حسین محمد صالحی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برگزیده های ایران، با اشاره به آخرین وضعیت بررسی طرح اصلاح جداول حوزههای انتخابیه و افزایش تعداد نمایندگان، گفت: کار بررسی بر روی این طرح در کمیسیون شوراها به اتمام رسیده و گزارش در این باره تدوین و آماده ارائه به هیئت رئیسه است.
وی افزود: اما برخی از نمایندگان در این رابطه اعتراض دارند و عنوان میشود که اگر قرار است نمایندهای اضافه شود چرا با توجه به شرایط به حوزه انتخابیه ما اضافه نمی شود، گفت: قرار شد تا یک بررسی مجدد در این باره انجام شود تا نقطه نظرات آنها نیز مد نظر قرار گیرد.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه قرار شده است تا نمایندگانی که معترض هستند در مجامع استانی خود به جمعبندی برسند که متاسفانه این اتفاق نیفتاده، ادامه داد: برای مثال در حوزه انتخابیه تهران پیشنهاد شده بود تا از ۳۰ نماینده شهر تهران کم شود و پردیس، ری و اسلامشهر یک نماینده جدا داشته باشند اما با این موضوع مخالفت شد و در جلسهای که داشتیم برخی از نمایندان عنوان کردند که شهر تهران ۳۰ نماینده خود را داشته باشد و اگر موافقت میشود پردیس ، ری و اسلامشهر هم نمایندگان جداگانه داشته باشند که باید ببینیم که در نهایت در این باره به چه جمعبندی میرسیم.
محمدصالحی با بیان اینکه هنوز هم حدود ۵ مجمع استانی نسبت به این موضوع اعتراض دارند، گفت: لازم است که نظر این مجامع استانی در صحن کمیسیون مطرح شود و یا اینکه خود به یک جمعبندی برسند و گزارش خود را به کمیسیون ارائه دهند تا در زمان بررسی طرح در جلسه علنی دچار مشکل و اختلاف نشویم.
نماینده فریدن و فریدونشهر در مجلس عنوان کرد که قرار شد تا کمیسیون گزارش نهایی مجامع استانی را اخذ کرده و به یک جمعبندی برسد، گفت: با این طرح برخی از استانها تغییر و برخی دیگر تغییر ندارند، برای مثال در استان اصفهان و مازندران تغییر وجود ندارد اما در استانهایی مانند شیراز ، یزد، کرمانشاه، لرستان، کرمان، خوزستان و آذربایجان شرقی تغییراتی خواهند داشت.
به گزارش برگزیده های ایران، طبق اصل ۶۴ قانون اساسی هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر بیست نفر نماینده میتواند به تعداد نمایندگان اضافه شود.
انتهای پیام/