به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران شب گذشته با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گزارش از عملکرد سه ساله خود در این بنیاد ارائه کرد.
وی با اشاره به نیازهای مهم جامعه ایثارگری مانند شغل و مسکن و … گفت: ما سعی کردیم بنیاد را به سمت یک سازمان راهبردی ببریم زیرا تا پیش از این بسیاری از سازمان ها با بنیاد همراهی نکرده و به وظایف خود هم عمل نمی کردند.
قاضی زاده افزود: تا قبل از حضور ما در بنیاد شهید تنها ۱۹ درصد قوانین ایثارگری اجرا شده بوداما اکنون نزدیک به ۳۵ درصد قوانین کامل اجرا شده و سایر قوانین هم تا حدودی در حال اجرا هستند.
رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران بیان داشت: در دوره شهید رئیسی دولت و مجلس پای کار بنیاد شهید آمدند. به همین دلیل شکل کار ما تغییر کرد. نرخ بیکاری بسیار کم شد. کمک معیشت چند برابر شد و مهم تر از آن رویکرد سازمان ها نیز تغییر کرد.البته هنوز هم به طور کامل سازمان راهبردی نیستیم و داریم خدمات هم ارائه می دهیم اما باید کم کم این تغییر کامل شود. حدود ۱۰ سال طول می کشد تا ما اول سازمان مطالبه گر شویم بعد سازمان کاملا راهبردی باشیم.
وی با بیان اینکه هنوز حدود ۳۱ هزار نفر از ایثارگران فاقد شغل و درآمد هستند، اظهار داشت: البته ما در بنیاد شهید سامانه کاریابی داریم و طبق آمار حدود درصد در آن ثبت نام کردند. اما اخیرا برای ۳۱ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد، سهیمه استخدام گرفتیم که نزدیک ۲۰ هزار نفر در این آزمون شرکت کردند و ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر قبول شدند که به زودی در سازمان ها و نهادها مشغول کار خواهند شد.
قاضی زاده ادامه داد: اکنون نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری ۷ و ۴ دهم درصد است در حالی که میانگین نرخ بیکار در کشور بین ۱۳ درصد بود. الان میانگین کشور در بیکاری ۷ درصد است و پیش بینی ما این بود اگر یک سال هم دولت شهید رئیسی ادامه پیدا می کرد، نرخ بیکاری ایثارگران به ۵ درصد می رسید که مانند نرم جهانی بود. البته باید این نکته را هم بگویم که جامعه ایثارگری اکنون میانگین سن بالایی دارد و بیشتر نیاز به کمک معیشت دارند نه شغل.
وی در خصوص اجرای قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران، گفت: این قانون حدود سه سال قبل از دولت آقای رئیسی مصوب شد. چندبار هم تکرار شده بود اما در دولت قبل خیلی کم اجرا شد چون دستگاه ها قانون را قبول نداشتند. مثلا سال ۱۴۰۰ چند هزار شکایت در خصوص تبدیل وضعیت ایجاد شده بود که با دستور شهید رییسی و جلساتی که با سازمان اداری استخدامی برگزار شد و با کمک مجلس بالاخره این سد شکسته شد و الان ۲۱۹ هزار ۸۲۵ نفر تبدیل وضعیت شدند. فکر می کنم حدود ۳۰۰ هزار نفر هم هنوز تبدیل وضعیت نشدند که چون مربوط به سازمان های دولتی نیست آمار دقیق نداریم.
رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران افزود: آموزش پرورش، وزارت نفت و وزارت بهداشت بیشترین همکاری را با ما در زمین تبدیل وضعیت داشتند و کمترین همکاری ها هم مربوط به نهادهای خصولتی هستند مثل سازمان صدا و سیما که البته در صدا و سیما کسانیکه مستقیم با آنجا مرتبط بودند تبدیل وضعیت شدند.
وی با اشاره به اضافه شدن پرونده های جدید در بنیاد شهید گفت: طی این سه سال، ۷۰ هزار نفر به جامعه ایثارگری اضافه شدند که البته تعدادی هم به رحمت خدا رفتند. ۷۰ هزار پرونده رسیدگی شده است. پرونده شهادت ها تعیین تکلیف شدند. در واقع کسانی که مدارکشان کامل بوده همه کارهایشان انجام شده است. در حالی که قبلا زمان رسیدگی به هر پرونده چند ماه طول می کشید اما اکنون در ۴۵ روز رسیدگی می شوند. حتی کار شهدای کرمان زیر یک ماه انجام شد و خدمات گرفتند. بعضی برادران افغانستانی هم چون مشکل تابعیت دارند کارشان طول می کشد.
/