Categories: سلامت

چرا بعضی‌ها هرچی می‌خورند، چاق نمی‌شوند؟

چرا بعضی‌ها هرچی می‌خورند، چاق نمی‌شوند؟

همه ما میدانیم که یکی از علت های اضافه وزن پرخوری است، اما برخی از افراد با وجود اشتهای زیاد و خوردن انواع غذاها لاغر هستند و به اصطلاح استعداد چاقی ندارند.

چاقی یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. دلایل مؤثر در بروز چاقی متنوع هستند اما مهمترین آنها تغذیه و رژیم غذایی افراد است. همانطور که همه ما می‌دانیم پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم و عادات غذایی نامناسب سبب اضافه وزن می شود ولی شاید افرادی را دیده باشید که هر چه می خورند، دچار اضافه وزن نمی شوند و می توانند بدون نگرانی آنچه را که می خواهند بخورند ولی علت چیست؟

چرا بعضی‌ها چاق نمیشن؟ ژن یا سوخت و ساز بدن؟

مطالعات نشان داده است علت لاغری برخی افراد در ژن هایشان نهفته است، به طوری که این افراد می توانند بدون انجام ورزش خاصی و پیروی از رژیم غذایی، لاغر باقی بمانند. دانشمندان برای یافتن پاسخ اینکه چرا برخی افراد به طور طبیعی و بدون انجام ورزش خاصی لاغر هستند، شرکت کنندگانی را انتخاب نمودند که در ۴۰ سالگی بوده و تمام عمر خود را لاغر بودند.

پژوهشگران نمونه های بزاق این افراد را برای یافتن توالی ژن های آنها بررسی کردند، سپس آن ها را با بیش از ۱۰۰۰۰ فرد که از نظر وزن متوسط و تقریبا ۲۰۰۰۰ نفر که به شدت چاق بودند، مقایسه کردند. مطالعات نشان داد که این افراد دارای مجموعه ای از ژن ها هستند که متابولیسم آنها را تسریع کرده یا به آن ها کمک می کند که به سرعت چربی را بسوزانند یعنی هر آنچه توسط این افراد خورده می شود به سرعت به واسطه ی این سوخت و ساز بالا می سوزد.

این ژن ها در بیش از ۱۶۰۰ نفر افراد لاغر اما سالم یافت شدند که غذا را دوست دارند و هر چیزی که می خواهند می خورند. این مطالعه که در ژورنال ژنتیک منتشر شده است، نتیجه گیری می کند که ۱۸ درصد از لاغری در دی ان ای ما نوشته شده است.

پروفسور “تام ساندرز”، استاد تغذیه در کالج کینگ لندن گفت:” این یک مطالعه مهم و خوب است که تایید می کند که چاقی شدید اغلب به طور ژنتیکی تعیین می شود و به طور متقاعد کننده ای نشان می دهد که آن هایی که بسیار لاغر هستند از لحاظ ژنتیکی با جمعیت عمومی تفاوت دارند. با این حال، به جز ژنتیک چاقی با محیطی که در آن زندگی می کنیم، سبک زندگی و غذاهایی که می خوریم، ارتباط دارد. دانشمندان امیدوارند این مطالعات بتواند منجر به ساخت داروهای جدیدی شود که اثرات این ژن ها را تقلید می کنند.

بیشتر بخوانید:

این خوراکی خوشمزه می‌تواند جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها باشد

۲۳۳۲۳۶

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

2 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago