Categories: کردستان

کشت ماشک در ۱۹ هزار هکتار از مزارع کردستان

محمدصالح احمدی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار برگزیده های ایران در سنندج  با اشاره به اینکه در حال حاضر تاکید وزارتخانه جهاد کشاورزی بر کشت علوفه دیم شامل ماشک و نخود علوفه‌ای است، اظهار کرد: با توجه به پتانسیل استان کردستان و نتایج مطلوب از کشت ماشک در این استان، امسال نیز بر اساس برنامه ابلاغی ۱۹ هزار هکتار از مزارع استان در تناوب با گندم به کشت این محصول اختصاص می‌یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ۳ الی ۴ هزار هکتار مزارع آیش در کردستان وجود دارد افزود: بیشتر این مزارع در شهرستان‌های بیجار،قروه،دهگلان و دیواندره قرار دارند و کشاورزان بعد از یکسال کشت گندم، سال بعد به زمین استراحت می‌دهند.

احمدی بیان کرد: در شرایط اقتصادی کنونی آیش زمین برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست و در این شرایط کشاورز باید از تناوب یک محصول دیگر در زمینه‌ای کشاورزی خود استفاده کند که بیشترین تناوب در استان ما گندم و نخود است.

وی خاطرنشان کرد: برنامه و سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان استفاده از علوفه دیم همچون ماشک و نخود علوفه‌ای در تناوب با گندم است چراکه عملکرد گندم در زمان برداشت افزایش می‌یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان  گفت: از ۱۹ هزار ابلاغ شده تاکنون در یک هزار و ۷۳۷ هکتار از اراضی استان ماشک کشت شده و برای این سطح کشت ۳۸ تن بذر ماشک و ۸ تن بذر نخود علوفه‌ای تامین و بین کشاورزان توزیع شده است.

احمدی با اشاره به اینکه تمامی ۸ تن بذر نخود علوفه‌ای به صورت رایگان و با صرف اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان در اختیار کشاورزان قرار داده شده است، بیان کرد: برای بذور ماشک نیز هر کیلو چهار هزار تومان جمعا ۱۵۲ میلیون تومان یارانه به منظور تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت علوفه دیم اختصاص داده شده است.

وی اظهار داشت: چون تاکنون کشت کامل این محصول در استان انجام نشده است نمی.شود پیش‌بینی از تولید آن برآورد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه سال گذشته در دو هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی استان ماشک کشت شد اظهار داشت: با توجه به شرایط خشکسالی به طور میانگین سال گذشته ۶ تا ۷ هزار تن علوفه از سطح مزارع زیرکشت ماشک در استان برداشت شد.

احمدی بیان کرد: در تمام شهرستان‌های استان کشت ماشک انجام می‌شود ولی بیشترین سطح زیر کشت این محصول در شهرستان‌های بانه، مریوان، سروآباد و کامیاران است.

وی در پایان به مزایای کشت ماشک اشاره کرد و گفت: ماشک گیاهی علوفه‌ای و مورد نیاز برای تامین علوفه دام است که در تناوب با گندم عملکرد را تا چندین برابرافزایش می‌دهد.

انتهای پیام/۷۹/۲۳۳۰


admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

1 ماه ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

1 ماه ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

3 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago