Categories: سیاسی

گلایه دبیر جشنواره فارابی از برگزاری جشنواره های متعدد علوم انسانی

گلایه دبیر جشنواره فارابی از برگزاری جشنواره های متعدد علوم انسانی

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری برگزیده های ایران، حجت الاسلام رضا غلامی، رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری چهاردهمین دوره جشنواره فارابی که امروز برگزار شد، گفت: قله فعالیت های پژوهشی در علوم انسانی ارائه نظریه است. باید دانست که نظریه پردازی کار هر کسی نیست و نظریه های سست و به دور از حقیقت کنار گذاشته می شوند و تنها بخشی از نظریات مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

در گفت‌وگو با قائمی نیا مطرح شد: لزوم حمایت جدی از نخبگان و آثار برگزیده آنها در جشنواره فارابی

وی افزود: ممکن است هر چند سال یکبار هم در ۱۶ رشته علوم انسانی نظریه تولید نمی شود اگر جذب اساتید کیفی تر شود باز هم انتظار نداریم تمامی اساتید نظریه پرداز باشند اما انتظار این است که بتواند در نظریه های ماندگار مشارکت داشته باشد و سهم مناسبی در ایجاد نظریه مناسب داشته باشد.

غلامی ادامه داد: در فلسفه علم تعریف های گوناگونی برای نظریه شده است که ممکن است نقدهایی به آن وارد باشد نظریه باید دارای ویژگی هایی از جمله ، در ساحت خاص باشد، نو باشد، در حد حدس و گان بودن و قابل رد و یا ابطال باشد برخورداری از معنای بین اظهاری داشته باشد، قابل فهم باشد که بتوان آن را نقد کرد، تحول زا باشند.

رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: بخش مهمی از پژوهش های دانشگاهی  تحقیقات عادی هستند و منجر به نظریه نمی شوند و در این تحقیقات نه ارائه نظریه جدید است و نه قابلیت نظریه پردازی را دارد.

وی خاطرنشان کرد: کسانی نظریه ندهند که از بقیه اساتید از نظر هوشی و استعداد برتر هستند، آزادی نقد و بیان دارد، آرامش روانی و قدرت تفکر بالا داشته باشد بنابراین پژوهشگرانی که دغدغه داشته باشند نمی توانند نظریه پردازی داشته باشند و وجود شرایط با نشاط و نیفتادن در دام بوروکراسی علم کش که وقتی این بوروکراسی ها افراط می شود اجازه نمی دهد که تحقیقات علمی به نتیجه برسد.

غلامی افزود: جشنواره فارابی یکی از عناصر مهم برای شکل گیری نظریات جدید است و هر ساله نظریات و ابداعات جدید علوم انسانی را بررسی می کند و ضعف ها را مشخص می کند و علم سنجی عمومی انجام می شود و با ایجاد یک فرصت مناسب در دانشگاهها برای رفتن به سمت تحقیقات جدید را فراهم می کند.

رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اضافه کرد: وقتی جشنواره معتبری مانند جشنواره فارابی وجود دارد و سیستم داوری معتبری دارد نباید جشنواره و یا سایر جشنواره ها در حوزه علوم انسانی برگزار شود.

وی تصریح کرد: این چه معنایی دارد که هر روز جایزه های دولتی ایجاد می کنند و هزینه های هنگفت دارد. دو جشنواره خوارزمی و فارابی را داریم و باید تمامی تحقیقات در این دو جشنواره بررسی شود و باید با تدبیر وزیر علوم این جشنواره ها متعدد نشود و جلو برگزاری آنها گرفته شود.

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

راهنمای حرفه‌ای برای رزرو بلیط در فصل‌های شلوغ سفر

سفر می‌تواند تاثیرات مثبتی بر کاهش استرس و فشارهای روانی داشته باشد، روابط اجتماعی را…

3 هفته ago

بهترین زمان برای سفر به شهرهای جنوبی کشور!

جنوب ایران، با زیبایی‌های منحصربه‌فردش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در میان علاقه‌مندان به…

4 هفته ago

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

2 ماه ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

2 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

3 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

3 ماه ago