به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، غفور کارگری در حاشیه مراسم تقدیر از برترینهای فرهنگی کاروان اعزامی به بازیهای پاراآسیایی هانگژو، گفت: عنوان این مراسم حدیث سرآمدان بود. برداشتمان این بود و این هست که در جامعه ورزش به اخلاق، معنویت، پهلوانی و غیرت ملی، همیت ایرانی و به مباحث ارزشی باید توجه بیشتری صورت بگیرد. هرچند ورزشکاران و مربیان ما به این موضوع اهمیت قائل هستند ولی برای اینکه حرکتی برای توجه و ترغیب مباحثی مانند جوانمردی و پهلوانی آغاز کنیم، این مراسم را برگزار کردیم. از قبل هم اعلام کردیم و همه کاروان در جریان بودند که در کنار تجلیل از مدالآوران ورزشی و قهرمانی از مدالآوران و حماسهسازان حوزه پهلوانی و اخلاق و مروت هم قدردانی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: تمامی اعضای کاروان فرزندان ایران اعزامی به مسابقات پارآسیایی هانگژو مورد بررسی قرار گرفتند و نهایتاً حدودا ۱۱۳ نفر انتخاب شدند. بعضیها انتخابی بودند و برخی دیگر براساس وضعیتشان انتخاب شده بودند، مانند کسانی که فرزند داشتند. از همه کسانی که دارای فرزند بودند در راستای تحکیم خانواده و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی تجلیل کردیم. از همه جانبازان عزیزمان تجلیل کردیم و در ۳ بخش دیگر، افراد توسط کمیسیون بررسی شدند. یک گزینه، فداکاران بودند، این عزیزان کسانی بودند که برای تقویت و ارتقای سطح تیمشان و همتیمیهایشان حتی از حق خودشان گذشتند. ۴ نفر ورزشکار شطرنجباز کشورمان این کار را کردند. از بانوانمان که در زمینه حجاب و عفاف در سطح عالی بودند، چند نفر انتخاب شدند که از آنها قدردانی شود.
رئیس کمیته پارالمپیک ایران عنوان کرد: از همه مهمتر بخش اخلاق و معنویت که شاخصه آن توجه به مباحث ارزش ملی، تعصب ملی، پرچم، سرود، دیانت و اخلاق و همکاری با تیم بود مورد بررسی قرار گرفت و تعدادی هم در این زمینه انتخاب شدند. انشاءالله این مراسم سرآغازی باشد برای توجه جدیتر به این مقوله که قهرمانان ما همانند گذشته روحیات پهلوانی را هم در کنار مدالآوریشان و کسب مقامهای ورزشی برای کشور مدنظر قرار دهند و هم سفیر و نمایندگان ایران قوی در بعد قهرمانی باشند و هم ایران قوی در بعد پهلوانی.
کارگری در واکنش به این موضوع که در اساسنامهای که مربوط به استخدام مدالآوران وجود دارد، آمده که مدالآوران سالم خودشان استخدام میشوند ولی برای معلولان اینگونه است که فرزندان آنها استخدام میشوند، در صورتی که خود این ورزشکاران بیشتر به شغل نیاز دارند، گفت: در نظارت و سرکشی که جناب رئیس جمهور در حوزه ورزش داشتند، در جلسهای خدمت ایشان بودیم و مواردی را بیان و در قالب نامه تقدیم رئیس جمهور کردیم. ۵-۶ مورد بود که ما بیان کردیم که بین ورزشکاران پارالمپیک و سایر ورزشکاران تفاوت قائل شده است. یکی از این موارد همین بود و خوشحال هستم از اینکه شاید یک هفته بعد از حضور رئیسجمهور، نامه ما از طرف دفتر ریاست جمهوری برای بررسی و پیگیری مشکل ابلاغ شده است. این نامه هم به وزارت ورزش ابلاغ و هم به کمیسیون مربوطه در مجلس ارسال شده است و درخواست شده که این موارد بررسی شود.
وی در پاسخ به این سوال که زهرا نعمتی در مسابقات پارالمپیک حضور خواهد داشت؟ خاطرنشان کرد: همانطور که در حاشیه مراسم مربوط به جوایز و تجلیل شهرداری عرض کردم، باید بگویم که انشاءالله کاروان را همراهی خواهد کرد و صحبتهایی هم انجام شده که کشور ما از وجود این ورزشکار در المپیک پاریس بهره ببرد.
رئیس کمیته پارالمپیک در پاسخ به این سوال که اینکه گفته میشود تست دوپینگ برخی از ورزشکاران مثبت شده است، صحت دارد و اینکه چه اقدامی برای دوپینگ در خصوص مسابقات پارالمپیک انجام شده است؟ تصریح کرد: این موضوع در حال بررسی است و رای قطعی صادر نشده است. برای پارالمپیک پاریس حتما با دقت و آموزش بیشتر و تاکید به مربیان و ورزشکاران این موضوع را مورد توجه جدیتری قرار دادیم. حتی در پاداش غیر ورزشکاران، دستاندرکاران این موضوع را اعمال کردیم. یعنی اگر سرمربی و حتی فدراسیونی ورزشکار دوپینگی داشته در پرداخت پاداش آن را مدنظر قرار دادیم و عمل میکنیم.
/