به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران، حنیف غفاری کارشناس ارشد روابط بین الملل در یادداشتی نوشت: روایتگری های دروغین رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران و منطقه تمامی ندارد.
جو بایدن در یکی از تازه ترین مواضع خود مدعی شده است که در قبال جنگ غزه، پیام مشخصی را به ایران مخابره کرده و نسبت به تحرکات گروههای مقاومت در منطقه علیه نیروهای آمریکایی هشدار داده است.
این ادعای بایدن از سوی منابع رسمی سیاسی و حتی منابع امنیتی و رسانه ای آگاه در ایران و آمریکا به چالش کشیده شده است. حتی یکی از مقامات ارشد دفتر رئیس جمهور کشورمان از بایدن خواسته است تا متن پیام مخابره شده به ایران از سوی همراهانش ( آنتونی بلینکن و سالیوان ) را منتشر کند.
در شرح چرایی دروغ پردازی بایدن، نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی ازکنار آنها گذشت:
نخست اینکه رئیس جمهور آمریکا بازی سختی را در منطقه باخته است. او از یک سو نسبت به شکست مطلق رژیم اشغالگر قدس در قبال عملیات کوبنده طوفان الاقصی آگاه است و از سوی دیگر، نسبت به تبدیل شدن عملیات زمینی رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه به پاشنه آشیل بعدی تل آویو و واشنگتن بیمناک است.
اکنون از یک سو واشنگتن در پشت پرده هدایت جنگ غزه قرار دارد و از سوی دیگر، نسبت به عواقب این هدایتگری و سخت تر شدن شرایط بیمناک است. این تناقض، از ذهن بیمار سیاستمدارانی مانند بایدن نشات گرفته و قطعا نتیجه ای جز تباهی و شکست برای واشنگتنن نخواهد داشت. بایدن و نتانیاهو هر دو در بن بستی قرار گرفته اند که جهت توجیه و سوء تفسیر آن نیاز به دروغ پردازی می بینند.
نکته دوم، مربوط به نقش دروغ به عنوان رویکرد ذاتی حوزه سیاست خارجی آمریکاست. اساساً دروغ کلید و ابزاری معمول در روابط داخلی و برون مرزی آمریکا محسوب می شود. در این خصوص، میان جمهوریخواهان و دموکراتها تفاوتی وجود ندارد. اما میان دیپلماسی پنهان و دیپلماسی آشکار آمریکا تفاوتی آشکار وجود دارد:
پیامهایی که در پشت پرده سیاست خارجی آمریکا به دیگر بازیگران بین المللی مخابره می شود، توسط وزارت خارجه آمریکا بعضاً به گونه ای تحریف می شود که محتوا و ماهیت آن به صورت کامل برعکس جلوه می کند.
حال در پرونده سنگین جنگ غزه (آن هم با توجه به شکست سنگینی که رژیم اشغالگر قدس و اصلی ترین حامی آن یعنی آمریکا از فرزندان مقاومت متحمل شده اند) دروغ پردازی بایدن و بلینکن و تحریف آنها نسبت به پیامها و سیگنالهای پشت پرده ای که در فرامتن جنگ غزه مخابره شده ، شکل جدی تری به خود گرفته است.
مورد پایانی، مربوط به پیش بینی آینده این روند می باشد و قطعا دروغ هیچ گاه از سیاست خارجی آمریکا رخت بر نمی بنند.
این قاعده در قبال تحولات منطقه به صورتی جدی تر صدق می کند. هر اندازه شدت و دامنه شکست آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه و کرانه باختاری گسترده تر شود، شاهد جنگ روانی و دروغ پردازی های بیشتری از سوی واشنگتن و تل آویو خواهیم بود.
اساساً زمانی که یک بازیگر در عرصه میدانی و راهبردی با سخت ترین شکست ممکن مواجه می شود، روی به جنگ روانی و دروغ پردازی نسبت به رقیب خود می زند.
اکنون دولت جو بایدن نیز در مواجهه با سردرگمی تاکتیکی و محاسباتی خود در قبال گذشته، حال و آینده نبرد غزه دست به این دروغ پردازی ها و تحریف واقعیات می زند.
/