به گزارش خبرگزاری برگزیده های ایران از زنجان، جلسه رسمی اعضای شورای اسلامی استان زنجان با رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان در راستای تعاملات بیشتر برگزار شد.
در این جلسه رئیس شورای اسلامی استان زنجان با اشاره به مشکلات ناشی از بهرهبرداری معادن در شهرستان ماهنشان گفت: حدود ۴۸ معدن فعال در حاشیه روستاهای شهرستان ماهنشان فعال است.
اسکندر عابدینی تصریح کرد: برخلاف اینکه باید یک درصد از عایدی فروش این معادن برای جبران خسارت وارده به منطقه هزینه شود تاکنون ریالی به شهرستان ماهنشان تخصیص نیافته است.
وی ادامه داد: اثرات آلایندگی زیست محیطی و تخریب جادهها از مضرات فعالیت این معادن است که مورد توجه مسؤولین نیست.
رئیس شورای استان با اشاره به آلایندگی معدن طلای توزلو و معدن حاشیه قلعه جوق گفت: بیش از یک سوم روستائیان روستاهای شهرستان ماهنشان با آلایندگی معادن مواجه هستند.
عابدینی همچنین از به کارگیری نیروهای غیربومی در این معادن انتقاد کرد و درخواست کرد: در صدور مجوز پروانه بهرهبرداری یا تمدید پروانه از فرمانداریها استعلام شود.
در ادامه نماینده شورای شهرستان خدابنده در شورای استان گفت: برخلاف اینکه حمایت از تولید داخلی بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبریست در این شهرستان این موضوع با تعبیر نادرستی مواجه شده به گونهای که شاهد رشد قارچ گونه بهرهبرداران معادن هستیم.
مجید اوصانلو افزود: متاسفانه در صدور پروانههای بهرهبرداری معادن به خصوصیات منطقه ویژگیهای زیست محیطی توجهی نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: شهر کرسف و سهرورد با پیشینه تاریخی میتوانند ظرفیت مناسبی برای گردشگری باشند، اما متاسفانه مورد هجوم معدنکاران قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: چشمه و باغات که معیشت مردم به آنها وابسته است به دلیل بهرهبرداری غیر مجاز غیر اصولی معادن آسیب دیدهاند.
نماینده شورای استان زنجان در شورای عالی استانها یادآور شد در ۷۰۰ متری خانههای شهر کرسف انفجار معادن موجب سلب آرامش شده است.
اوصانلو با بیان اینکه شهرستان خدابنده بزرگترین شهرستان شمال غرب کشور محسوب میشود، یادآور شد: این شهرستان مشکلات متعددی دارد که رفع آن نیاز به اقدامات دلسوزانه مسؤولان دارد.
نماینده شورای شهرستان طارم در شورای استان نیز با اشاره به استخراج بیش از حد معدن ماسه ایروان و خروج آن از استان خواستار ساماندهی آن شد.
محمدی خاطرنشان کرد: ماسه گیلوان به استان گیلان صادر می شود و در این محور شاهد تصادفات متعدد هستیم.
وی همچنین به محدودیت نیروی اداره صنعت و معدن شهرستان طارم اشاره و خواستار مرتفع شدن این مشکل شد.
عضو شورای شهر چورزق همچنین خواستار ایجاد ناحیه صنعتی و نیز بازارچه میوه و تره بار در بخش چورزق شد.
نماینده شهرستان ایجرود در شورای استان زنجان با بیان اینکه توسعه یافتگی و رونق اقتصادی تبعات منفی نیز به دنبال دارد گفت باید با تدبیر و اقدامات کارشناسانه این تبعات را کاهش داد.
حجتالاسلام علیرضا بهرامی از استقرار جزیرهای واحدهای صنعتی در شهرستانها انتقاد کرد و گفت: فعالیتهای برخی واحدهای تولیدی و معادن حاشیه امن زندگی شهری و روستایی را زیر سوال برده است.
بهرامی با بیان اینکه بسیاری از مجوزها بدون کارشناسی دقیق صادر میشوند، گفت: برای نمونه در شهرستانی مانند ایجرود که آبهای زیرزمینی کفاف آب شور را نمیکند مجوز پتروشیمی و فولاد صادر شده که به باغات و مردم آسیب رسانده است.
این عضو شورای شهر زرین آباد همچنین خواستار پرداخت ارزش افزوده و عوارض ناشی از آلایندگی کارخانجات به شهرداریهای شهرهای کوچک شد.
بهرامی خواستار تسهیل ثبت معادن برای شهرداریهای کوچک به منظور کمک به درآمد پایدار آنها شد و گفت: باید از ظرفیت موجود در این وضعیت استفاده شود.
نماینده شورای شهرستان خرمدره نیز مشکل برق شهرک صنعتی خرمدره را از مهمترین مشکلات این شهرستان برشمرد.
اکرم مولایی همچنین خواستار تعیین تکلیف اراضی اختصاص یافته به توسعه شرکت میشود.
وی با بیان اینکه علی رغم تحصیلات بالای جوانان شهرستان خرمدره بیکاری در این شهرستان بسیار ست ابراز کرد: میتوان با رونق تولید و واحدهای تولیدی بخشی از این مشکل را کاهش داد.
نماینده شورای شهرستان خرمدره همچنین خواستار حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و تسهیل پرداخت تسهیلات به آنها شد.
سعید نجفی نماینده شورای شهرستان زنجان در شورای استان تامین ایستگاه آتشنشانی برای شهرکهای صنعتی را ضروری دانست و همچنین خواستار تعیین تکلیف پسماند راشا کاسپین شد.
نماینده شورای استان زنجان در شورای عالی استانها احصای کارخانههایی که با گاز آمونیاک سر و کار دارند را ضروری دانست.
رئیس صنعت معدن و تجارت استان زنجان نیز در ادامه پاسخ پرسشها و درخواستهای اعضای شورا را داد فغفوری با اشاره به اینکه یک درصد. عوارض و عواید حاصل از فروش معادن برای پرداخت به استان پیگیری شده خاطرنشان کرد: سه استان زنجان کرمان و یزد احقاق حقوق در این بخش را از سال ۹۸ آغاز کردند.
وی با بیان اینکه سال ۹۹ حدود ۱۱ میلیارد از این محل به استان پرداخت شده که ۱۰ میلیارد آن متعلق به معدن انگوران است، تاکید کرد: باید اولویت سازمان مدیریت و برنامه ریزی هزینه این مبلغ در خود مناطق و محدوده معادن باشد.
رئیس صنعت معدن و تجارت استان زنجان پیشبینی کرد: در سال جاری حدود ۳۰ میلیارد تومان از این محل اعتبار برای استان تامین شد.
وی درباره به کارگیری نیروی انسانی واحدهای تولیدی گفت: اغلب کارگران ساده درون استان تامین میشوند اما برای آموزش حرفهای برای کارگران متخصص نیز تفاهماتی داشتیم.
فغفوری همچنین برای همکاری با شهرداریها برای ایجاد مجوز بهرهبرداری معادن در راستای درآمدزایی اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام/۷۳۰۰۵