داوود بیگینژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برگزیده های ایران با یادآوری “اتحادیه مشاوران املاک این اختیار را ندارد کسانی که میخواهند وارد این مجموعه شوند آنالیز کند و اجازه ورود به آنها ندهد”، اظهار کرد: طبق قانون هر کسی میتواند وارد صنف مشاوران املاک شود.
وی ادامه داد: امروز در ۲۰ منطقه شهری تهران با احتساب شمیران حدود ۱۲ هزار مشاور املاک داریم، اگر این عدد را در ۵ ضرب کنیم تعداد شاغلان در صنف مشاوران املاک بهدست میآید که حدود ۶۰ هزار نفر هستند، البته به این رقم هم ۳۰ درصد مشاوران املاک غیرمجاز را باید اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه در مجموع حدود ۸۰ هزار مشاور املاک در تهران مشغول به فعالیت هستند، اضافه کرد: در این بین یک موضوع مهم دیگری در این حوزه وجود دارد که آن هم افرادی است که بهصورت گمنام در این بخش فعالیت میکنند، یعنی در فضای مجازی.
نایبرئیس اتحادیه مشاوران املاک با تأکید بر اینکه فعالیت این افراد خیلی خطرناک است، گفت: آنهایی که بدون پروانه در مکانی فعالیت میکنند خیلی از این گمنامها محترمتر هستند.
بیگینژاد با یادآوری برنامه وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی مشاوران املاک دارای پروانه و غیرمجاز، گفت: مسئله مهمتر ساماندهی فضای مجازی است؛ امروز اپلیکیشنها بدون هویتسنجی و بدون شناخت از مشتری پذیرش آگهی دارد. اتفاقی که میافتد این است که از نظر امنیتی (کاری به اقتصادی نداریم که آن هم تبعات بسیاری دارد) مردم بعضاً دچار چالش میشوند.
وی با بیان “با دیوار عنادی نداریم اما باید واقعیتها را به مردم بگوییم” اظهار کرد: دیوار بهنوعی مرجع شده است و هر آن کس که میخواهد در موضوع قیمت تصمیم بگیرد به دیوار مراجعه میکند، اما آیا نباید اپلیکیشنی که مرجع شده است ساماندهی شود؟ آیا نباید افراد مراجعهکننده به این اپ، راستیآزمایی شوند؟ آیا مجوز دارند، آیا هویتسنجی شدهاند؟
وی ابراز کرد: اتحادیه مشاوران املاک بهدنبال کمک به حاکمیت است، وقتی حاکمیت تصمیم گرفته است به موضوع مسکن وارد شود و کار انجام دهد باید به آنها دیتا بدهیم.
/+