به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از خرمآباد، روزهای پایانی سال ۹۸ مصادف شد با شیوع کرونا، ویروسی با درصد ابتلا و مرگ و میر بالا که به دلیل ناشناخته بودن مردم و کادر درمان را با زحمات بسیاری مواجه ساخت.
علاوه بر سلامتی، مشاغل بسیاری از شهروندان تحت تاثیر کووید ۱۹ قرار گرفت و به کسب و کارهای فراوانی خسارت بالا وارد شد، مردمانی که به ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی شدند و گاهی کوچکترین بیاحتیاطی منجر به از دست دادن عزیزی از یک یا چند خانواده میشد.
آمار جانباختگان در لرستان به تبع دیگر شهرهای کشور روزهای نخست بالا بود، با وجود رعایت دستورالعمل های بهداشتی و کاهش میزان مسافرت ها و همچنین خودداری شهروندان از حضور در اجتماعات و مراسم عروسی و عزا، اما به دلیل نبود درمان مشخص، روند ابتلا روز به روز افزایش مییافت، به گونهای که چندین موج سهمگین کرونایی در سراسر کشور ایجاد شد و روزگار مردم در مقاطعی به سیاه میشد.
با تلاش دانشمندان و محققان سراسر جهان، نخستین پژوهشها برای تولید واکسن علیه کووید ۱۹ صورت گرفت و سرانجام پس از ماهها مطالعه، واکسیناسیون عمومی با اولویت گروههای هدف شروع شد.
این روزها و در حالی که به دومین سال پاندمی کرونا نزدیک میشویم، با شدت گرفتن واکسیناسیون در لرستان، شاهد کاهش آمار مبتلایان و مرگ و میرها هستیم، ابرهای سیاه از آسمان استان خارج شده و روزهای آبی و آفتابی جایش را گرفته است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتوگو با خبرنگار برگزیده های ایران به کاهش آمار جانباختگان کرونا در استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی روزهای اخیر شاهد کمترین میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در استان هستیم، بهنحوی که اغلب روزهای بدون فوتی را پس از مدتها تجربه میکنیم.
مریم کوشکی با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۴ مورد ابتلای جدید در مراکز درمانی استان بستری شدند، افزود: خوشبختانه یک روز دیگر بدون فوتی در استان ثبت شد.
وی، از کاهش آمار مبتلایان به کرونا در استان خبر داد و گفت: ۱۳۳ مورد بستری مشکوک و قطعی طی شبانه روز گذشته در استان ثبت شده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون نیز گفت: تاکنون بیش از ۳ میلیون دز واکسن وارد استان شده که بیش از ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار دز آن تاکنون تزریق شده است.
کوشکی با بیان اینکه ۸۴.۴ درصد مردم لرستان دز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند، افزود: ۶۷.۵ درصد شهروندان نیز هر ۲ دز واکسن را تزریق کردهاند.
به گفته معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، هم اکنون شهرهای خرمآباد، پلدختر و رومشکان در وضعیت زرد و مابقی شهرها در وضعیت آبی قرار دارند.
نکته حائز اهمیت اینجا است که این کاهش آمار نباید موجب شود شهروندان مقررات بهداشتی را دست کم گرفته و با کمترین میزان رعایت پروتکلها در اجتماعات حضور یابند.
انتهای پیام/م