Categories: فرهنگ و هنر

گران‌ترین نقاش ایرانی که عام و خاص با هنرش ارتباط برقرار می‌کنند/ زنده‌یاد صادق تبریزی چهره شاخص مکتب سقاخانه که تاثیرش غیرقابل انکار است

گران‌ترین نقاش ایرانی که عام و خاص با هنرش ارتباط برقرار می‌کنند/ زنده‌یاد صادق تبریزی چهره شاخص مکتب سقاخانه که تاثیرش غیرقابل انکار است

مژده طباطبائی نقاش و منتقد هنری در مراسم گشایش نمایشگاه آثار زنده یاد صادق تبریزی با بیان اینکه نمی‌توان تأثیر تبریزی را در هنر این سرزمین انکار کرد و باید پذیرفت که این تأثیر چشمگیر بوده؛ شماری از آثاری را که در این نمایشگاه عرضه شده به جهت ترکیب بندی بسیار قوی و متبحّرانه و اجرای قدرتمند، جُزء درخشان‌ترین آثار این هنرمند فقید دانست.

به گزارش برگزیده،گالری سهراب در واپسین روزهای خرداد،شاهد رونمایی از چهار دوره آثار هنری صادق تبریزی یکی از پیشگامان ﻫﻨﺮ ﻣﺪرن و ﻣﻌﺎﺻﺮ اﯾﺮان و چهره ﺷﺎﺧﺺ مکتب ﺳﻘﺎﺧﺎﻧﻪ بود. در مراسم گشایش نمایشگاه «عشاقِ بی‌زمان، افق‌های بی‌کران» چهره‌های آشنای هنرهای تجسمی همچون ایرج اسکندری، مرتضی اسدی، مژده طباطبائی، فرزانه اسعدی، آرمان استپانیان، شبنم طلوع، مهرداد فلاح، ایرج میرزا علیخانی، سهراب احمدی، بهرام حنفی، کیارش یعقوبی، احمد میرزا، مجتبی رمزی، مجید احمدی، امیر یگانه و …حضور داشتند.

مژده طباطبائی که از ۱۳۷۸ با زنده یاد تبریزی همکاری داشته دربارۀ جزئیات آشنایی با هنر تبریزی گفت: «من روی مجموعه‌های مختلف تبریزی از همان بیست و پنج سال پیش که وارد این عرصه شدم تمرکز داشته و کار کرده‌ام اکنون نیز به سبب کار پژوهشی برای چاپ کتاب مروری بر زندگی و آثار صادق تبریزی که قرار است با همکاری مشترک گالری مژده و موزه هنرهای معاصر منتشر شود، بیشتر با دوره‌های مختلف کاری این هنرمند سترگ آشنا شدم. مشاهدۀآثار تبریزی به دلیل نگاه ویژه‌ای که این هنرمند نسبت به موضوعاتی که کار می‌کرده داشته، همواره برای من پر از لطف و هیجان بوده است؛ به هر حال ما نمی‌توانیم تأثیر تبریزی را در هنر این سرزمین انکار کنیم و باید بپذیریم که این تأثیر چشمگیر بوده و هنرمندان بسیاری پس از ایشان نیز راه این هنرمند را ادامه دادند.»

مدیر گالری مژده درباره آثار این نمایشگاه و گردآوری آن‌ها اضافه کرد: «این نمایشگاه که به همت گالری سهراب برگزار شده، به نظرم در برگیرندۀ مجموعه بسیار درخشانی از استاد تبریزی است. من بسیاری از کارهای استاد را دیده‌ام؛ چه آثاری که دست مجموعه‌دارها بوده و چه آثاری که در موزه‌های مختلف ایران نگهداری می‌شود و هم اکنون برای انتشار کتابِ پژوهشی در دسترس ماست. باید بی اغراق بگویم، تعدادی از کارهایی که در این نمایشگاه عرضه شده جزء درخشان‌ترین آثار استاد تبریزی هستند و این کارها برای من واقعاً قابل ستایش است. به‌خصوص مجموعه عشاق که درمیان آن‌ها تعدادی از آثار دارای ترکیب بندی بسیار قوی و متبحّرانه است و اجرای قدرتمندی دارد.»

طباطبائی در ادامه به وجه دیگری از این نمایشگاه اشاره کرد: «این مجموعه بسیار قابل پژوهش و بررسی است. دلیل این موضوع آن است که آثاری که در بازار هنر عرضه می‌شوند، کارهایی هستند که در دهۀ واپسین زندگی استاد خلق شده و به تکرار انجامیدند؛ ولی آثار این مجموعه بسیار قدیمی است و مربوط به زمانی است که استاد با حوصله و دقت بیشتری به مضمون آثارشان توجه می‌کردند. از این رو فکر می‌کنم این نمایشگاه برای خیلی از منتقدان هنر قابل بررسی باشد و باید دیده شود.»

او با اشاره به «ریتم خط‌ها»ی تبریزی که در این نمایشگاه عرضه شده ،افزود: «من ریتم خط‌های بسیاری، چه آن زمان که گالری خود را تأسیس کردم و چه الان که برای انتشار در کتاب جمع کرده‌ام مشاهده کرده‌ام؛ اما یکی دو ریتم خطِ بسیار استثنایی در این نمایشگاه وجود دارد که قبلاً دیده نشده و یا لااقل من ندیده بودم. این دسته آثار کارهای بسیار روان، راحت و خوش ساختی هستند. همچنین یکی دو تا از کارهایی که در این نمایشگاه نمایش داده شده است، از مجموعه خطوط عربی استاد تبریزی است که آنها هم بسیار حیرت انگیز هستند. سالیان قبل که من با حراج‌های بین المللی کار می‌کردم، قرار بود این مجموعه خط‌های عربی را به حراج بدهیم و به همین دلیل آن‌ها را که در ابعاد بزرگ هستند کم و بیش دیده بودم. این دسته آثار، فوق العاده هستند؛ چه از نظر ترکیب بندی و چه اجرا و تنوع ریتم و خط و فرم. فکر می‌کنم واقعاً باید آقای ترکمن را تحسین کرد که توانسته این مجموعه را جمع‌آوری و نمایش دهد.»

طباطبائی درباره چیدمان، قیمت‌گذاری و وضعیت فروش آثار تبریزی نیز بیان کرد: «این نمایشگاه در دوطبقه برگزار شده و تعداد آثار نیز زیاد است. شما توجه داشته باشید این اصلاً کار آسانی نیست که شما از یک هنرمندِ فقید کار جمع کنید؛ هنرمندی که کارهایش به لحاظ قیمت ارزان نیست و در ضمن کارهایی را جمع کنید که اصلاً داخل بازار هنر وجود ندارد؛ کارهای خیلی قدیمی که عموماً سلامت‌اند و خوب نگهداری شده و خیلی‌هایشان قاب اصلی خودشان را دارند.البته ممکن است خیلی‌ها بگویند قیمت‌ها بالاست؛ ولی فراموش نکنیم ما با هنرمندی مواجهیم که در قید حیات نیست و قابل تکرار هم نیست! قیمت‌های تبریزی هنوز جا دارد خیلی بیشتر از این رشد کند. ایشان سالیان دراز زحمت کشیدند. آن زمان که کارهای هیچ کس در حراج‌ها دیده نمی‌شد آثار این هنرمند در کریستیز و بونامزِ لندن فروخته می‌شد و به عنوان یک هنرمند پیشکسوت حقشان آن بود قیمت آثارشان بالاتر از این باشد.»

طباطبائی در پایان درباره دلایل استقبال خوبی که در روز افتتاحیه از نمایشگاه تبریزی شد ،گفت: «نوع کارهای تبریزی به گونه‌ای است که مردم خیلی می‌توانند با آنها ارتباط برقرار کنند. راحت و بی اغراق است. می‌توان گفت یکی از هنرمندهایی هستند که مخاطب خاص و عام زیادی دارد.»

نمایشگاه«عشاق بی‌زمان، افق‌های بی‌کران» تا ۲۸ خرداد در گالری سهراب ادامه دارد.

۵۷۵۷

برگزیده های ایران

admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago