Categories: سلامت

چهارم دی ماه و آخرین اخبار کرونایی استان ها

به گزارش برگزیده های ایران ،سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه ۲۸ آذر ماه ورود اولین مورد از سویه جدید اومیکرون به ایران را که از آفریقای جنوبی آغاز شده بود، تایید کرد.

کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.

سویه‌ای که به گفته ستاد ملی مقابله با کرونا ظرف ۱۷ روز می‌تواند به سویه غالب در کشور تبدیل شود، قدرت انتقال و سرایت آن سه برابر کرونا دلتا بوده و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی اعم از فاصله‌گذاری فیزیکی، استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات به منظور پیشگیری از پیک مجدد بیماری باید مورد توجه قرار بگیرد.

بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر افزون بر ۹۰ کشور جهان درگیر سویه اومیکرون omicron هستند و به گفته کارشناسان، تعداد مبتلایان سویه اومیکرون هر سه روز یک بار در دنیا دو برابر می‌شود.

پوشش فراگیر واکسیناسیون به ویژه تزریق دُز سوم واکسن کرونا، رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پرهیز از دورهمی‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از راهکارهای مقابله با انتشار سویه جدید اومیکرون و پیشگیری از ورود به اوجگیری ششم کرونا شناخته شده است.

در شبانه روز گذشته ۲۱ استان کشور، مرگ و میر صفر و یک داشته اند اما بیشترین تعداد موارد فوت بیماران کرونایی مربوط به استانهای فارس با ۷ نفر و تهران و کرمان با ۵ نفر بوده است.

در حال حاضر ۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۳۹۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی در نقشه کشور وجود ندارد.

پیشنهاد اعمال محدودیت‌ها ارایه شد

دکتر حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا روز شنبه در نشست خبری با موضوع سویه جدید اومیکرون در ایران اظهار داشت: براساس نتایج جلسه اخیر که با حضور کارشناسان آمار وزارت بهداشت برگزار شد، رنگ بندی کرونایی باید تغییر کند.

وی گفت : در حال حاضر این موضوع به صورت اولیه مورد توافق قرار گرفته است و نتایج آن در چند روز آینده مشخص می شود.

وی با یادآوری اینکه پیشنهاد محدودیت های کرونایی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه کردیم، گفت: اگر ما پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم و واکسیناسیون را انجام ندهیم، حداقل سه تا چهار هفته آینده با پیک اومیکرون مواجه می شویم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: قرنطینه و محدودیت ها باید با نظر رییس جمهوری و وزارت کشور در مجامع عمومی اعمال شود.

جماعتی از تدابیر لازم برای مقابله با اومیکرون را همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی،اعمال محدودیت ها در مجامع و اماکن شلوغ و پرازدحام و انجام واکسیناسیون بویژه دز یادآور اعلام کرد و افزود: به مردم توصیه می شود که این موارد را به دقت رعایت کنند.

وی باردیگر توصیه اکید کرد که مردم هم پروتکل های بهداشتی را به شدت رعایت کنند و هم در فاصله زمانی تا ۲ هفته آینده که زمان طلایی است دُز سوم واکسن کرونا را حتما تزریق کنند.

وضعیت کرونا در استان ها

 شواهد و قراین از ورود به موج ششم کرونا در استان خراسان رضوی حکایت دارد به طوری که اکنون آمارها از افزایش چند برابری تعداد مبتلایان سرپایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی در این استان خبر می‌دهد. نخستین مورد ابتلا به اومیکرون در مشهد نیز مورد تایید قرار گرفته است.

در حال حاضر از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی، یک شهرستان در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
در روزهای اخیر مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد که بیشترین جمعیت استان خراسان رضوی را زیر پوشش دارد از نشانه‌های  آغاز موج ششم کرونا در این استان خبر می‌دهند و تمهیدات و آمادگی‌های لازم برای پیشگیری و کنترل موج ششم را اتخاذ کرده‌اند و بدین منظور همه بیمارستان و مراکز درمانی استان در حال آماده‌باش هستند.

هم‌اکنون شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستانهای خراسان رضوی حدود ۴۵۰ نفر است که ۳۱۵ نفر آنان مربوط به مشهد و ۱۵ شهرستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

در استان یزد طی ۲۴ ساعت گذشته از ۶۷۷ نمونه گرفته شده از مبتلایان مشکوک به ویروس کرونا در مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی استان بر اساس معیارهای تشخیصی سازمان جهانی بهداشت ۷۲ بیمار مبتلای قطعی به کووید -۱۹ شناسایی شدند.

همچنین شبانه روز گذشته ۲ فرد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ در شهر یزد و یک نفر هم در مروست شهرستان تازه تاسیس در جنوب استان یزد جان خود را از دست دادند.

از استان اردبیل هم گزارش شده که شاخص‌ فوتی، بستری روزانه و مجموع بستری مبتلایان کرونا در این استان در ادامه روند پایداری شیوع کرونا، شمار جان باختگان کرونا در استان اردبیل طی شبانه روز گذشته برای نوزدهمین بار طی دو ماه گذشته به صفر رسید.

شمار جان‌باختگان پنج موج شیوع کرونا در استان اردبیل، با صفر شدن دوباره فوت مبتلایان بستری طی شبانه روز گذشته، در رقم ۲ هزار و ۶۰۳ نفر باقی ماند.

 هم اکنون شاخص شمار ابتلای جدید، بستری همزمان و تعداد فوتی‌های روند ثابتی را طی می کند و بر این اساس مجموع مبتلایان بستری کرونا در مراکز درمانی این استان طی شبانه روز گذشته ۱۳۴ نفر بوده است.

بررسی آمار شیوع کرونا نشان می‌دهد که این میزان بستری همزمان مبتلایان کووید.۱۹ در استان اردبیل، ۷۶۳ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه پیش است.

از زنجان خبر رسیده که این استان روز گذشته فوتی کرونایی نداشت و بر این اساس شمار فوتی‌های کرونایی از زمان شیوع ویروس تاکنون در این استان به یک‌هزارو ۸۲۳ نفر رسیده است. هم اکنون ۱۰۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستری هستند که از این تعداد سه نفر مربوط به موارد مثبت روز گذشته است. شمار مبتلایان سرپایی و بستری در استان روند نزولی دارد. 

همچنین شمار فوتی های کرونا در هرمزگان افزایش یافت وبا فوت یک مبتلا به کرونا در استان در شبانه روز گذشته، مجموع فوتی های این ویروس از ابتدای شیوع آن تاکنون در هرمزگان به ۲ هزار و ۴۵۷ نفر رسید.

 هم اکنون ۴۸۳ نفر در هرمزگان مبتلا به کرونا هستند که از این شمار ۳۹۳ نفر در قرنطینه خانگی بوده و مابقی نیز بستری هستند که از مجموع ۸۷ نفر بستری ، ۳۱ نفر در شبانه روز گذشته در بیمارستان های هرمزگان بستری شدند.

خبر دیگر اینکه آمار بستری‌های کرونا در کرمانشاه به ۱۲۰ نفر افزایش یافت که از این از این تعداد ۳۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال پنج نفر آنها وخیم است.

با فوت یک نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته مجموع جان‌باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۱۹ نفر رسیده است. در حال حاضر ۱۳ شهرستان استان کرمانشاه در وضعیت آبی کرونایی قرار گرفت و شهرستان پاوه در وضعیت زرد قرار دارد..

در البرز با تلاش مدافعان سلامت طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونایی در این استان به ثبت نرسید ضمن آنکه شمار بستری ها به نسبت روزهای گذشته کاهش چشمگیر دارد.

۱۴ بیمار بدحال کووید۱۹ در بیمارستان های البرز بستری شدند که اکنون در مجموع ۱۲۷ بیمار کووید۱۹  در این مراقبت تحت مراقبت درمانی قرار دارند.

در ایلام هم مورد فوتی ناشی از کرونا در ایلام در شبانه روز گذشته ثبت نشده و پنج روز بدون فوتی در استان سپری شد. در شبانه روز گذشته، ۱۲ مورد ابتلای جدید کرونا شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۶۶ هزار و ۹۷۹ نفر افزایش یافت.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۶۰ بیمار جدید به ۲۸۴ نفر رسید.

از این رو در شهرستان قائمشهر، بی توجهی به بیماری کووید ۱۹، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دورهمی عامل اصلی آمار بالای مراجعه سرپایی به بیمارستان رازی این شهرستان بوده است.  در ۲۴ ساعت گذشته بار مراجعه سرپایی به بیمارستان رازی قائمشهر ۲۲۴ مورد بود در حالی که روز پنجشنبه دوم دی ماه این بیمارتسان ۱۱۴ مراجعه کننده سرپایی داشت.

در کردستان با کمک و مشارکت مردم در واکسیناسیون عمومی، تعداد بیماران روزانه مبتلا به کرونا در استان به عدد ۶ رسید و تک رقمی شد.

در حال حاضر ۱۵۳ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند که شهرهای دهگلان با سه نفر، دیواندره با ۲، مریوان با چهار، قروه با ۶ و بیجار با ۹ نفر کمترین تعداد بیماران را دارند، سنندج هم با ۹۱ نفر بیشترین تعداد بستری را دارد. امروز کردستان دومین روز بدون فوتی کرونا در دی ماه را پشت سر گذاشت.

تداوم واکسیناسیون عمومی در کشور 

همچنین تا کنون ۵۹ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۵۲۴ نفر دُز اول، ۵۱ میلیون و ۹۶ هزار و ۳۸۸ نفر دُز دوم و ۵ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۴۴۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۱۶ میلیون و ۳۹ هزار و ۳۵۵ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته ۴۴۶ هزار و ۵۵۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

تاکنون حدود ۶ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی معادل ۲۱۵ هزار و ۵۷۹ نفر دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

 تعداد جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد سه میلیون و ۵۹۶ هزار و ۳۰۳ نفر است که تاکنون  ۹۳ درصد از این جمعیت دُز اول و ۷۷ درصد دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

در همین حال سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این که ذخیره واکسن در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در شرایط مطلوبی است از تمامی گروه های هدف که تا کنون نسبت به دریافت واکسن اقدام نکرده اند خواست در اسرع وقت واکسن کرونای خود را تزریق کنند.

دکتر محمد علی کیانی با بیان این که در حال حاضر واکسیناسیون دُز سوم کرونا علاوه بر سالمندان و بیماران خاص، برای گروه های هدف بالای ۱۸ سال نیز در تمامی مراکز واکسیناسیون در حال اجراست تصریح کرد: در شرایط حال حاضر با توجه به شناسایی موارد ابتلا به سویه اومیکرون در سطح کشور، بهترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری دریافت دز سوم این واکسن است.

از سویی دیگر رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان از آغاز تزریق دُز سوم واکسن کرونا به گروه های سنی ۱۸ سال و بالاتر در این شهرستان خبر داد.

علیرضا رستمی کیا افزود: همه افراد بالای ۱۸ سال با هر نوع واکسنی که در نوبت‌های قبل دریافت کرده اند با فاصله سه ماه از تزریق دومین دُز واکسن، لازم است برای دریافت نوبت سوم اقدام کنند.

در شهرستان قشم از ابتدای واکسیناسیون کرونا تا کنون ۲۱۴ هزار و ۷۵۷ نفر واکسن دریافت کرده‌اند که از این تعداد به پنجهزار و ۳۰۰ نفر دُز سوم تزریق شده است.

 همچنین ۱۱۳ هزار و ۷۷۷ نفر دُز اول و ۹۵ هزار و ۷۸۰ نفر دُز دوم خود را دریافت کرده‌اند.

در همین ارتباط دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفته که با استقبال مردم از تزریق دُز سوم واکسن کرونا و برداشتن محدودیت سنی، مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در بیرجند از ۲ به پنج مرکز افزایش یافت.

غلامرضا شریف‌زاده افزود: استقبال از واکسیناسیون در روزهای اخیر افزایش یافته است به‌گونه‌ای که میانگین تعداد واکسن ترزیق شده از ۴ هزار و ۲۰۰ دُز در اوایل هفته گذشته به پنج هزار و ۶۰۰ دز واکسن کرونا در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته رسید.

رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به تزریق پنج میلیون و ۷۸۰ هزار دُز واکسن کرونا در این استان گفت: تاکنون بیش از ۸۲ درصد جمعیت هدف خوزستان واکسینه شده اما تنها ۶۳ درصد این جمعیت دُز دوم واکسن را دریافت کرده اند.

دکتر سیدمحمد علوی با اشاره به اینکه کرونا بار دیگر در جهان به شدت در حال انتشار است گفت: اروپا، آمریکا و تعداد زیادی از کشورهای جهان درگیر موج جدید ناشی از سویه اُمیکرون شده اند.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز از تزریق روزانه چهار هزار دُز واکسن کرونا در حوزه غرب اهواز خبر داد و گفت: واکسیناسیون نوبت سوم کرونا برای کلیه افراد بالای ۱۸ سال در این منطقه اهواز از یکم دی ماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

براساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت، خراسان شمالی در جایگاه نخست واکسیناسیون علیه کرونا قرار دارد و هم اینک ۹۷ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان با دریافت دُز اول و ۸۳ درصد از این جمعیت نیز با دُز دوم در برابر کرونا واکسینه شده اند.

در خبری دیگر معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد اعلام کرده که تاکنون ۹۰٫۲ درصد افراد بالای ۱۲ سال، دُز اول و ۷۶٫۶ درصد هم دُز دوم واکسن کرونا را در این استان دریافت کرده‌اند.

دکتر مسعود شریفی افزود: درحال حاضر تمام افراد بالای ۱۸ سال در استان که سه ماه از دریافت دُز دوم واکسن کرونای آن‌ها گذشته باشد می‌توانند برای دریافت دُز سوم اقدام کنند.

وی با اشاره به واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۸ سال در استان نیز گفت: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون نوبت اول در این گروه سنی ۹۲ درصد و هر دو نوبت ۷۱ درصد است.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ۸۶.۱ درصد جمعیت هدف این استان تاکنون دُز نخست و ۷۰.۹ درصد این تعداد نیز هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دکتر مریم کوشکی بیان کرد: سه میلیون و ۱۱۲ هزار و ۸۰۴ دُز واکسن کرونا تاکنون وارد این استان و ۲ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۶۹ دُز آن برای افراد دارای شرایط تزریق شده است.

خبر دیگر اینکه سرپرست شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفته از جمعیت ۱۰۶ هزار نفری بالای ۱۲ سال واجد شرایط کرونا در شهرستان تاکنون ۹۰ هزارو ۵۰۰ نفر دز اول، ۷۸ هزار دز دوم و ۱۱ هزار نفر دز سوم را دریافت کردند.

سید مسعود تقوی کرد: با بررسی کارشناسان باید در سطح شهرستان ۱۶ هزار نفر دُز اول و ۹ هزار نفر دیگر دُز دوم را دریافت کنند.

از استان گیلان هم گزارش شده است که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی اعلام کرده که تاکنون نزدیک ۱۳۳ هزار نفر در استان هنوز دُز اول واکسن کرونا را دریافت نکرده اند که ضروریست با آموزش‌های لازم و کمک رسانه‌ها برای قانع شدن این تعداد به تزریق واکسن اقدام شود.

دکتر ارسلان سالاری با اشاره به مطالعات انجام شده در افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در چند بیمارستان افزود: از ۲۵۲ بیمار بستری، ۱۱۴ نفر واکسن کرونا را دریافت نکرده اند، ۱۰۹ نفر هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده بودند و ۱۴ نفر نوبت سوم واکسن به آنها تزریق شده بود.

طبق آمار شبکه بهداشت و درمان قائمشهر تاکنون ۴۳۴ هزار و ۲۵۵ دز واکسن در این شهرستان تزریق شده است که از این تعداد ۲۱۸ هزار و ۹۴۹ دز معادل ۸۸.۷ درصد مربوط به نوبت اول و ۱۹۷ هزار و ۱۹۳ دُز معادل ۸۰.۵ درصد مربوط به نوبت دوم و ۱۸ هزار و ۱۱۳ دُز مربوط به نوبت سوم بوده است.

گزارش های کرونایی استان ها

زنگ خطر موج ششم کرونا در خراسان رضوی به صدا درآمد

آخرین اطلاعات درباره وضعیت کرونایی کشور/ فوت ۴۲هموطن دیگر 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از فوت ۴۲ نفر دیگر از هموطنان طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کووید۱۹ خبر داد و تصریح کرد: ۲۱ استان کشور نیز در این بازه زمانی مرگ و میر صفر و یک داشته‌اند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۳۴۸ نفر رسید.

 از دیروز(جمعه) تا امروز(شنبه) چهارم دی ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۱۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۶۵ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۸۲ هزار و ۹۰۵ نفر رسید.

دو هزار و ۷۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

به گزارش برگزیده های ایران، روز دوشنبه ۲۹ آذر ماه برای سومین بار تلفات کرونا طی ۲۴ ساعت، ۴۱ نفر اعلام شد.    

تلفات کرونا طی هفته های اخیر و پس از عبور خیز پنجم کرونا از کشور روندی کاهشی داشته که بدون شک این اتفاق را باید مرهون رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن دانست که با واکسیناسیون حداکثری تکمیل شد.

admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

2 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

3 هفته ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

2 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago