Categories: اخبار روز

کارنامه دولت سیزدهم در عرصه موسیقی؛ پای مجوزهایشان ایستادند

کارنامه دولت سیزدهم در عرصه موسیقی؛ پای مجوزهایشان ایستادند

– اخبار فرهنگی –

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، دولت سیزدهم در عرصه موسیقی فعالیت‌های بسیاری داشت که برخی از آنها در نوع خودش کم‌نظیر بود و در روند حرکتیِ موسیقی در کشورمان بسیار تأثیرگذار بوده‌اند. دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی موسیقی در ایران است، جایی که مجوزهای موسیقی صادر می‌شود و می‌بایست برای مسیر موسیقی سیاست‌گذاری‌های لازم را انجام دهد.

البته دفتر موسیقی در مقاطعی تنها به جایی برای صدور مجوز تبدیل شده بود و تقریباً اثرگذاری خود را در جریان موسیقی از دست داده بود و البته این مسئله از سال گذشته و با تغییر مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ، اصلاح شد تا دفتر موسیقی در مسیری درست و تأثیرگذار در عرصه موسیقی قدم بردارد.

دولت سیزدهم تلاش کرده است فعالیت‌هایش در عرصه موسیقی، با شعارهای این دولت همخوانی داشته باشد. در اینجا به برخی از فعالیت‌های دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم اشاره می‌کنیم:

واکنش علیرضا قربانی به حواشی اخیر/ باید بیشتر از اینها به هنرمندان اعتماد ‌کنیم + فیلم

دولت سیزدهم پای مجوزهایش ایستاد

یکی از مهمترین کارهایی که در دولت سیزدهم انجام شد، ایستادن پای مجوزهایی بود که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کنسرت‌های مختلف در نقاط مختلف کشور صادر شد. در گذشته شاهد بودیم که برخی مجوزهای صادرشده برای کنسرت‌های موسیقی در برخی شهرها، با سلیقه‌های شخصیِ برخی از مسئولان استانی لغو می‌شد، این اتفاق در سال گذشته برای کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان رخ داد، اما مسئولان وزارت فرهنگ تمام‌قد پای مجوزشان ایستادند تا بالاخره علیرضا قربانی و گروهش در اصفهان روی صحنه بروند.

وزیر فرهنگ، قائم‌مقام وزیر فرهنگ و مدیرکل دفتر موسیقی به‌طور مشخص و با جدیت وارد میدان شدند تا موانع موجود برای برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان برطرف شود. جالب اینکه، وقتی کنسرت برگزار شد و همگان سطح بالای این اجرا را دیدند، حتی مخالفان برگزاری این اجرا هم به‌نوعی از مواضع قبلی عقب کشیدند.

عدالت فرهنگی مهمترین هدف ماست / جشنواره ریسمانی برای چنگ‌زدن همه است

عدالت فرهنگی و هنری

یکی از کارهای روی‌زمین‌مانده در عرصه موسیقی، آوردن هنر به محله‌های پایین شهر بود. در دولت سیزدهم و در جریان برگزاریِ سی‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر و با درایت رئیس جشنواره، سالن فرهنگسرای بهمن در جنوب شهر، به‌عنوان یکی از سالن‌های اصلی این جشنواره در بخش موسیقی پاپ معرفی شد.

این سالن در جنوب شهر قرار دارد و در طول برگزاری سی‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر، میزبان مهمترین چهره‌های موسیقی پاپ ایران و البته مخاطبانی از جنوب شهر بود. قیمت بلیت‌های این اجراها هم در پایین‌ترین سطح ممکن بود.

برگزاری کنسرت‌ها در سالن فرهنگسرای بهمن، پس از جشنواره هم ادامه یافت و این امکان برای مردمان جنوب شهر فراهم شد تا بتوانند نزدیک محل اقامت‌شان کنسرت ببینند.

سند موسیقی پس از سال‌ها انتظار تصویب شد

سند ملی موسیقی پس از سال‌ها انتظار و بلاتکلیفی در دولت‌های مختلف، در دولت سیزدهم و در اقدامی جسورانه تصویب و ابلاغ شد. سند موسیقی می‌تواند مسیر حرکت موسیقی در سال‌های آینده را ترسیم کند و مشکلات موجود در این زمینه را از بین ببرد.

مدیرکل دفتر موسیقی: در کنسرت قربانی ما پای قانون ایستادیم

سفرهای استانی

یکی از مهمترین اتفاق‌های دولت سیزدهم، اهمیت دادن به استان‌ها و شهرهای مختلف کشور در همه سطوح بود، فراموش نکنیم که رئیس‌جمهوری محترم، شهید آیت الله رئیسی در سفر استانی و در حین خدمت به مردم به شهادت رسید.

در عرصه موسیقی هم مدیرکل دفتر موسیقی سفرهای استانی را برای رسیدگی به مسائل موسیقی در استان‌ها آغاز کرده بود، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی در سفر به شیراز و بوشهر، مسائل مختلف موسیقی در این استان‌ها را بررسی و مشکلات موجود را حل‌وفصل کرد.

ماجراهای لغو کنسرت‌ها در بوشهر در حال تبدیل شدن به یک معضل بود که با سفر مدیرکل دفتر موسیقی به این استان، مشکلات از سر راه برداشته شد.

صدور مجوزهای موسیقی در سریعترین زمان

با راه‌اندازی سامانه صدور مجوزهای موسیقی، اجراهای زنده، تک‌آهنگ‌ها، آلبوم‌های صوتی و تصویری، شعرها و دیگر موارد عرصه موسیقی، در سریعترین زمان ممکن مجوزهایشان را دریافت کردند.

مقایسه آماری دولت سیزدهم با دولت دوازدهم در عرصه موسیقی

رکورد ۴هزار و ۵۰۰ سانس کنسرت در یک سال

آمار اجرای صحنه‌ای موسیقی  در سه سال آخر دولت دوازدهم

ابتدای سال ۱۳۹۸ تا مرداد ۱۴۰۰
سال ۱۳۹۸ ـ ۶۲۱ مجوز صادر شد و یک‌هزار و ۱۲۹ اجرا روی صحنه رفت.
سال ۱۳۹۹ ـ ۳۳ مجوز صادر شد و ۵۸ اجرا روی صحنه رفت.
سال ۱۴۰۰ ـ هیچ مجوزی صادر نشد و هیچ اجرایی به صحنه نرفت.

آمار صدور مجوزهای آثار صوتی در سه سال آخر دولت دوازدهم

سال ۱۳۹۷

۵۴۸ آلبوم موسیقی ـ ۲۰ آلبوم تصویری موسیقی، ۲۴۶۰ تک‌آهنگ ـ ۱۹۶۲۳ شعر ـ ۱۸ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۵۵ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۳۲۴ نماهنگ ـ ۷۳ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۱۴۱ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری

سال ۱۳۹۸

۳۵۷ آلبوم موسیقی ـ ۶ آلبوم تصویری موسیقی، ۳۰۷۵ تک‌آهنگ ـ ۲۳۶۰۰ شعر ـ ۲۲ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۴۰ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۲۵۹ نماهنگ ـ ۷۰ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۱۰۲ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری

سال ۱۳۹۹

۳۷۷ آلبوم موسیقی ـ ۷ آلبوم تصویری موسیقی، ۴۵۱۴ تک‌آهنگ ـ ۱۳۳۰۳ شعر ـ ۰ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۰ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۳۵۰ نماهنگ ـ ۸۳ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۱۴۰ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری

آمار اجرای صحنه‌ای موسیقی در دولت سیزدهم

شهریور ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳
سال ۱۴۰۰ ـ ۶۲ مجوز صادر شد و یک‌هزار و ۲۳۰ اجرا روی صحنه رفت.
سال ۱۴۰۱ ـ ۱۴۱ مجوز صادر شد و ۳۹۱۳ اجرا روی صحنه رفت.
سال ۱۴۰۲ ـ ۱۹۱۱ مجوز صادر شد و ۴۵۰۰ اجرا روی صحنه رفت.
سال ۱۴۰۳ ـ ۳۷۱ مجوز صادر شد و ۸۵۸ اجرا روی صحنه رفت.

لازم به توضیح است که در سال ۱۴۰۰ به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و سپس شرایط اجتماعی، برگزاری اجراهای صحنه‌ای با وقفه‌ای ۱۰ماهه مواجه شد، ازاین‌رو، آمار ارائه‌شده در این سال، مربوط به سه ماه آخر این سال است.

آمار صدور مجوزهای آثار صوتی در دولت سیزدهم ـ شهریور ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۳

سال ۱۴۰۰

۳۸۷ آلبوم موسیقی ـ ۵ آلبوم تصویری موسیقی، ۵۰۶۱ تک‌آهنگ ـ ۱۱۸۰۰ شعر ـ ۱۳ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۳ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۳۵۷ نماهنگ ـ ۷۵ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۱۱۵ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری

سال ۱۴۰۱

۱۶۵ آلبوم موسیقی ـ ۴ آلبوم تصویری موسیقی، ۱۸۲۰ تک‌آهنگ ـ ۴۷۲۴ شعر ـ ۱۲ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۸ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۱۴۳ نماهنگ ـ ۵۲ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۸۸ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری

سال۱۴۰۲

۲۸۹ آلبوم موسیقی ـ ۲۹ آلبوم تصویری موسیقی، ۳۹۶۵ تک‌آهنگ ـ ۸۶۹۴ شعر ـ ۲۴ گروه اعزامی به خارج از کشور ـ ۱ اجرای گروه‌های خارجی در ایران ـ ۲۰۷ نماهنگ ـ ۶۵ کتاب گویا ـ تأسیس و تمدید ۷۷ استودیوی صدابرداری یا مراکز تولید و تکثیر آثار صوتی و تصویری.

/+

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران معرفی شد

مدیرکل دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدعلی مرآتی» را به عنوان مدیرعامل…

3 ساعت ago

هیتلر دو روز قبل از خودکشی بالاخره معشوقه‌اش را گردن گرفت و با او عروسی کرد!

حین ازدواج اعلام کرد که «چون در خلال خدمت میسر نشد ازدواج کنم، اکنون که…

3 ساعت ago

۲ کارگردان مهم فرانسه به اتهام تجاوز بازداشت شدند

بنوآ ژکو و ژاک دویلون کارگردان‌های مشهور فرانسوی به تجاوز جنسی به ۲ بازیگر متهم…

3 ساعت ago

“ظاهرا یک انتخابات است این!”

حمید حاجی زاده در شعری طنز به وقایع انتخابات تیرماه نگاه کرده و آن را…

3 ساعت ago

محمد خزاعی رای خود را به صندوق انداخت

محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی پای صندوق رفت.

3 ساعت ago

محسن افشانی و قاسم افشار رای دادند

محسن افشانی و قاسم افشار به پای صندوق‌های رای رفتند.

3 ساعت ago