Categories: سلامت

۴ عادت تغذیه‌ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن

۴ عادت تغذیه‌ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن

توصیه می‌شود که برای حفظ تعادل متابولیسم بدن، ۴ عادت‌ تغذیه‌ای زیر را رعایت کنید. این عادت ها عبارتند از:

۱. چربی‌های اضافی‌تان را کاهش دهید

هرچقدر که حجم توده‌های عضلانی بدن بیشتر و حجم توده‌های چربی اضافی در بدن کمتر باشد، سوخت‌وساز بدن هم به‌ شکل متعادل‌تری انجام خواهد شد. تحقیقات نشان داده‌اند که افراد دارای بدن‌های عضلانی، حتی با خوابیدن یا نشستن هم مقداری کالری می‌سوزانند؛ یعنی میزان متابولیسم در حال استراحت در افرادی که توده‌های عضلانی بیشتری دارند، بیشتر از افرادی است که توده‌های چربی بیشتری در بدنشان دارند. مصرف انواع پروتئین‌های حیوانی فاقد چربی قابل مشاهده یا پروتئین‌های گیاهی در کنار ورزش کردن روزانه می‌تواند به افزایش حجم عضلات بدن کمک کند.

۲. فیبر بیشتری بخورید

براساس دستورالعمل‌های غذایی استاندارد، توصیه می‌شود که خانم‌ها حداقل ۲۵ گرم و آقایان حداقل ۳۸ گرم فیبر غذایی در طول روز دریافت کنند. دریافت فیبر کافی در طول روز به کنترل اشتها، کند شدن فرایند هضم و بهبود متابولیسم بدن کمک می‌کند. به همین دلیل هم اگر می‌خواهید که سوخت‌وساز بدنی مناسبی در طول روز داشته باشید، باید میوه‌ها و سبزی‌های تازه، حبوبات، بذر کتان و دانه چیا را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

۳. کمتر قند و شکر مصرف کنید

یک توصیه کلی به افرادی که می‌خواهند سلامت متابولیک شان را تقویت کنند، این است که مصرف قند و شکر را محدود کنند. استفاده از قند و شکر یا خوراکی‌های حاوی آنها با ایجاد نوسانات شدید در قند خون باعث افزایش اشتها، هوس غذایی شدید و حتی اضطراب در طول روز می‌شود، درحالی که همین اتفاقات می‌توانند باعث اختلال در متابولیسم بدن شوند. علاوه بر این، قند و شکر با افزایش التهاب در بدن، خطر بروز زوال عقل، آلزایمر، بیماری‌های قلبی و انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهند. یک توصیه تغذیه‌ای روشن درباره مصرف قند و شکر، این است که سعی کنید در هر وعده اصلی غذایی بیشتر از ۲ یا ۳ گرم شکر استفاده نکنید. هرچقدر که میزان مصرف قند و شکر در طول روز کمتر باشد، احتمال تقویت عملکرد سیستم سوخت‌وساز بدن هم بیشتر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که استفاده از خوراکی‌های حاوی آرد سفید تصفیه‌شده هم می‌تواند باعث اختلال در متابولیسم بدن شود زیرا این آردها در بدن به قند تبدیل می‌شوند و مشکل نوسانات قند خون و اختلالات مرتبط با آن را به همراه می‌آورند.

۴. جرعه‌جرعه آب بنوشید

یکی از دشمنان درجه‌یک ایجاد اختلال در متابولیسم بدن، کم‌آبی بدن است. کم‌آبی می‌تواند به‌طور کاملا ناگهانی سرعت متابولیسم را کاهش دهد. زمانی که بدن دچار کم‌آبی می‌شود، فرصت کافی برای رسیدن قند و چربی به عضلات فراهم نمی‌شود. وقتی که قند و چربی به عضلات نمی‌رسند، فرایند متابولیزه‌ شدن آنها هم شروع نمی‌شود و متابولیسم ناگهان کاهش پیدا می کند. از این‌رو، توصیه می‌شود که به‌جای اینکه ناگهان در مدت یک تا ۲ ساعت چند لیوان آب بنوشید، سعی کنید که در طول روز به‌صورت جرعه‌جرعه آب دریافت کنید تا بدنتان هیچ‌وقت با کم‌آبی مواجه نشود.

بیشتر بخوانید:

علت اصلی بروز آلرژی در بهار را بشناسید

۲۳۳۲۳۶

مجله خبری برگزیده های ایران

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

چرا گیربکس چینی؟ بررسی مزایا و معایب نسبت به برندهای دیگر

گیربکس‌های چینی به دلیل قیمت پایین، دسترسی آسان و تنوع بالا مورد توجه قرار گرفته‌اند…

4 هفته ago

لیستی از هتل های محبوب سنگاپور از نگاه بوکینگ

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سنگاپور جزو کشور هایی می‌ باشد که با…

1 ماه ago

فرق میسلار واتر و تونر

پاک نکردن آرایش، میتونه آسب های متعددی به پوستت بزنه، اولین و مهم ترین آسیب…

2 ماه ago

نیکزاد: تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور مطالبه متخصصان بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تأثیرگذاری ۶۰ درصد معدل در کنکور، درخواست و مطالبه…

2 ماه ago

تدارک ویژه رادیو برای سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع)

شبکه‌های مختلف رادیویی در آستانه فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت امام حسن عسکری (ع) برنامه‌های…

2 ماه ago

سقوط ۲ پله‌ای تیم ملی فوتسال در رده‌بندی جدید فیفا

تیم‌های ملی فوتسال مردان و بانوان ایران در رده‌بندی جدید فیفا دچار تنزل رتبه شدند.

2 ماه ago