرار این موافقتنامه چیست؟

آل اسحاق: ۱۲۰۰ میلیارد دلار تعامل همسایگان است؛ سهم ما از این تعاملات چقدر است و برای استفاده از این فرصت چه برنامه ای دارید؟

رئوف شیبانی: با توجه به حرکت رو به پیشرفت مقاومت در منطقه و دستاوردهای این مقاومت، برنامه سیاسی دولت شما برای تثبیت و تقویت این دستاوردها چیست؟

مصطفی پورمحمدی؛ نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری در ابتدای این برنامه گفت:  همه می‌دانیم سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است و اگر در داخل توانمند باشیم میتوانیم اهداف خود را درعرصه بین المللی مطرح کنیم. بحث انتخابات ریاست جمهوری موضوع مهمی است که در حال برگزاری مقدمات برگزاری انتخابات هستیم اما در کجا بحث سیاست داخلی شد؟ این همه میزگرد جلسات گفتگو و صحبتها حرف از سیاست داخلی نشد؟

وی تصریح کرد: چرا نمی‌خواهیم در سیاست داخلی حرف بزنیم و موضوع مهم کشور امروز انتخابات است و انتخابات مشارکت مردم است. رهبری فرمودند با مشارکت اقتدار ملی تولید می‌شود و با اقتدار ملی هم دفع خطرات دشمن و هم مشکلات داخلی حل می‌شود. اما در ۱۰ روز اخیر نظرسنجی‌ها افزایش مشارکت را نشان نمی‌دهد. هیچ حس و حالی در جامعه دیده نمی‌شود!

پورمحمدی تصریح کرد: بحث انتخابات ناموس سیاسی کشور است. جمهوری اسلامی با رای و حضور مردم شکل گرفته است و از روز اول امام بزرگ ما بحث انتخابات را جدی مطرح کرد. زمانی که وزیر کشور شدم فهمیدم که مشکل انتخابات جدی است. نامه‌ای به مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۷ نوشتم و مشکلات انتخابات را مطرح کردم و ایشان لطف کردند و به مجمع تشخیص ارجاع دادند و مجمع نیز تأیید کردند. ۸ سال طول کشید تا سیاستهای انتخابات نوشته شود و من به آقای هاشمی رفسنجانی اعتراض کردم.

.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری ادامه داد: در سال ۹۵ تصویب شد تا امروز هنوز قانون انتخابات کامل نوشته نشده است و هم مجلس دهم و مجلس یازدهم که آقای قالیباف بودند، هنوز ما سیاست قانون جامع انتخابات براساس سیاست‌های کلی را ننوشتیم. سال ۸۸ بسیاری از گرفتاری‌ها که داشتیم به خاطر  سیاست‌های انتخاباتی درست نبود و این مسئله بسیار جدی است.

وی گفت: در انتخابات جاری یک مسئله جدی است و تعدادی از آقایان از جمله جهانگیری، لاریجانی و دکتر حسینی و… تأیید نشدند. چرا ما باشیم آنها نباشند؟! البته به اعضای شورای نگهبان حق می‌دهم اینها می‌گویند که ما قاضی هستیم. ما نباید قوانین ما و تأیید صلاحیت‌های ما شناور باشد. قوانین انتخاباتی در دنیا جزو قوانین اساسی آنها هستند و جزو قانون‌های پایدار و غیرقابل تغییر است.

روایت احضار معاون پورمحمدی توسط جلیلی

پورمحمدی در بخش دوم سخنانش در این مناظره اظهار داشت: نظام ما با مردم به اینجا رسیده است اما عده‌ای نقش مردم را باور ندارند و تلاشی هم نمی‌کنند تا مردم خوش بین شده و حضور پیدا کنند. یکی از ساختارهای روشن برای جلب مشارکت مردم و سازمان‌دهی و شناسنامه دارد کردن فعالیت‌های سیاسی که جلوی فعالیت‌های مافیایی و پنهان در عرصه سیاسی گرفته شود، فعالیت حزبی است.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: ما ۲۷۰ حزب داریم و جریان تحزب در کشور وجود دارد و کاندیداها باید شناسنامه و مانیفست داشته باشند. در این جلسه ما، دوستانی تحزب و فعالیت سازمان یافته سیاسی را قبول ندارند. ما می‌توانیم سامانی برای جریان سیاسی کشور داشته باشیم.

وی خطاب به جلیلی تاکید کرد: برادر عزیز جناب آقای جلیلی، من وزیر کشور بودم و می‌خواستیم جریان سیاسی و تشکل‌های مردم را سامان بدهیم که ایشان( جلیلی) معاون من را خواستند و گفتند که شما چه کاری انجام می‌دهید؟ می‌خواهید انقلاب رنگی و مخملی توسط سمن‌ها راه بیافتد؟ من گفتم این حرفها را قبول نکنید.

پورمحمدی گفت: قدرت ایران در تاریخ، طبقه متوسط است. ما تسلیم دیکتاتورها نشدیم. در ایران خیلی فضای دیکتاتوری حاکم نشده است چراکه طبقه متوسط ایران قدرتمند بوده است و علما، دانشمندان، فرهنگیان، هنرمندان ، اصناف و بازار و.. از طبقات متوسط هستند.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: امروز هیئت‌های مذهبی، تشکل‌های خیریه،‌ سمن‌ها قدرت نظام ما هستند و مدنیت نظام ما را تامین می‌کنند. مردم باید در عرصه حضور داشته و نقش آفرین باشند.

در کرسنت نقشی نداشتم

وی ادامه داد:  یکی از مقولات مهم دیپلماسی، دیپلماسی اقتصادی است. توافقات منطقه‌ای که در دولت شهید رییسی هم خوب پیش رفت. قراردادهای اقتصادی، تجاری، صادرات، خدمات مهندسی و… پیش رفته است.

پورمحمدی درباره قرارداد کرسنت و SFO  تصریح کرد: بحث کرسنت و Sfo در این جلسه مطرح شد.درخصوص کرسنت در سال ۱۳۸۱ قراردادی در دولت وقت تصویب شد و قرار بود از یک میدان مشترک گازی به نام سلمان که بین ایران و امارات است برداشت مشترک شود و قرار بود سهم خودمان را استخراج کرده و به اماراتی‌ها در طول ۳۰ سال بفروشیم. اختلافاتی در قیمت بود که طول کشید و سپس دیوان محاسبات ورود کرد و قرار بود که نسبت به این قصه تصمیم بگیریم و من هیچ نقشی نداشتم و در دفتر رهبری بودم و  ۸۷ به سازمان بازرسی رفته بودم!

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری بیان کرد: در این پروژه قرار بود گاز بفروشیم و پول دریافت کنیم و امنیت منطقه‌ای را با مشارکت دو کشور تضمین کنیم و سهم خود را از میدان گازی مشترک برداریم. ۲۲ سال است چرا جلوی آن را گرفتند؟ یا آقای زنگنه مجرم است یا دوستانی که جلوی قرارداد را گرفتند! امروز به ملت می‌گویم این قرارداد میلیاردها دلار منافع ملت را از دست ما گرفت و میلیاردها دلار خسارت گرفت. سه سال است که آقای زنگنه تقاضای مناظره با جلیلی دارد چرا جواب نمی‌دهد؟ من از سازمان صدا و سیما میخواهم که تکلیف مشخص شود.

***

سوالات کارشناسان مناظره چهارم نامزدهای انتخابات در بخش دوم به شرح ذیل است:

عمویی: اگر رسیدن به توافق برای رفع تحریم در دولت شما با چالش مواجه شود، آیا پیگیری اهداف اقتصادی شما با چالش مواجه می‌شود؟

سیدعباس موسوی: دشمنان دنبال ایران هراسی و سیاه‌نمایی هستند؛ دولت شما چه برنامه‌ای برای این موضوع دارد؟

جابری انصاری: روابط با همسایگان در اولویت است یا روابط بین‌المللی یا میان این دو؟

عباس عراقچی: خنثی‌سازی تحریم‌ها و ناامیدکردن تحریم‌کنندگان و رفع عزتمندانه تحریم‌ها، دو مقوله بسیار مهم است و همزمان باید پیش برود. برنامه‌های شما برای هر دو زمینه چگونه است؟

صدرالحسینی: مواجهه دولت شما با صهیونیستم بین‌الملل و استکبار جهانی چگونه تعریف می‌شود؟

آقای جلیلی شما مانع قرارداد کرسنت شدید

پورمحمدی در بخش سوم سخنانش خطاب به جلیلی گفت: بحث تحزب یک مسئله جدی است. بحث سازماندهی نهادهای مردمی یک مسئله جدی است. دوستان بفرمایید قبول دارند یا خیر؟ اگر دستگاهی و حزبی مشکل داشته باشد دستگاه امنیتی جلوی آن را بگیرد اما نمی‌شود بگوییم که قضاوت کلی داشته باشید، بگویید انقلاب مخملی بوده است.

پورمحمدی با بیان اینکه من هیچ وقت ادعای دانستن نداشته‌ام، افزود: شما که می‌دانید و سالیان سال دولت سایه تشکیل می‌دهید و حاضر نیستید با دولت‌ها همکاری کنید، بفرمایید درباره کرسنت چرا حاضر نیستید با متهم اصلی مباحثه کنید؟! دادگاه به پرونده رسیدگی می‌کند. شما مانع انجام قرارداد کرسنت شدید و می‌گوید یک فسادی بوده است؟ بنده در سازمان بازرسی افتخار می‌کنم برای هیچکس پرونده‌ای نبستم  و کنار نگذاشتم و علت درگیری با بسیاری از افراد مشهور همین موضوع بوده است.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خطاب به جلیلی ادامه داد: چرا حاضر نیستند با متهم مناظره کنید؟‌ ۱۸ سال از موضوع گذشته است و اموال ملت به تاراج رفته است. امروز جریمه ۱۸ میلیارد دلار علیه ملت پرونده ساخته شده است چرا حاضر نیستید بحث کنید؟

.

وی گفت:‌ بعضی‌ها دیر از خواب بیدار شدند و خیلی‌ها مسائل کشور را نمی‌فهمند. شما در بند ۴ نامه‌تان نوشتید که به کنوانسیون پالرمو ملحق شویم. نمی‌خواستم وارد این بحثها شوم.

پورمحمدی تصریح کرد: اینجا جای بزن درو و بگو درو نیست، این مسائل جای بحث جدی دارد. شما که علامه دهر هستید بگویید که یک جا عمل کردید؟ در رشته خودتان نیز موفق نبودید! بگویید که ۲ تا مذاکره موفق داشتید؟ نمی‌شود شعار داد و با شعار مشکلات را حل کرد و به همین خاطر مردم به ما اعتماد نمی‌کنند.

احمدی نژاد ۲ بار خواست پرونده‌ها را پیگیری کند

پورمحمدی در بخش چهارم سخنانش خطاب به برخی از نامزدهای ریاست جمهوری بیان کرد: دوستانی که خیلی جایگاه مناسب و دانش لازم برای احراز مقام ریاست جمهوری دارند تحمل داشته باشند و عصبانی نشوند و اتهام نزنند و این روزها می‌گذرد!

وی افزود: عجیب است قراردادی در سال ۱۳۸۱ بسته شده است و ما در ۱۳۸۷ به سازمان بازررسی رفتیم و ۲ گزارش که توسط دیوان محاسبات انجام شده بود و ما فقط کارهای منظم کردن آن را انجام دادیم و فرستادیم.

پورمحمدی تصریح کرد: آقای احمدی نژاد ۲ بار خواست مشکل را حل کند و همه پرونده فساد تعقیب شود و فاسدین محکوم شوند و هم این قرارداد اجرا شود و در قیمتش تمام شود و این خسارت عظیم در ۱۸ سال جلوی آن گرفته شود اما با شعار، دادن زدن و اتهام زدن مشکل حل نخواهد شد.

.

آقای زاکانی؛ شما به زنگنه اتهام خیانت زدید!

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خطاب به زاکانی خاطرنشان کرد: خوب شد آقای زاکانی حرف از مناظره زدند. شما اتهام خیانت به آقای زنگنه زدید و او هم می‌گوید که شما مانع اجرای قرارداد شدید و ده‌ها میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کردید و ما از دادگاه تقاضا داریم زودتر این موضوع را رسیدگی کند.

وی با طرح این پرسش چه کسی از برجام دفاع می‌کند؟ ادامه داد: من همان زمان هم درباره برجام حرف داشتم. قطعنامه‌ها در سازمان ملل تصویب شده است که ملت را بیچاره کرده است. چرا شما که مسئول بودید جلوی صدور قطعنامه را نگرفتید و امروز می‌گویید چرا امروز مذاکره می‌کنید؟

پورمحمدی تصریح کرد: ۱۵ سال به ملت ایران خسارت وارد شده است و مردم مشکلات زیادی دارند. چرا قدرت دانش و مذاکراتی شما عمل نکرد و قطعنامه پشت سرهم صادر شد و امروز باید با دریوزگی fatf  و برجام را قبول کنیم.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری اضافه کرد: امام به ما استقامت را یاد داد. ۴۵ سال ندای امام و ملت ایران جهانگیر شد و امروز جوانان عالم فریادهای حقانیت ملت ایران درباره حقوق ملت فلسطین تثبیت شد. امروز می‌توانیم ادعا کنیم هم غزه، هم لبنان، هم یمن، هم عراق، هم عمان، هم قطر و جانم فدای ایران و جانم فدای حرم و قهرمانان وطن.

***

به بازی موش و گربه فیلتر و فیلترشکن‌ها باید پایان بدهیم

پورمحمدی در بخش پایانی مناظره امشب بیان کرد: هدف اصلی سیاست خارجی، دولت قرار توسعه اقتصاد ملی است. دستاورد نهایی ما خلق ثروت برای مردم ایران است. اولویت ما رفع تحریم‌ها در خارج و خنثی کردن آن در داخل است. خط قرمز ما منافع و مصالح ملی است. روش ما اقتضایی به اقتضای مکان، زمان و توان است. رویکرد ما ایجاد فرصت جدید و شکار فرصت‌های پیش آمده است.

پورمحمدی با بیان اینکه بیش از ۱۵ سال است که در تله تحریم‌ها گرفتار شده‌ایم و برجام و تلاش‌های مشابه راه حل‌هایی جادویی نیستند بلکه تلاش‌های ملی برای رهایی از دام تحریم‌ها بودند، گفت: ادامه این روش‌ها لازم اما ناکافی است. بعضی از کسانی که از شما رای می‌خواهند خواسته یا ناخواسته با توهم یا جهل مرکب جاده صاف کن دشمن برای گرفتار شدن بیشتر شما در این دام بودند.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری خاطرنشان کرد: بعضی از آقایان تحریم را فرصت و نعمت می‌دانستند و همچنان می دانند. اکنون باید با انتخاب درست راه، را بر فرصت سوزان ببندیم و پل برای عبور از کینه‌ها و شکاف‌ها بسازیم و در مقابل مهاجرت سد بسازیم.

.

وی  تصریح کرد: به بازی موش و گربه فیلتر و فیلترشکن ها پایان بدهیم و به اقتصاد مردمی و بخش خصوصی و کارآفرینان امید بدهیم.

پورمحمدی اظهار کرد: ایرانیان عزیز می‌دانیم که خسته و دل آزرده هستید و از وعده دل بریده‌اید به شما حق میدهم که وعده بهشت دادند و از تامین زندگی معمولی عاجزند.گفتند که نفت را بر سر سفره شما می‌آوریم اما از حداقل‌ها از سفرهای مردم فاصله گرفته است.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری در پایان این مناظره گفت: ملت ایران؛ شاید رویتان نمی‌شود به دوستانتان بگویید من نه برای افراد مشهور و پرادعا بلکه به پورمحمدی رای می‌دهم! اما اگر فکر می‌کنید پورمحمدی می‌داند و می‌تواند، سد سکوت را بشکنید؛ نگویید رای ندارد، اگر شما بخواهید رای دارد.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago