مجتبی گلیج در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران درباره حضورش در مسابقات جهانی بلگراد اظهار داشت: این سومین سال ملیپوش شدن من است. سال ۲۰۱۸ برای اولین بار به مسابقات جهانی رفتم و دور اول به کشتیگیر آذربایجان باختم. دفعه دوم هم که مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو بود که هنوز حسرت شکست ثانیه آخری مقابل اسنایدر با من است. در آن کشتی سر بودم، بابرنامه داشتم پیش میرفتم و رو به جلو بودم، یک اشتباه منجر به شکستم شد. طمع کردم که امتیاز بیشتر بگیرم، اما اسنایدر دور زد و خودم را خاک کرد. انشاءالله امسال با دعای خیر مردم آن کشتی را جبران کنم و خوشرنگترین مدال را بگیرم.
این کشتیگیر که هیچوقت اسیر نام حریف نشده و تا ثانیه آخر برای کسب پیروزی میجنگد، تاکید کرد: به ترسوها مدال نمیدهند. کشتی مبارزه است، هر کسی بهتر و کماشتباهتر کشتی بگیرد مسلما پیروز میدان است. من همیشه چه در کشتیهای داخلی و چه خارجی سعی کردم این دو فاکتور مهم را داشته باشم، نترس بودن و کم اشتباه بودن تا بتوانم بهترین کشتیام را به نمایش بگذارم. گاهی هم هست که بدنت نمیکشد، سرحال نیستی، ذهنی و بدنی و میبازی. نه برای من، که برای بیشتر بچهها کشتیهای داخلی سختتر از خارجی است. چون اینجا همه از هم شناخت دارند و ضعف و قوت هم را میدانند. میدانند چه موقع چه فنی میزنی و چه وقت باید حرکت کند. همه همدیگر را کاملا میشناسند.
وی ادامه داد: همیشه کشتی گرفتن در ایران کار سختی بوده، نه امسال که همیشه برای رسیدن به دوبنده تیم ملی باید تلاش زیادی داشته باشی. محمد نخودی هم مثل من است، کشتیهای داخلی برایش سختتر است، ولی بهترین عملکرد را در مسابقات جهانی دارد و هر سال هم مدال گرفته است. همه تلاشم بر این است حالا که صاحب دوبنده تیم ملی شدهام بهترین نتیجه را در جهانی بگیرم.
گلیج درباره اینکه چرا سال ۲۰۲۲ نتوانست باوجودی که به عنوان عنواندار جهانی وارد چرخه شده بود، صاحب دوبنده تیم ملی شود، تصریح کرد: پیک آمادگی من همان جهانی بود و خداراشکر که دستم از مدال کوتاه نماند ولی در انتخابی سال ۲۰۲۲ شرایط ذهنی من خوب نبود، سرحال نبودم، حالا از تمرین زیاد بود و یا از هر چیزی، فشار رویم زیاد بود. همه چیز دست به دست هم داد تا انتخابی را ببازم. گاهی هم نزدیک مسابقه چون هم از نظر جسمی و هم ذهنی در فشار و استرس هستیم، بدن مستعد بیماری میشود، سیستم ایمنی بدن هم پایین میآید و یک سرماخوردگی شاید کل زحمت کشتیگیر را به باد بدهد.
عضو تیم ملی کشتی آزاد در وزن ۹۷ کیلوگرم درباره احتمال رویاروییاش با عبدالرشید سعداللهاف و کایل اسنایدر در بلگراد خاطرنشان کرد: یکی دو تا از کشتیهای اخیر سعداللهاف را در فضای مجازی دیدم. او همیشه خوب است، اگر یک مقدار کشتیهایش نزدیک شد، به این دلیل بود که حدود یک سال و نیم از مسابقه دور بوده و جایی کشتی نگرفته؛ مسلما هر بیشتر بگذرد آمادهتر خواهد شد. نمیشود گفت میشود او را راحت برد، ولی من با آمادگی ذهنی و جسمی مناسب وارد مسابقات جهانی میشوم که هم با او و هم با سایر حریفانم با تمام توان و انرژیام کشتی بگیرم. همیشه هم گفتم هیچ ترسی از هیچ حریفی ندارم، چه رشید سعداللهاف باشد و چه اسنایدر، درعین حال هیچ کسی را هم دست کم نمیگیرم، حتی اگر از تیمهایی باشند که صاحب کشتی نیستند. نه میترسم و نه دست کم میگیرم. البته هنوز که حضور روسها در مسابقات جهانی قطعی نشده، اما فیلم کشتیهای اسنایدر و باقی حریفان را میبینیم و برای مسابقه آماده میشویم.
قهرمان جوانان جهان افزود: جهانی امسال مسابقه کسب سهمیه است، همیشه هم سال قبل از المپیک، مسابقات جهانی در بالاترین سطح برگزار میشود. خودم میدانم کارم سخت است، تمام حریفان هم هستند و با آمادگی کامل برای کسب سهمیه و مدال میآیند. من هم با آمادگی خوبی به مسابقات جهانی میروم.
گلیج درباره این دیدگاه که به کمتر از خودش نمیبازد، گفت: این قول را هم به همه مردم و هم مربیانم میدهم که هیچ وقت وسط تشک کم نمیگذارم. تا آخرین توان و نقطه انرژیام میجنگم تا برنده از تشک خارج شوم. من فقط روی سعداللهاف و اسنایدر حساب نمیکنم، کشتیگیران آذربایجان، گرجستان، روسیالاصل بحرین، مجارستان و… اینها حداقل یک مدال جهانی دارند و باید حواسم باشد. البته بیشتر از همه سعی میکنم روی نقاط ضعف و قوت خودم کار کنم تا بتوانم با کمترین اشتباه مسابقه را تمام کنم. درواقع کار اصلی من، روی خودم هست، اینکه بهترین مبارزه را داشته باشم.
دارنده دو مدال طلای امیدهای جهان درباره اینکه در ۹۷ کیلوگرم رنک ندارد، عنوان کرد: من رنک ندارم، اما از ردههای سنی جوانان تا امید که اصلا مسئله رنک مطرح نبود تا بزرگسالان هر چه مسابقه جهانی رفتم، همیشه سختترین قرعهها نصیبم شده است اما من بهترین نتیجه را هم گرفتم و میدانم که این بار هم در بلگراد قرعه سختی خواهم داشت اما به امید خدا و با دعای خیر مردم و تلاش خودم، میروم که بهترین نتیجه را رقم بزنم نه اینکه نتیجهای برایم رقم بخورد.
/