به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از دقایقی پیش در تالار اندیشه حوزه هنری آغاز شد تا این رویداد سینمایی برگزیدگان خود را در بخشهای مختلف بشناسد. این مراسم به صورت زنده از شبکه نمایش سیما پخش میشود.
براساس اعلام دبیرخانه جشنواره عمار، در این مراسم قرار است پاسداشت سیدمحمد جوزی پیشکسوت حوزه تاریخ شفاهیِ دفاع مقدس و نکوداشت مرحوم پروانه معصومی (بازیگر سینما و تلویزیون) برگزار شود.
در ابتدای این مراسم سیدحسین حسینی آزاد، سوژه مستند «آقای شورا» روی صحنه رفت و گفت: من از روستای چناران شهرستان نیشابور آمدهام و از اولین دستور امام، مسئول شورا و پایگاه بسیج بودم این روستا ۱۷ شهید داده است.
وی اضافه کرد: وقتی میخواستم ازدواج کنم متوجه شدم شرایط سخت است و از آن روز به بعد تصمیم گرفتم به کسانی که دوست دارند ازدواج کنند کمک کنم و تا به امروز این کار را ادامه دادهام. متاسفانه سن ازدواج دختران و پسران بالا میرود و از مسئولان میخواهم برای این مسئله فکری کرده و شرایط ازدواج آنها را فراهم کنند. دولت و مجلس برای این موضوع باید فکری بکند.
در ادامه با حضور خانواده شهید مسعود علیمحمدی، «نشان استقلال» به سید حسین حسینی آزاد اهدا شد.
در بخش دیگری از این مراسم مادر شهید امنیت حسین اجاقی، روی صحنه آمد و جایزه موزاییک «مرگبر آمریکا» را به علی عارضی برای مستند «رقصنده با گرگ» اهدا کرد.
علی عارضی پس از دریافت این جایزه گفت: ما فرزندانمان را در راه مقاومت و ادامه راه فرزندان شما تربیت میکنیم.
در ادامه نوبت به معرفی برگزیدگان سه بخش از جشنواره شد.
* بخش آرمان روح الله
مستند «مکرون» به کارگردانی سجاد رضازاده برنده لوح افتخار بخش آرمان روح الله شد.
همچنین لوح افتخار دیگر این بخش به مستند «فراخوان خونین» به کارگردانی حسین پالیزدار داده شد.
هیئت داوران، جایزه دستاورد پژوهشی بخش «آرمان روح الله» را به اثر «گزارش کلارِنبِرگ» به پژوهشگری مهدی پورصفا اهدا کرد.
هیات داوران در این بخش اثری را شایسته دریافت جایزه فانوس ندانست.
* بخش ملت قهرمان
لوح افتخار بخش «ملت قهرمان» به مستند «داستان بارانی» به کارگردانی حسین نژاد موسی داده شد.
فانوس این بخش به فیلم «سرکش» اثری از سجاد سلیمان خانی اهدا شد.
* بخش مستند «تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس»
لوح افتخار این بخش به مستند «عیدوک» به کارگردانی امیر عسکری و اثر «هفت سال اینجا» به کارگردانی سیدمصطفی سیدالحسینی رسید.
همچنین فانوس این بخش به اثر «آخرین زنگیِ زمانه» به کارگردانی مهرداد خاکی اهدا شد.
* بخش جنگ اقتصادی
لوح افتخار این بخش به اثر «ماهیها پرواز میکنند» به کارگردانی محمد مجیدپور رسید.
فانوس این بخش نیز به اثر «سوت گلخانه» اثری از معصومه قاسمی و داود محمدی رسید.
* بخش رویای ایرانی
فانوس این بخش به مستند «تغییر ماموریت» به کارگردانی سجاد ریاحی داده شد. فانوس دیگر این بخش نیز به مستند «رویای بزرگ» ساخته احسان مشکور رسید.
* بخش مستند جنگ نرم
لوح افتخار این بخش به مستند «پیاده روی شهرت» به کارگردانی حسین الهام اهدا شد.
لوح افتخار دیگر این بخش به مستند «پک آخر، راه حل آمریکایی» ساخته لقمان یدالهی رسید.
این بخش فانوس نداشت.
* نهضت جهانی مستضعفین
لوح افتخار این بخش به مستند «داستان ساحل شرقی» ساخته احسان شادمانی داده شد.
لوح افتخار پژوهشی این بخش نیز به پژوهشگر اثر «میراث سمی»، علیرضا حسنی داده شد.
فانوس این بخش نیز به مستند «داستانهای فوتبال کازابلانکا» ساخته مهدی افضل زاده داده شد.
* بخش نظم جدید جهانی
لوح افتخار این بخش به اثر «جنگ سردتر» به کارگردانی سیامک مختاری رسید.
فانوس این بخش نیز به مستند «قاعده بازی» به کارگردانی حسن وزیرزاده رسید. او علاوه بر دریافت فانوس، یک خنجر یمنی نیز با خود به خانه برد.
بخش دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره عمار، اختصاص به پاسداشت سید محمد جوزی پیشکسوت تاریخ شفاهی دفاع مقدس داشت. جمعی از خانواده شهدا از وی تقدیر کردند.
در ادامه این مراسم، از قطعه موسیقایی «صبح فردا» با صدای غلامرضا صنعتگر رونمایی شد. این قطعه حال و هوای ضد اسرائیلی داشته و به عملیات طوفان الاقصی اشاره دارد. او این قطعه را به صورت زنده خواند.
صنعتگر پس از خواندن این قطعه گفت: خیلی خوشحالم که امشب در جمع خانواده های شهدا هستم. این قطعه درباره طوفان الاقصی است که ترانه آن را مجید تال سروده و پسرم، ارشیا ملودی آن را تنظیم کرده است.
همچنین خانواده شهید مجید شهریاری با حضور روی صحنه این جشنواره، دومین نشان استقلال جشنواره عمار را به دکتر مجتبی عطاردی متخصص میکروالکترونیک تقدیم کردند. این نشان منقش به تصویر شهید مجید شهریاری بود.
عطاردی پس از دریافت این نشان گفت: میخواهم بگویم چرا آمریکا مرا دستگیر کرد؟ افراد زیادی به این کشور رفت و آمد میکنند اما چرا منو انتخاب کرد؟ باید بگویم کار آنها بسیار دقیق بود و اصلا اتفاقی نبود. ما توانستیم در حوزه تکنولوژی میکروالکتریک یا فناوری چیپ پیشرفت زیادی داشته باشیم و آن را تبدیل به صنعت روزی آور برای خود بکنیم تا جوانان ما بتوانند از آن پول دربیاورند.
وی ادامه داد: حتما میدانید که در روزگار ما همه دنیا براساس این فناوری پیش میرود و زیربنا و ریشه هوش مصنوعی، صنعت مخابرات و …. چیپ است. اکنون نبرد بزرگ آمریکا و چین سر همین موضوع است.
آنها میدانستند که چه کسی را باید دستگیر کنند، چرا که اگر جوانان ما در این زمینه مشغول به کار میشدند دیگر مهاجرت نمیکردند.
او گفت: من بیست سال به آمریکا رفت و آمد میکردم و کاری نداشتند، اما وقتی فهمیدند این صنعت را اقتصادی میکنیم و میتوانیم از آن پول دربیاوریم، دست به کار شدند.
وی در پایان گفت: من از شما میخواهم فرزندان خود را دانشمند بار بیاورید چرا که جنگ اینده دنیا جنگ دانش و علم و فناوری است. فراموش نکنید ریشه صنعت مخابرات، هوش مصنوعی و همه تکنولوژیهایی که میبینید همین صنعت و فناوری است.
فانوس جشنواره مردمی فیلم عمار به رومینا گوادالوپه پرز راموس سفیر کشور بولیوی در ایران به دلیل مواضع ضد استکباری این کشور تعلق گرفت.
او پس از دریافت این جایزه گفت: این جایزه برای من نماد مقاومت است و از یمنیها تشکر میکنم که در راستای حمایت از فلسطین تلاش میکنند. جایزهای که امروز به من داده شد متعلق به همه فلسطینیها و کسانی است که در راه آزادی فلسطین مقاومت کردند.
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه جشنواره عمار، از برگزیدگان بخشهای حافظه ملی و نقد درون گفتمانی تقدیر شد.
* بخش حافظه ملی
لوح افتخار این بخش به مستند «الترناتیو» به کارگردانی محمدصالح نیکنام رسید.
لوح افتخار دوم این بخش نیز به مستند «دوئل امجدیه» ساخته محمدرضا یوسفی رسید.
فانوس این بخش به اثر «جوانمرگ» ساخته سعید فضل زرندی رسید. مستند «ایزو ۱۳۶۱» ساخته محمدرضا میراضی برنده دیگر فانوس این بخش شد.
* بخش نقد درون گفتمانی
لوح افتخار این بخش به مستند «لاتارینو» ساخته مجید رستگار رسید.
فانوس این بخش به مستند «کمیجان» ساخته حمیدرضا بهوندی و «رزیدنت» به کارگردانی امیر محمد کوچک زاده داده شد.
* بخش تیزر فرهنگی، فیلم داستانی کوتاه و سریال
لوح افتخار بخش تیزر فرهنگی به اثر «پیرمرد و دریا» ساخته قاسم خسروی اهدا شد.
فانوس این بخش نیز به اثر «انگشتر» ساخته محمدحسین عباسی رسید.
لوح افتخار بخش فیلم داستانی کوتاه به اثر «اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی زهره صباغیان رسید. لوح افتخار دیگر این بخش نیز به اثر «شورشی» به کارگردانی علی سلمانی رسید.
فانوس بخش فیلم داستانی کوتاه به اثر «خوانا بنویسید» به کارگردانی مرتضی علیزاده داده شد.
* بخش سریال
لوح افتخار بخش سریال به اثر «سوران» به کارگردانی سروش محمدزاده رسید.
فانوس دستاورد هنری این بخش نیز به محمدرضا شجاعی مدیر هنری سریال سوران داده شد.
* بخش فیلم داستانی بلند
لوح افتخار دستاورد هنری این بخش به اثر «ایلیا، جستجوی قهرمان» به کارگردانی سیدعلی موسوینژاد تعلق گرفت.
فانوس کارگردانی این بخش نیز به فیلم سینمایی «مصلحت» به کارگردانی حسین دارابی رسید.
در این مراسم یاد و خاطره زنده یاد پروانه معصومی گرامی داشته شد. فرزند پروانه معصومی لوح تقدیر جشنواره عمار را دریافت کرد.
فانوس جشنواره مردمی فیلم عمار به رومینا گوادالوپه پرز راموس سفیر کشور بولیوی در ایران به دلیل مواضع ضد استکباری این کشور تعلق گرفت.
او پس از دریافت این جایزه گفت: این جایزه برای من نماد مقاومت است و از یمنیها تشکر میکنم که در راستای حمایت از فلسطین تلاش میکنند. جایزهای که امروز به من داده شد متعلق به همه فلسطینیها و کسانی است که در راه آزادی فلسطین مقاومت کردند.
/