کاظم اولیایی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری برگزیده های ایران، در مورد اهمیت نگاه به ورزش در دولت چهاردهم، اظهار داشت: در جامعه امروز و قرن حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اختراعات صورت گرفته از جمله هوش مصنوعی تحرک آحاد مردم کم شده و جامعه به شدت نیاز به تحرک سازمانیافته که یکی از تعاریف ورزش است را احساس میکند. انشاءالله رئیس جمهور آینده و دولت منتخب نگاه مناسب و در شأن ملت ایران برای ورزش به خصوص ورزش برای همه را داشته باشند، در واقع ورزش جزو یکی از اولویتهای دولت باشد.
وی در ادامه افزود: به نظرم باید نشستهای تخصصی با موضوع ورزش چه در زمان تدوین برنامههای کاندیداها و بعد از انتخاب رئیس جمهور و تشکیل کابینه دولت برگزار شود. البته برنامههایی تدوین و ارائه شود که قابلیت اجرا داشته باشد و کلیه نامزدهای ریاست جمهوری در ستاد انتخاباتی و همچنین در دولتش حداقل چند کارشناس متخصص بهعنوان مشاور ورزشی در کنار خود داشته باشند.
«در دولت سیزدهم با ارائه یارانه معیشتی تلاش شد تا سفره مردم از نظر ارزش غذایی، غنای بیشتری داشته باشد. به نظر میرسد در حوزه ورزش هم به ابتکاری مشابه نیاز داریم تا ورزش همگانی بخش بیشتری از جامعه را پای کار بیاورد.»، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در واکنش به طرح این موضوع تصریح کرد: وزارت ورزش شرح وظایف مشخصی دارد و اگر دقیق به آن توجه شود، کار درست پیش خواهد رفت. متولی اصلی ورزش همگانی وزارت ورزش است و ورزش قهرمانی را فدراسیونها و کمیته ملی المپیک باید اداره کنند با نظارت وزارت ورزش. اداره بخش ورزش حرفهای هم بر عهده بخش خصوصی با همکاری فدراسیونهای مربوطه است. در دوره وزارت آقای هاشمی، ایشان نشان داد مسئله متولی بودن ورزش همگانی را به خوبی درک کرده است. در چند جلسهای که با وزیر ورزش جلساتی داشتیم شاهد این درک درست بودیم.
اولیایی همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما شاهد گسترش زیادی در ساخت و راهاندازی بیمارستانها و تأسیس داروخانهها و کلینیکهای پزشکی در کشور هستیم. ضمن اینکه تعداد افراد متقاضی تأسیس داروخانه کم نیست و متأسفانه تعطیلی باشگاهها با این اوصاف اگر از ورزش همگانی بهره نگیریم و با توجه به پیری جمعیت در آینده با مشکلات بیشتری روبهرو خواهیم شد. برای پیشگیری و مبارزه با بیماریها باید ورزش را در کلیه ابعاد آن در جامعه گسترش بدهیم. توسعه سلامت از طریق ورزش باید مدنظر وزارت ورزش باشد.
وی راجع به لزوم توجه به عدم گرانی ورزش تأکید کرد: ما باید اقدامات دنیا را در این زمینه مدنظر بگیریم و از تجارب آنها بهره لازم را ببریم. دولت با خرید خدمت از باشگاهها، برای ملت بهخصوص قشر آسیبپذیر و همچنین افزایش سرانه ورزشی میتواند مانع گرانی ورزش شود. متأسفانه در سال جاری ما شاهد آن هستیم که قرار است از باشگاههای سلامتمحور مالیات و مالیات بر ارزش افزوده اخذ شود، آنهایی که قبلاً معاف بودند. همین موضوع تأثیر زیادی روی افزایش قیمت و گران شدن قیمت ورزش کردن در کشور خواهد داشت.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال یادآور شد: کارشناسان کشور بروند بررسی کنند چقدر از هزینه ما در بخش پزشکی و دارو مرتبط به عدم فعالیت ورزشی و تحرک مناسب هزینه میشود و اگر چند درصد از آن هزینه را در بخش ورزش همگانی صرف کنیم شاهد کاهش آمار بیماران خواهیم بود و در هزینهها صرفهجویی میشود. دولت باید حداقل امکانات زیر نظر خودش (در بخش ورزشی را) افزایش دهد تا مانع دیگری (کمبود زمین) که در زمینه گرانی ورزش هست را برطرف کند. در حالی که ما شاهد رشد جمعیت هستیم، اما رشد زیرساختها متناسب با آن صورت نگرفته است. همین کمبود سرانه ورزشی عامل دیگری برای گرانی ورزش است. کارشناسان بخش خصوصی زمینهای سه مجموعه ورزشی آزادی، انقلاب و تختی را بررسی کردند کردند که مشخص شد در آنها حدود چهارصد هزار متر زمین بلااستفاده و بایر موجود است. وقتی از همین فضاها برای ورزش استفاده کنیم کلی مشکل کمبود سرانه کاهش پیدا میکند که امیدواریم وزیر محترم به این امر حیاتی توجهی ویژه داشته باشد.
اولیایی درباره لزوم تخصصنگری در انتصابات ورزش کشور، گفت: ما در بعضی دولتهای سابق شاهد آن بودیم که حوزه ورزش به اتاق خلوت سیاسیون تبدیل شد. در واقع مدیرانی که از انتصاب در هر بخشی جا میماندند در حوزه ورزش سمت میگرفتند. حتی کارمندان معمولی هم به این بخش سرریز میشدند. این مسائل به بخش ورزش ضربه میزند. البته با آمدن آقای هاشمی این مسئله تا حد زیادی اصلاح شد و انشاءالله در دولت چهاردهم هم مورد توجه قرار بگیرد.
/