Categories: اجتماعی

گزارش تصویری| کبوتر ۱۰۰ میلیارد تومانی و دیگر کفترهای نادر جهان

گزارش تصویری| کبوتر ۱۰۰ میلیارد تومانی و دیگر کفترهای نادر جهان

به گزارش خبرگزاری برگزیده، کبوترها پرندگانی هستند که بدون دورخیز به صورت عمودی از زمین بلند می‌شوند؛ رنگ‌هایی را می‌بینند که ما نمی‌توانیم ببینیم، صداهایی را می‌شنوند که ما نمی‌شنویم و با مکانیسم‌هایی که به پدیده‌های کوانتومی، میدان مغناطیسی زمین و وضعیت ستارگان در آسمان شب بستگی دارد، راه خود را تا صدها کیلومتر دورتر از خانه پیدا می‌کنند.

علاوه بر این، کبوترها در شهرهای سراسر جهان یافت می‌شوند و نسل آن‌ها از پرنده‌ای به نام کبوتر چاهی که مردم مدت‌ها پیش آن را اهلی کردند، سرچشمه می‌گیرد.

کبوتر سبز بروس (Treron waalia) در یک نوار باریک در سراسر آفریقای مرکزی و بخش‌هایی از خاورمیانه زندگی می‌کند و در خوردن انجیر تخصص دارد.

همچنین شواهدی وجود دارد که کبوترهای وحشی از ۶۷ هزار سال پیش منبع غذای اصلی نئاندرتال‌ها و انسان‌های مدرن بودند. کبوترهای اهلی در تمدن‌های مختلف، از رومیان باستان گرفته تا چنگیز خان مغول، خدمات ارزشمندی به انسان‌ها ارائه می‌کردند و حتی در برهه‌ای نماد ثروت و قدرت بودند.

در برخی از نقاط جهان، سریع‌ترین کبوترها هنوز در مسابقات شرکت می‌کنند و جایزه می‌برند؛ سال ۲۰۲۰، یک کبوتر مسابقه‌ای به نام «نیو کیم» با قیمت حدود ۱٫۹ میلیون دلار در یک حراجی در بلژیک به فروش رفت.

با توجه به آنکه هرلحظه با کبوترها چشم تو چشم می‌شویم، تصور دنیایی بدون آن‌ها ممکن است دشوار باشد؛ اما حتی این پرندگان سازگار نیز از انقراض مصون نیستند.

سال ۱۸۰۰، کبوتر مهاجر (Ectopistes migratorius) با جمعیت ۳ میلیاردی یکی از پرتعدادترین پرندگان جهان بود، اما پس از آن در کمتر از یک قرن، به لطف گرسنگی سیری‌ناپذیر انسان‌ها برای گوشت ارزان‌قیمت پرنده همراه با جنگل‌زدایی گسترده، این گونه از حیات‌وحش ریشه‌کن شد؛ به‌طوری‌که آخرین کبوتر مهاجر به نام «مارتا» سال ۱۹۱۴ در اسارت در باغ وحش سین‌سیناتی جان سپرد.

کبوتر شاهی چشم سفید (Ducula perspicillata) که بومی مناطق گرمسیری اندونزی است، به ظاهر عینک زده است.
این پرنده طوطی نیست، بلکه کبوتر سبز فیلیپینی (Treron axillaris) است که در باغ وحش آویلون در فیلیپین عکاسی شده است.
کبوتر سبز فیلیپینی
با چشمی مانند یاقوت، این کبوتر شاهنشاهی (Ducula pinon) بومی گینه نو است اما در پارک پرندگان جورونگ در سنگاپور دیده می‌شود.
کبوتر نیوزلندی (Hemiphaga novaeseelandiae) که به عنوان گنجینه‌ای فرهنگی در نظر گرفته می‌شود.
کبوترهای چشم برهنه (Patagioenas corensis) به دلیل حلقه‌های شبیه عینک‌های خلبانی که اطراف چشم آن‌ها قرار گرفته است، مشهوراند. این گونه که در عکس می‌بینید، در زیستگاه بومی خود در کلمبیا، ونزوئلا و آنتیل هلند به شدت برای غذا شکار می‌شود.
کبوتر چشم برهنه
کبوتر نیکوبار (Caloenas nicobarica) نزدیکترین کبوتر زنده به دودو است. این پرندگان که در باغ وحش هنری دولی و آکواریوم اوماها عکاسی شده‌اند، از جزایر آندامان و نیکوبار هند گرفته تا مجمع الجزایر مالایی، جزایر سلیمان و پالائو یافت می‌شوند.
اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت، کبوتر کاکلی جنوبی (Goura scheepmakeri) را به دلیل تقاضا برای گوشت و پر در معرض خطر انقراض قرار داده است. این عکس در باغ جانورشناسی در احمدآباد هند گرفته شده است.
کبوتر شاه بلوطی (Ducula aenea paulina) زیرگونه‌ای از کبوتر شاهنشاهی سبز است که از اندونزی می‌آید. این یکی در پارک پرندگان در آلمان عکاسی شده است.
کبوتر قرقاولی (Otidiphaps nobilis aruensis) روزهای خود را مانند همنام خود، قرقاول، بر روی زمین می‌گذراند. در حالی که این گونه بومی گینه نو و جزایر مجاور است، در باغ وحش سینسیناتی عکس گرفته شده است.
کبوتر شاهنشاهی شکم صورتی (Ducula poliocephala) از برخی جزایر فیلیپین ناپدید شده است، جایی که با از دست دادن زیستگاه و فشار شدید شکار تهدید می‌شود. IUCN گونه‌هایی را که در اینجا در باغ وحش آویلون عکس گرفته شده است، به عنوان تقریباً در معرض خطر طبقه‌بندی می‌کند.
کبوتر ونگا (Leucosarcia melanoleuca) در باغ وحش هیوستون به تصویر کشیده شده است.
کبوتر زیتونی آفریقایی (Columba arquatrix) در پارک پرندگان فرانسه عکس گرفته شده است. این گونه در محدوده بومی خود در آفریقا و خاورمیانه مشاهده می‌شود.
کبوتر زیتونی آفریقایی
کبوتر سبز آفریقایی (Treron calva) یکی از پنج کبوتر زمردی در این قاره است. این گونه که در آکواریوم جهانی دالاس عکاسی شده است صدایی شبیه سوت دارد.
کبوتر کاکل دار (Ocyphaps lophotes) در باغ وحش پارک بلنک در د موین، آیووا تصویر شده است.

منبع: nationalgeographic

۲۲۷۲۲۷

حتما بخوانید : چرا علم‌کوه مهم است؟

برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

3 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

4 هفته ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

1 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

1 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

1 ماه ago