Categories: فرهنگ و هنر

گلعلی بابایی به سراغ تاریخچه صنعت نفت ایران رفت

گلعلی بابایی به سراغ تاریخچه صنعت نفت ایران رفت

– اخبار فرهنگی –

گلعلی بابایی نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری برگزیده های ایران،‌ از انتشار تازه‌ترین کتابش با عنوان «شعله‌های نامیرا» خبر داد و گفت: این کتاب به نقش صنعت نفت ایران در انقلاب و دفاع مقدس می‌پردازد و از سوی انتشارات روابط عمومی شرکت نفت ایران منتشر می‌شود.

وی ادامه داد:‌ در این کتاب علاوه بر ذکر تاریخچه‌ای از صنعت نفت ایران و چگونگی استخراج نفت برای نخستین‌بار به ملی شدن صنعت نفت،‌ نقش کارکنان نفت در انقلاب، اعتصابات دوران پیروزی انقلاب،‌ دفاع مقدس و… اشاره شده است،‌ کارکنان نفت نقش پررنگی در پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن دفاع مقدس داشتند،‌ با وجود بمباران‌هایی که در اسکله‌ها و پالایشگاه‌ها می‌شد، نگذاشتند حتی ی‌کروز نفت قطع شود. چرا که هم نیازمند سوخت کافی برای دفاع در جبهه‌ها بودیم، هم مردم در شهرها برای منازل نیازمند سوخت بودند. و هم برای ارزآوری نیازمند صادرات بودیم، صادراتی که با وجود این شرایط حتی یک روز هم قطع نشد.

کتاب تازه «گلعلی بابایی» و پاسخ به ابهاماتی دیگر از جنگ

این نویسنده تصریح کرد:‌ کتاب با قرارداد دارسی که بین مظفر‌الدین شاه و دارسی برای اکتشاف نفت در مسجد سلیمان به امضا می‌رسد،‌ شروع می‌شود،‌ در ادامه به تاسیس پالایشگاه در آبادان و تاثیر آن بر تغییر فرهنگ و سبک زندگی آبادانی‌ها ادامه پیدا می‌کند و بعد تاسیس پالایشگاه در نقاط دیگر ایران را شرح می‌دهد.

ویلیام ناکس دارسی از تجار با سابقه انگلستان در خرداد ماه ۱۲۸۰ خورشیدی امتیاز نامه نفت ایران را به امضای مظفرالدین شاه رساند و هفت سال پس از آن نفت از چاه شماره یک مسجد سلیمان فوران زد.        

 بابایی گفت:‌ در ادامه این نکته به اثبات می‌رسد که اساس رخداد جنگ ایران و عراق برای دستیابی به نفت ایران و جدا کردن استان نفت‌خیز از ایران بود،‌ این مهم با سندی از نیویورک تایمز تکمیل شده است. انگلیسی‌ها از همان سال ۱۳۲۹ و قبل از کودتای ۲۸ مرداد به دنبال حمله به ایران برای نفت بودند،‌ اما کودتای ۲۸ مرداد آن‌ها را از صرافت انداخت،‌ با پیروزی انقلاب،‌ جنگ ایران و عراق تدارک دیده شد که دست ایران از نفت کوتاه شود،‌ اما جانفشانی‌های فعالان صنعت نفت مانع شد.


صفحه اول متن قرار داد دارسی              

صفحه هشتم و آخرین صفحه از قرار داد ۱۸ ماده ای دارسی

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های جالب توجه کتاب بمباران پالایشگاه‌ها بود،‌ اتفاقی که موجب شد تا پالایشگاه آبادان از رده خارج  شود، تا آن زمان اصلی‌ترین منبع سوخت کشور پالایشگاه آبادان بود. هم‌چنین جزیره خارک که  محل اصلی صادرات نفت بود، به صورت روزانه بمباران می‌شد، ولی کارمندان نفت نگذاشتند شریان نفت قطع شود.

محمدجواد تندگویان؛ دومین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران که تنها ۳۶ روز پس از اخذ رأی اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روز نهم آبان ۱۳۵۹ در جاده آبادان-ماهشهر توسط نیروهای بعثی صدام به گروگان گرفته شد

به گفته بابایی،‌ نقش شهید تندگویان در این کتاب به تفصیل بررسی شده است و از مهمترین و جذاب‌ترین بخش‌های کتاب به شمار می‌رود.کتاب در ۴۰۰ صفحه آماده انتشار شده و به زودی روانه بازار نشر می‌شود. در پایان کتاب نیز تصاویر تاریخی از صنعت نفت ایران آورده شده است،‌ اولین تصویر متعلق به ناصرالدین شاه و دارسی است و آخرین تصویر نیز کشتی یونانی در خلیج فارس است که سال ۶۷ مورد حمله قرار می‌گیرد.

جزیره خارک، بمباران اسکله آذر باد، مهر ۱۳۵۹

/

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

1 هفته ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 هفته ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 هفته ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 هفته ago

طرح مدیریت خدمات شهری و روستایی در مجلس کلید خورد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن بررسی طرح جامع…

2 هفته ago

خلف‌وعده مسئولان ؛ ۱۳۰۰۰ معلول همچنان بی‌مستمری!

ماجرای قطع واریز مستمری ۱۳ هزار معلول همچنان ادامه دارد و علی‌رغم وعده‌های مکرر مسئولان…

2 هفته ago