کشف ماده‌ای تازه حاوی نادرترین شکل طلا

کشف ماده‌ای تازه حاوی نادرترین شکل طلا

تینا مزدکی: شکل خاصی از طلا که Au2+ نام دارد با اندازه غیرمعمول اتمش معمولاً در طبیعت یافت نمی‌شود. دانشمندان دانشگاه استنفورد، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، و دانشگاه مک گیل در کانادا اکنون موفق به ایجاد و تثبیت یونی کمیاب شده‌اند که امکان استفاده‌های جدید از این فلز جذاب را فراهم می‌کند.

اتم‌های طلا دارای پروتون‌های زیادی هستند، که به آنها یک بار مثبت بزرگ می‌دهد که به شدت باعث کشیدگی الکترون‌های در حال گردش آنها می‌شود. این پیکربندی نه تنها به طلا درخشش زرد رنگ می‌دهد، بلکه احتمال از دست دادن یک یا سه الکترون را بیشتر از از دست دادن دو الکترون می‌کند.

اکنون شیمیدانان یونهای طلا را در نوعی ماده کریستالی به نام هالید پروسکایت به دام انداختند که در همه جا از پنل‌های خورشیدی گرفته تا دستگاه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود. پیکربندی خاص عناصر در کریستال، هر یون Au2+ را که در ماتریس آن تشکیل شده بود، تثبیت کرد و به طور موثر حالت منحصر به فرد خود را حفظ کرد.

یک شیمیدان می‌گوید:« پروسکایت هالید، دارای خواص بسیار جذابی برای بسیاری از کاربردهای روزمره هستند، بنابراین ما به دنبال گسترش این خانواده از مواد بوده‌ایم.»

یک Au2+ پروسکایت به صورت بی‌سابقه‌ می‌تواند راه‌های جذاب جدیدی را باز کند. این فرمول که به عنوان بخشی از تحقیقات جداگانه در مورد نیمه‌هادی‌های مغناطیسی و چگونگی بهبود دستگاه‌های الکترونیکی کشف شده‌است، شامل ترکیبی از نمک کلرید سزیم، کلرید Au3+، آب، اسید کلریدریک و «کمی ویتامین C» است.

این شیمیدان همچنین می‌گوید:« ما در آزمایشگاه می‌توانیم این ماده را با استفاده از مواد بسیار ساده در حدود پنج دقیقه در دمای اتاق بسازیم و در نهایت پودری به رنگ سبز تیره و تقریباً سیاه بدست بی‌آوریم که به دلیل طلایی که در آن وجود دارد، به طرز شگفت انگیزی سنگین است.»

ویتامین C با اهدای یکی از الکترون‌های خود، یون Au3+ را به Au2+ تبدیل می‌کند. تجزیه و تحلیل های متعدد تأیید کرد که دانشمندان واقعاً کمیاب‌ترین حالت‌های طلا را به شکلی پایدار تولید کرده‌اند. طلا به دلایل زیادی علاوه بر رنگ نسبتاً چشم نوازش، عنصری جذاب است: تغییر شکل نسبتاً آسانی دارد، اما به راحتی با سایر مواد شیمیایی واکنش نشان نمی‌دهد، به این معنی که در طول زمان کدر یا تخریب نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

  • نابغه ریاضی که در تاریخ گم شد!/ عکس

  • کشف گنج ۱۸۰۰ ساله کنار جسد یک زن/ عکس

اکنون یک شکل جدید و پایدار از آن برای استفاده داریم، گام‌های بعدی بررسی دقیق‌تر ویژگی‌های نوری و الکترونیکی Au2+ است، ویژگی‌هایی که در نهایت می‌توانند بهینه شوند و در الکترونیک و سایر زمینه‌ها مورد استفاده قرار گیرند. دانشمندان می‌گویند:« این واقعاً شگفت‌انگیز بود که ما توانستیم یک ماده پایدار حاوی Au2+ را سنتز کنیم. ما هیجان زده هستیم که ببینیم پروسکایت Au2+ چه کاری می تواند انجام دهد.»

منبع: sciencealert

۵۸۳۲۳

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago