به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، سید محمد پولادگر سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، در نشست خبری که صبح امروز و در محل کمیته پارالمپیک پیرامون اعزام کاروان ایران برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدا موفقیت کاروان ایران در المپیک پاریس و ارتقاء جایگاه نسبت به دوره قبل را به همه مسئولان و ورزشکاران و مربیان تبریک میگویم. بعد از المپیک، بازیهای پارالمپیک برگزار میشود و روز ۷ شهریور مراسم افتتاحیه خواهد بود. البته برخی از مسابقات زودتر آغاز میشود. کاروان ایران هم روز دوم شهریور ماه به پاریس اعزام میشود.
وی افزود: ما در ۱۰ رشته موفق به کسب سهمیه شدیم و در این رویداد حضور داریم. پارالمپیک پاریس با حضور ۱۸۴ کشور و در ۲۲ رشته برگزار خواهد شد. در پنج رشته بانوان حضور دارند و در مجموع ۶۵ ورزشکار اعزام خواهند شد. این دوره از بازیها طی ۱۱ روز در ۲۰ ورزشگاه و سالن برگزار میشود و ۴۴۰۰ ورزشکار در آن شرکت میکنند. همه کاروان در همان روز دوم اعزام میشوند، به دلیل اینکه هم در رژه افتتاحیه حضور خوبی داشته باشیم. البته آنهایی که مسابقاتشان تمام میشود، در یک مرحله برمیگردند.
پولادگر تصریح کرد: نام کاروان فرزندان ایران و شعار کاروان نیز ایمان، ایثار و افتخار است. ما در ایام حضور در پاریس، اربعین، وفات پیامبر و شهادت امام حسن و امام رضا علیه السلام را داریم. بر همین اساس نیز نام و شعار کاروان را طبق آن انتخاب کردیم.
وی گفت: یکی از ورزشکاران شاخص ما ساره جوانمردی است که افتخارات زیادی دارد. همچنین تیم والیبال نشسته ما با کارنامه هفت قهرمانی در دورههای قبل شرکت میکند و امیدواریم به هشتمین قهرمانی برسد. در پارادوومیدانی نیز افتخارات زیادی کسب کردهایم. همچنین زهرا نعمتی به عنوان نامزد کمیسیون ورزشکاران IPC در کنار ما حضور دارد و البته در ترکیب ورزشکاران شرکت کننده نیست. باید به حضور پاراتکواندو و گلبال نیز اشاره کنم که ما در دوره قبل سه مدال در پاراتکواندو کسب کردیم.
سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس افزود: در پاراشنا نیز با دو ورزشکار شرکت میکنیم و خیلی امیدواریم که بتوانند در پارالمپیک هم روی سکو بروند. همچنین پاراجودو را داریم که امیدواریم باز هم مدالآور باشد، البته وحید نوری را به دلیل مسائل مربوط به کلاس بندی در کنارشان نداریم. درخصوص پاراکانو نیز باید بگویم که دو نفر را در لیست اعزام داریم. در پاراوزنه برداری هم قهرمانان بزرگی داریم که امیدواریم مدالهای خوبی کسب کنند. در مجموع از تعداد ۶۵ ورزشکاران، ۱۲ نفر را بانوان تشکیل میدهند.
پولادگر تاکید کرد: سرپرست معنوی کاروان نیز آرمیتا رضایینژاد دختر شهید رضایی نژاد دانشمند هسته ای ایران است. کمیته پارالمپیک همیشه پایبند این سنت حسنه است که از میان خانواده شهدا، یک نفر را به عنوان سرپرست معنوی معرفی میشود.
وی تصریح کرد: میانگین سنی ورزشکاران اعزامی به پاریس ۳۳ سال است و امیدواریم در دوره بعدی به مراتب پایینتر بیاید. درباره بودجه تخصیص یافته باید بگویم که ۳۳ درصد تا الان پرداخت شده، اما قول دادهاند تا هفته آینده به ۹۶ درصد برسد.
پولادگر افزود: درخصوص خدمت سربازی هم باید بگویم که مدالآوران پارالمپیک معاف هستند که این مسئله با توجه به معلولیت آنهاست. به آنها این امتیاز هم داده شده که یکی از فرزندانشان از معافیت خدمت سربازی بهرهمند شوند.
وی گفت: درباره پاداش دولت و وزارت ورزش، در ادوار گذشته یکسان سازی برای المپیک و پارالمپیک شده بود. آیت الله رئیسی هم تاکید کرده بود که پاداشها یکسان باشد.
سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس درباره مراسم بدرقه برای ورزشکاران گفت: ما طی روزهای آینده چنین مراسمی خواهیم داشت. ضمن اینکه همه اعضای کاروان هفته آینده به سفر مشهد مقدس اعزام میشوند و برنامه ویژهای برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی درباره پیشبینی از عملکرد کاروان اظهار داشت: چند نفر از طلاییهای دوره قبل حضور ندارند، اما خیلی امیدواریم که در این دوره به موفقیتهای خوبی برسیم. ما ورزشکاران را نیز به سه دسته تقسیم کردهایم که شانس مدالآوری طلا، نقره و برنز را دارند.
سعید سلگی معاون فنی کمیته ملی پارالمپیک نیز در این باره عنوان کرد: ما با توجه به سیاستها در کمیته، روند عملکرد ورزشکاران خودمان و حریفان را طی دوره ۴ ساله بررسی کردهایم و یک پیشبینی را در نظر گرفتهایم. ما ۶ نفر از طلاییهای دوره قبل را در اختیار نداریم که نصف دوره قبل در توکیو میشود. ما چهار فدراسیون همکار را داریم که فدراسیونهای جانبازان، نابینایان، تکواندو و قایقرانی هستند. پیشبینی ما ۹ طلای قطعی است. همچنین ۷ ورزشکار نقرهای نزدیک به طلا را داریم که امیدواریم قهرمان شوند. ضمناً ۵ نقره و ۱۳ برنز را پیشبینی کردهایم. امیدواریم اتفاقات ورزشی به نحوی رقم بخورد که به نفع ورزش ایران باشد.
پولادگر در ادامه نشست خبری گفت: بازیهای پارالمپیک همواره بهتر از المپیک برگزار میشوند، چون نقایص به واسطه برگزاری المپیک، برای پارالمپیک کمتر میشود و همچنین تعداد ورزشکاران نیز در پارالمپیک نسبت به المپیک کمتر است.
پولادگر درباره اتفاقات در حوزه فنی که باعث از دست رفتن مدال در مسابقات جهانی و رویدادهای قبلی شده بود، گفت: برای اردوهای پارالمپیک نهایت تلاش را کردهایم که آن اتفاقات قبلی رخ ندهد و انشاءالله آن مسائل را دیگر نخواهیم داشت.
همچنین سلگی در همین باره گفت: کمیته پارالمپیک پس از هر رویدادی جلسات آسیب شناسی برگزار میکند تا فرصتها و تهدیدات بررسی شوند. برای ما خیلی مهم است که نقاط ضعف تکرار نشود، بر همان اساس تمهیداتی در نظر گرفته شده است. کلاسهای آموزشی زیادی داشتیم و مسائل مختلفی از جمله دوپینگ را گفتیم. ما جلساتی را با سرپرستان و کادر فنی داشتیم و از تک تک اعضای کادر فنی تعهدنامه گرفتیم که آن اتفاقات قبلی رخ ندهد. همچنین درخصوص دوپینگ هم تعهدنامه اخذ شده است. ما هفته قبل یک رکورد گیری رسمی از امان الله پاپی و امیری داشتیم تا دچار مشکلات قبلی نشوند و مدالآوری کنند.
پولادگر گفت: باید به حمایت بی سابقه دولت از ورزش قهرمانی اشاره کنم. من دو سال معاون وزیر ورزش بودم و با تجربه و سابقهای که از سالهای قبل دارم، باید بگویم که این میزان حمایت دولت از ورزش بیسابقه بوده است. ما سال ۱۴۰۱ اولین سالی را داشتیم که تفاهمنامه با فدراسیونها محقق شد. بودجه در سال ۱۴۰۲ چند برابر شد. با توجه به پاداشهایی هم که در نظر گرفته شده، باید بگویم دولت شهید رئیسی بیشترین حمایت را از ورزش قهرمانی داشته است. امیدواریم در دولت جدید نیز یا توجه به اهمیت حوزه ورزش قهرمانی، همین شرایط باشد و دولت جدید هم به این حمایت ادامه بدهد. در دولت شهید رئیسی هیچ مبلغی بابت پاداش مدالآوران به تعویق نیفتاد و ثمرات و نتایج این توجهات را نیز دیدیم.
/